Waarom geeft een Yogateacher nu gelaatsverzorgingen in haar yogastudio? Toen ik een tijdje geleden bekend maakte dat ik naast onze lessen ook meditatieve gelaatsverzorgingen ging geven vroegen enkele me van waar dit idee kwam en hoe ik dat dan link aan onze Yogastudio. Ik begrijp die reacties en wil je in dit blog even meenemen naar het waarom ik dit doe en wat de connectie is tussen Yoga, mindfullness en … onze huid.

 

Binnen onze Yogastudio staat streven naar zoveel mogelijk persoonlijk geluk centraal. Groeien als mens van binnenuit naar buiten is het mooiste proces dat er is. Ik word er zelfs al gewoon blij van als ik dit neerschrijf. We hebben maar 1 leven en we hebben maar 1 lijf… Dat lichaam is niet enkel een fysiek lichaam. Dat lichaam is een onderdeel van een holistische benadering van onszelf.

Ik geef een voorbeeld: Ik ben Lindsay, haha yes, you know! Ik heb een fysiek lichaam maar ook een geestelijk lichaam, mijn mindset. Ik geloof in bepaalde levensovertuigingen en heb net als iedereen een bagage in de vorm van conditionering en levenservaring. Al die factoren samen maken MIJ… Net zoals bij jou al die factoren JOU maken. Het ene kan niet zonder het andere. Het is als een spinnenweb in elkaar verweven en dat is een holistische benadering van onszelf.

Ik heb ervaren dat we niet moeten groeien van buiten naar binnen maar van binnen naar buiten. Ik had een mooie job vroeger met veel luxueuze voordelen maar dat was de buitenkant. Daardoor denken we soms dat we die buitenkant fixen dat we binnenin ook gelukkig gaan worden of zijn. Neen, sorry, voor mij werkt dat niet zo en ik heb het verschil ervaren. Ik ben jaren terug beginnen bouwen aan de binnenkant. Aan gevoelens, conditioneringen, verlangens, loslaten, verwerken, energie opdoen, genieten van kleine dingen, je leven echt vorm geven …. en dan ben ik stilletjes terug naar buiten gekomen. Die buitenkant komt sowieso als je van binnenuit ontwikkeld.

Toen ik die overschakeling gemaakt had en me binnenin veel rustiger, gelukkiger en zachter voelde begon ik dat ook aan mijn huid te zien. Je voelt je beter dus je gaat automatisch ook gezondere keuzes maken; voeding, uiterlijke verzorging enz…  Maar mijn huid… het was echt frappant om te zien hoe ik plots die gezonde glow terug kreeg. Hoe ik minder vlekjes en puistjes had,… Ik begon me ook heel erg te verdiepen in de kracht van onze huid en kon voor mezelf innerlijk geluk en persoonlijke ontwikkeling gaan linken aan je uiterlijke look. Mensen zeiden tegen me van: Amai, jij ziet er anders uit of jij straalt of je ogen spreken nu zo,…

Uiteraard kan een heerlijke gelaatsmassage je ook helpen als de binnenkant niet 100% op zen plooi zit maar dat is een kortstondige actie maar het kan je wel een fijn me-time momentje geven natuurlijk en dat helpt die binnenkant dan ook weer. Als ik mezelf bij periodes eens wat minder in men vel voel zie ik dat direct aan mijn gelaat. Ik krijg fijnere rimpeltjes, mijn gelaat wordt wat dof, ik straal minder enz. Jaren terug als voor mij die overgangsperiode aanbrak en ik merkte dat je er in je gelaat anders gaat uitzien wou ik die huid dan ook zo houden en optimaal verzorgen. Ik begon verschillende behandelingen uit te proberen bij mezelf, ik kocht verschillende producten (altijd zonder al te veel chemische rommel in), ik spendeerde veel geld aan het vinden van de juiste huidverzorging en ondersteunde mijn huid met veel liefde net zoals ik mijn innerlijke zelf had gesoigneerd.

