Buti Yoga

Klaar voor de nieuwste revelatie in Yoga?

Als enigste EN eerste yogastudio in Belgie kan je bij ons Buti yoga volgen.

Maar wat is BUTI Yoga nu juist?

Buti Yoga is een ritmische yogastijl in een combinatie van Vinyasa yoga, plyometrics (spierversterkende oefeningen) en tribal dance.  

Buti Yoga is een feestje op jouw yogamat! Je hele lichaam wordt aan het werk gezet in combinatie met opzwepende muziek. De calorieën vliegen eraf en nadien heb je een herboren gevoel vol energie en happy vibes. BUTI yoga vindt zijn oorsprong in het verre Amerika waar het woord BUTI staat voor “dat wat nog niet gezien is” of  “dat wat goed verborgen is gehouden”. Klopt helemaal! Deze yogavorm is NOG niet heel gekend in onze Vlaamse yogastudio’s en onder het publiek.

Wat maakt BUTI nog zo boeiend?

Het “body positivity” gevoel dat wordt meegegeven in deze meer atypische stijl! Elke persoon is uniek, elke lichaam is uniek en elke move op de mat tijdens BUTI Yoga is uniek. In BUTI yoga laten we het lichaam bewegen met alles wat moeder natuur ons gegeven heeft. Gebruik deze insteek ook om van BUTI Yoga een uitlaatklep te vinden om je elke keer beter en beter in je lichaam te voelen vol zelfvertrouwen en met veel energie. 

Gelukkig heb ik deze stijl opgepikt, voelde ik wat het met je lijf en hoofd kan doen en kan jij deze nieuwste yogahype volgen in onze yogastudio!  

Kan ik Buti Yoga vergelijken met Zumba?  

Deze vraag krijg ik geregeld. Het antwoord is: ja en neen. Tijdens Zumba zorgt de Latijns-Amerikaanse muziek voor het opzwepende effect tijdens de workouts. Tijdens Zumba heb je dus de ook ritmiek MAAR geen Yoga houdingen. De Yogahoudingen die we tijdens BUTI Yoga omzetten en integreren in de sequence tezamen met een leuke dance workout is net de kracht van BUTI Yoga.  

BUTI Yoga is “zweten met een intentie”!  #sweatwithintention 

BUTI yoga beoefenen is je openstellen voor de yogafilosofie in combinatie met ritmische muziek, het versterken van je spieren, opbouwen van conditie en een goed body mindset. 

Wie kan BUTI – Yoga boefenen 

Iedereen! Als dat geen goed nieuws is. BUTI – Yoga is zowel voor mannen als vrouwen en kan door iedereen beoefend worden. Net als bij elke yogastijl is het belangrijk om altijd naar je lichaam te luisteren en de ‘movements’ aan te passen aan je eigen lichaam indien nodig. Uiteraard is een beetje conditie mooi meegenomen maar ook als je zelf aan die conditie wil werken en jezelf eens even een uitdaging wil geven is dit een zeer aangewezen yogastijl.  

Oh ja, graag dansen is een must! Uitvluchten van “ik kan niet dansen tellen niet mee.”   

“Begin where you are and grow to a next level”  

Wat zijn de fysieke en mentale voordelen van deze yogastijl?  

De fysieke voordelen zijn uiteraard dat je jouw lichaam goed laat zweten, je de nodige calorieën verbrand en dus ook een strakker lichaam zal hebben bij het geregeld volgen van deze lessen.  

Maar BUTI Yoga heeft ook mentale voordelen! De vibe tijdens deze yogalessen is heel open en vrij. Je beweegt op een heerlijk losse manier waardoor het hoofd enkel bezig is met de beweging en je kan loslaten wat op dat moment vastzit. Je krijgt een heel positieve energie over je lichaam dat dan weer toelaat andere zaken in het leven mooier en positiever te bekijken. Vergeet ook niet het body positivity gevoel. In elke yogales en yogastijl is het de bedoeling om te zijn wie je bent maar in BUTI beweeg je ook nog eens heel open en vrij en ben je trots op dat lijf van jou! 

Waar moet ik op letten als ik beslis om BUTI Yoga te volgen?  

  • Drink voldoende water voor een les.  
  • Eet geen zware maaltijden vlak voor een les.  
  • Breng een flesje water mee voor tijdens de les.  
  • Breng een handdoekje mee om naast je matje te leggen.  
  • Geen al te warme kledij.  
  • Gebruik een yogamatje waar je niet op wegglijdt als je hard zou zweten of gebruik een handdoek om op je mat te leggen.

Overtuigd?  

Ik hoop van wel!  

Boek je les via onze website en probeer het zelf uit!  

Heb je nog bepaalde vragen. Wij staan steeds klaar om deze voor jou te beantwoorden. Vragen mag je stellen via onze socials, contactpagina of via mail. Info@healyourhealth.be