FLOW Sessie

Ken je dat gevoel dat je zo in een bepaalde activiteit zit of in een bepaalde gedachtegang dat je even “weg bent van de wereld”. Dat je zo in het moment zit dat je precies alles rondom jou vergeten bent?
Dat gevoel en die ervaring benoemen we als FLOW.

Een flow-sessie is een staat van optimale ervaring en betrokkenheid, waarin iemand volledig opgaat in een activiteit en een gevoel van moeiteloze focus ervaart. Het concept van flow is bedacht door de psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi en heeft betrekking op het idee van “in de zone” zijn, waarin iemand volledig opgaat in een taak en de tijd lijkt te verdwijnen.

FLOW kan je ook bewust gaan inzetten om even uit de dagdagelijkse ‘ratrace’ te stappen en helemaal naar jezelf toe te komen. Dit doen we door drie aspecten te gebruiken. Breathwork (ademhalingstechnieken), beweging en meditatie.
Een FLOW sessie is een bewegingsstijl die net uitdagend genoeg is maar je niet in overdrive laat gaan zodat je zeer bewust bij jezelf blijft.
Op deze manier integreer je positieve gevoelens naar jezelf toe, je creëert harmonie tussen lichaam en geest, je ervaart een gevoel van zelfcontrole omdat je zo in het moment zit en je verliest de grip op de tijd.

Een flow-sessie kan leiden tot een gevoel van diepe voldoening en vervulling. Het helpt mensen om hun vaardigheden en capaciteiten optimaal te benutten en te groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Het kan ook leiden tot een verbeterde prestatie en creativiteit. Het nastreven van activiteiten waarin je flow kunt ervaren, kan bijdragen aan een meer bevredigend en vervuld leven.

Voila, als ik je nu nog niet overtuigd heb? 😊

Kan je FLOW – sessies vergelijken met yogasessies?

Ja en neen….
Tijdens yogalessen zeg ik ook wel geregeld, “oke, we gaan flowen”. Dat is het moment dat je gaat bewegen in hetzelfde ritme en jezelf eventjes helemaal kan verliezen in het moment. Tijdens FLOW – sessie komen zeker bepaalde zachte yogahoudingen in een bepaalde vorm terug maar we voeren ze op een andere manier uit.

Wat heb je nodig om een FLOW – sessie te volgen?

Gemakkelijke kledij waarin je los en soepel kan bewegen. In de studio kan een matje aangewezen zijn maar de meeste FLOW – sessies zullen online plaatsvinden of in de natuur. Als we buiten een sessie houden zijn gemakkelijke en soepele schoenen aangewezen tenzij je zeer graag op blote voeten in de natuur staat.

Wanneer gaan deze sessies door?

De meeste FLOW – sessies kan je online vinden in onze Heal Your Health Academy. Op deze manier kan je zelf rustig op je eigen tempo een sessie volgen en hoeft je met niets rekening te houden.
We plannen wel regelmatig een sessie live in. Deze gaan bij goed weer steeds door in de natuur. Verschillende plekken kunnen een locatie zijn dus bij inschrijving kan je perfect zien waar de FLOW – sessies doorgaan.

De eerste FLOW – sessie gaat door op 27 mei 2023 van 8u tot 9u. Waarom zo vroeg? Dat kan je zelf ervaren. Hoe vroeger in de ochtend, hoe krachtiger zo een sessie kan zijn.
Heb je nog bepaalde vragen, stel ze gerust en anders wens ik je heel veel plezier toe bij het volgen van een online FLOW sessie of we zien elkaar op de eerste FLOW – sessie LIVE.