Onze huid is ons grootste orgaan en mijn favoriete uitspraak daarover: Je huid weerspiegelt je ziel. 

Je kan op sommige gezichten de spanning, balast, bagage aflezen. Aan onze huid zien we ook hoe we ons innerlijk verzorgen. Eten we gezond, drinken we voldoende water?

Waarom geeft deze Yogateacher, ik dus, gelaatsverzorging? Omdat onze huid onze levenswijze representeert. Onze huid is de spiegel van onze innerlijke ik. Als de kracht achter Heal Your Health is dat ik mensen zoveel mogelijk wil inspireren om je meest gezonde en gelukkige leven te leiden en te werken van binnen naar buiten maar ook die uiterlijke kracht niet te verwaarlozen past gelaatsverzorging perfect binnen mijn plaatje.  

Uiteraard heb ik dat niet halsoverkop beslist en heb ik wat training gevolgd, wat gelezen rond gelaatsverzorging, de juiste info verzamelt en men eigen kennis en ervaring rond de werking van de huid eens terug boven gehaald in mijn boeken uit mijn opleiding verpleegkunde, de juiste producten besteld en getest want ik wil enkel propere, eerlijke producten voor mezelf dus zeker ook voor mijn mensen op de stoel. Ik wil je dus niet alleen innerlijk laten stralen maar ook uiterlijk.

Welke soort verzorging voor het gelaat bied ik momenteel aan. Ja, ik zeg momenteel want we weten nooit hoe bedreven ik hier in ga worden. 🙂

1. Meditatieve (holistische) Facial (gelaatsverzorging) 

Geeft een diepe ontspanning en een stralende huid. Aan de hand van je huidtype én constitutie gebruiken we aangepaste producten en essentiële oliën om zowel je huid maar ook je energetisch lichaam beter in balans te brengen. We starten met een goede reiniging van het gelaat. Nadien verwijderen we de dode huidcellen door exfoliatie. Door een goede scrub aan te brengen en in te masseren komen de dode huidcelletjes van je gelaat en nemen we de scrub weg door middel van warme handdoeken. We kalmeren het gelaat daarna met een zacht gezichtsmasker aan te brengen dat een tijdje wordt ingemasseerd. We laten dit even intrekken terwijl je met de ogen dicht geniet van de muziek, een boekje leest of naar onze mooie natuur kijkt waar je uitzicht op hebt. Doe jij liever een opluchtend babbeltje is dat ook helemaal oke. 😉

Het masker wordt afgespoeld en een toner wordt aangebracht om de PH van je huid terug in balans te brengen. Als laatste brengen we een goede eindverzorging aan dat ook even met de vingers wordt ingemasseerd en ben jij klaar om met een stralende huid terug te vertrekken.

2. Anti – age Facial (gelaatsverzorging) 

In deze tweede verzorging starten we op dezelfde manier dan wat we hierboven doen maar breiden we de verzorging uit met enkele specifieke anti – aging producten en handelingen.

  • Na het aanbrengen van de Toner zal een Hyaluron serum worden aangebracht om fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen.
  • In de eindverzorging zal ook een specifieke creme worden aangebracht om de omgeving (huid) rond de ogen te verstevigen.
  • De eindverzorging is ook een rijkere creme die dieper in de huid doordringt.

Tijdens elke behandeling kan je plaatsnemen in onze loungezetel. Je krijgt een heerlijke verwarmende Ayurveda thee met een koekje en een gembershot bij aankomst. Met zicht op het groen, aromatherapie en meditatieve muziek maken we het plaatje compleet.

Zo… zeg nu zelf. Nu heb je echt zin om die afspraak te boeken he. Kleine sidenote! Ik doe dit met heel veel liefde en passie en dat maakt het eens zo fijn! 😉

Tot snel misschien!

Besos, Lindsay

Meer info of een afspraak maken kan via onze website. Ook via mail en de gekende social media kanalen kan je ons bereiken.

info@healyourhealth.be

https://www.healyourhealth.be/meditatieve-gelaatsverzorging/

Share This

Share this post with your friends!