Salsa lessen

Met Zuiders bloed in mijn lichaam vind ik het heerlijk om iedereen die hier in onze studio binnenstapt een beetje zomerse en Zuiderse vibes mee te geven. Dit zowel in Yogalessen als in onze gelaatsverzorgingen of lymfedrainages waarin zuiderse muziek op de achtergrond niet meteen weg te denken is. 

In onze gezondheidsstudio zoeken we voor jou de ideale match tussen innerlijk en uiterlijke schoonheid om jezelf helemaal geweldig in je vel te voelen. 

Welkom in onze Salsa danslessen! 

Dans en Yoga zijn al van kinds af aan mijn passie en zullen dit blijven voor zolang ik de energie voel om te bewegen. Als kind geboren in de danswereld groeide ik op tot een fanatieke danser in verschillende facetten. Lees van Jazz ballet tot streetdance tot Salsa en Latin waarin ik mijn ultieme  weg vond en uiteraard ben ik de eerste en laatste die op en af de dansvloer gaat als er ergens een feestje aan de gang is. 

Het concept van onze gezondheidsstudio is dat ik elke vrouw (ook mannen hoor) een gevoel van kracht, energie en zelfvertrouwen wil meegeven. Dit doe ik door middel van mijn tweede passie, Yoga, maar ook door individuele uiterlijke behandelingen te geven en door te DANSEN! 

Dansen is een manier om je vrouwelijkheid alle ruimte te geven, om je lichaam te omarmen en jezelf even te kunnen ontkoppelen van alles wat er rondom jou speelt. Het gevoel dat je kan bewegen op muziek op een plek waar je jezelf thuis en comfortabel kan voelen is waar ik naartoe wil met onze Salsa danslessen. 

Kan iedereen hieraan deelnemen?

Jaaaa…. uiteraard kan elk meisje, vrouw, dame deelnemen aan onze Salsa danslessen. Zeker en vast zijn mannen ook welkom maar het zijn momenteel wel individuele lessen en geen partner danslessen. Op bepaalde tijdstippen organiseren we wel partner lessen en zijn uiteraard onze danspartners heel welkom. 

Onze Salsa danslessen zijn lessen op beginnersniveau en op niveau van zelfontplooiing en plezier maken. Dit houden we zo om het zeer laagdrempelig te maken en dansen voor iedereen fijn en leuk te maken. 

Hoe gaan deze lessen in zen werk? 

Wie in onze studio Salsa danslessen komt volgen mag rekenen op pure fun, vrolijkheid en veeeeeel body positivity! We maken er een echte dansles van waarbij we stapjes en/of Choreografieën aanleren en oefenen die we nadien ook echt samen kunnen dansen. Op het einde van de lessen bouwen we altijd een momentje ‘freestyle’ in. Even op jezelf of alle pasjes doen voor jezelf, dansen met je buurvrouw of met mij, doen waar je zoveel goesting in hebt en even alles loslaten! 

Wat heb ik nodig om Salsa danslessen te komen volgen? 

Jouw goede vrouwelijk energie!!! ;-). 

Gemakkelijke kledij, goede schoenen; dat kunnen echte salsa schoenen zijn maar ook sportschoenen of op blote voeten is mogelijk. Geen Yogamatjes maar een plekje nemen in de ruimte, een flesje water en/of handdoekje want we kunnen wel eens stevig gaan hoor! 

Welke Salsa stijl ik geef? 

Cubaanse salsa, ook bekend als “Casino” of “Cuban-style salsa”, is een van de meest authentieke en traditionele vormen van salsa dansen. Het vindt zijn oorsprong in Cuba en heeft een sterke invloed van traditionele Cubaanse muziek en dansstijlen zoals son, mambo, en chachachá.

Enkele kenmerken van Cubaanse salsa zijn:

  1. Cirkelvormige bewegingen: In Cubaanse salsa worden vaak cirkelvormige bewegingen gemaakt, waarbij dansers om elkaar heen draaien. Dit creëert een gevoel van gemeenschap en verbondenheid tussen de dansers.

  2. Heupbewegingen: Cubaanse salsa staat bekend om zijn levendige en expressieve heupbewegingen. Dansers gebruiken hun heupen om de ritme- en percussie-instrumenten in de muziek te benadrukken.

  3. Afro-Cubaanse invloeden: De dansstijl integreert elementen van de Afro-Cubaanse dans, waaronder complexe voetwerkpatronen, ritmische handbewegingen en spirituele betekenissen die verbonden zijn met de dans.

  4. Interactie en improvisatie: Cubaanse salsa moedigt een sterke interactie tussen danspartners aan. Dansers kunnen improviseren en reageren op elkaars bewegingen, wat leidt tot een speelse en creatieve danservaring.

  5. Eenvoudige basispassen: De basisstappen van Cubaanse salsa zijn over het algemeen eenvoudig en gemakkelijk te leren, waardoor het toegankelijk is voor beginners en gevorderden.

Over het algemeen staat Cubaanse salsa bekend om zijn vrolijke en levendige sfeer, waarbij dansers genieten van de ritmische en sociale aspecten van de dans. 

Hoe gaat dit met betaling? 

Net zoals we doen in onze Yogalessen… Je kan lossen lessen betalen of werken met de tienbeurtenkaarten van Heal Your Health. Als je binnen Heal Your Health een tienbeurtenkaart aankoopt is deze geldig op alle groepslessen Yoga en op de danslessen. Momenteel zijn onze Salsa lessen enkel op dinsdagavond maar ik hoop als Salsa lover op veeeel Salsa dansers zodat we die lessen kunnen optrekken naar meerdere keren per week en ook vanaf het goed weer is doen we zoveel mogelijk lessen buiten in de openlucht met goede Zuiderse vibes.