De kracht van meditatie

Kan meditatie bijdragen tot een rustiger leven? Is mediteren moeilijk? Hoe lang met je mediteren om de voordelen te ervaren? Hoe moet je mediteren?
Vanuit onze yogastudio horen we veel vragen rond meditatie en hoe je dit op een simpele manier kan integreren in je dagdagelijks leven.
Meditatie is een zeer krachtige tool om minder stress te ervaren, beter te slapen, minder angst te ervaren en een betere focus te hebben.
Dagelijks spoken er duizenden gedachten door ons hoofd en tijdens een meditatie neem of krijg je de tijd om te gaan voelen wat die gedachten net zijn, waar je mee bezig bent en welke emoties daarbij horen. Dat is prima en helemaal normaal. Door geregeld te mediteren krijg je een controle over die gedachten, je krijgt een duidelijk beeld over waar je wil aan werken met je lichaam en geest, je zelfvertrouwen stijgt en er is meer rust dat je kan ervaren.
De voordelen van meditatie kan je overal terugvinden en lezen maar om echt gaan ervaren moet je het doen.
Met deze workshop willen we jullie de voordelen van meditatie uitgebreid meegeven en de ervaring opdoen. Verschillende meditatie vormen, verschillende muziek voor bepaalde gevoelens los te laten, ervaringen delen met elkaar, opschrijven hoe het aanvoelt en vooral gewoon je eigen geest eens in de “picture” zetten.
We eten gezond en bewegen om een gezond lichaam te behouden. Wel, we mediteren voor een gezonde geest.