Hathaflow – Vinyasa yoga

Hathaflow yoga is een een basis yogastijl die voornamelijk bestaat uit statische asana’s (houdingen) die inwerken op onze mentale gevoelens.  Door het woordje flow er achter te zetten vloeien die statische asana’s in elkaar tot een beweegelijke yogastijl. 

Hatha betekent in het Sankriets ha (zon) – Tha (maan). Wat staat voor energiek = zon en het innerlijke mentale gegeven (maan). Dit wil zeggen dat we werken met tegengestelde energieen 

Vinyasa yoga is een poweryogastijl. Eentje waar we veel energie in kunnen vinden of net negatieve energie in kunnen kwijtspelen. Vinyasa yoga heeft uiteraard ook een goede werking op onze mindset maar heeft als krachtige waarde dat je jouw lichaam heel dynamisch moet inzetten om die positieve mindset te creeren. Vinyasa yoga geeft zeer veel lichamelijke en geestelijke voldoening. 

Door deze twee te combineren creeren we een yogastijl die voor iedereen die een beetje beweging wel fijn vindt toegangkelijk is. Zachtere flows en houdingen worden gecombineerd met meer pittige vinyasa bewegingen.

Een ideale yogastijl voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van menatle energie en kracht en een sterker lichaam.