RugYoga

Onze rug…. de meeste onder ons zullen denken van “Ja, inderdaad, die rug…”

Rugklachten zijn meestal het gevolg van een overbelasting in functie van wat onze rug aankan van belasting. Het langdurig of herhaaldelijk uitvoeren van bewegingen die een negatief effect hebben op die overbelasting van onze rug kunnen kleine of grote rugklachten ten gevolge hebben. Vergeet ook niet dat stress, angst, verminderde eigenwaarde en een verstoorde slaap rugklachten in de hand kunnen gaan werken. 

Onze rugschool lessen kunnen je helpen die verstoorde balans te herstellen of klachten te verminderen. Daarnaast geven we ook geregeld tips om klachten te vermijden door bewegingen aan te passen in het dagelijks leven. 

Onze lessen rugschool richt zich op mensen die preventief de rug wil versteviging en tot mensen die rugklachten ervaren en op deze manier de klachten wat willen verminderen of weg willen krijgen. 

Wat mag je tijdens deze lessen rugschool verwachten? 

Als verpleegkundige en yogateacher vind ik het zeer belangrijk dat je hier en daar ook wat anatomische kennis meeneemt uit onze lessen rond bijvoorbeeld: ruggewervel, rugspieren,… 

Daarnaast gaan we heel praktisch aan de slag om je rug te verstevigen, losser te maken, mobiliteit vergroten, ontspannen vanuit de rug, buikspieren verstevigen,… 

 Wat is nog zeer belangrijk? 

Jij kent jouw lichaam! Jij bepaalt tijdens de lessen wat er mogelijk is met jouw rug/nek en wat niet. In een eerste les is het voor mij als teacher ook belangrijk dat ik weet wat jouw rugproblematiek is of dat je komt terug versteviging en preventie. Hou dus zeker geen info achter zodat we op een juiste en onderbouwde manier aan onze lessen kunnen beginnen.