Buti Yoga

Klaar voor de nieuwste revelatie in Yoga? Volg in onze Heal your Health Yogastudio BUTI Yoga.  

Maar wat is BUTI Yoga nu juist?  

Buti Yoga is een combinatie van Vinyasa yoga, BBB houdingen en tribal dance.  

Buti Yoga is een feestje op jouw yogamat! Je hele lichaam wordt aan het werk gezet in combinatie met opzwepende muziek. De calorieën vliegen eraf en nadien heb je een herboren gevoel. BUTI yoga is afkomstig van zuid-Amerika. Daar wil het woord BUTI zeggen: “dat wat goed verborgen is gehouden”. En dat klopt ook wel. Deze yogavorm is nog niet heel bekend in onze yogastudio’s en onder het publiek.  

Gelukkig kan jij wel deze nieuwste yogahype volgen in onze yogastudio!  

Kan ik Buti Yoga vergelijken met Zumba?  

Ja en neen. Tijdens Zumba zorgt ook de Latijns-Amerikaanse muziek voor het opzwepende effect tijdens de workouts. Tijdens Zumba heb je ook ritmiek maar geen Yoga houdingen. De Yogahoudingen die we tijdens BUTI Yoga omzetten in een leuke danceworkout is net de kracht van BUTI Yoga.  

BUTI Yoga is “zweten met een intentie”!  

BUTI yoga beoefenen is je openstellen voor de yogafilosofie in combinatie met de muziek en dans.  

Wie kan BUTI – Yoga boefenen 

Iedereen! Als dat geen goed nieuws is. BUTI – Yoga is zowel voor mannen als vrouwen en kan door iedereen beoefend worden. Net als bij elke yogastijl is het belangrijk om altijd naar je lichaam te luisteren en de ‘movements’ aan te passen aan je eigen lichaam indien nodig. Uiteraard is een beetje conditie mooi meegenomen maar ook als je zelf aan die conditie wil werken en jezelf eens even een uitdaging wel geven dit een zee aangewezen yogastijl.  

Oh ja, graag dansen is een must! 😊  

“Begin where you are and grow to a next level”  

Wat zijn de fysieke en mentale voordelen van deze yogastijl?  

De fysieke voordelen zijn uiteraard dat je jouw lichaam goed laat zweten, je de nodige calorieën verbrand en dus ook een strakker lichaam zal hebben bij het geregeld volgen van deze lessen.  

Maar BUTI Yoga heeft ook mentale voordelen! De vibe tijdens deze yogalessen is heel open en vrij. Je beweegt op een heerlijk losse manier waardoor het hoofd enkel bezig is met de beweging en je kan loslaten wat op dat moment vastzit. Je krijgt een heel positieve energie over je lichaam dat dan weer toelaat andere zaken in het leven mooier en positiever te bekijken.  

Waar moet ik op letten als ik beslis om BUTI Yoga te volgen?  

  • Drink voldoende water voor een les.  
  • Eet geen zware maaltijden vlak voor een les.  
  • Breng een flesje water mee voor tijdens de les.  
  • Breng een handdoekje mee om naast je matje te leggen.  
  • Geen al te warme kledij.  
  • Gebruik een yogamatje waar je niet op wegglijdt als je hard zou zweten. Of gebruik een handdoek om op je mat te leggen.

Overtuigd?  

Ik hoop van wel!  

Boek je les via onze website en probeer het zelf uit!  

En heb je nog bepaalde vragen. Wij staan steeds klaar om deze voor jou te beantwoorden. Vragen mag je stellen via onze socials, contactpagina of via mail. Info@healyourhealth.be