Hibiscus, niet alleen een prachtige bloem maar als ze gedroogd is ook nog is overheerlijk in thee, zelfgemaakte ‘ice tea’ of mocktails… (En soms in een goede Gin Tonic 😉 )

Afgelopen zomer dronk ik samen met mijn dochter een lekkere mocktail op een terrasje en dat was met Hibiscus. Ik was helemaal verkocht aan de smaak en ging op zoek naar waar ik die gedroogde bloem kon kopen. Ik kwam heel veel samenstellingen met Hibiscus tegen maar niet het pure gedroogde product. Mijn dochter wist dat ik op zoek was en zij vond online biologisch geweekte, gedroogde Hibiscus. Deze verkopen we nu ook in de studio omdat ik na wat onderzoek ook vond dat Hibiscus zeer veel goede eigenschappen heeft om ons lichaam bij te staan.

Ik soms ze even op:

 • Verminderen van stress.
 • Verlaagd de bloeddruk bij mensen die wat last hebben van hoge bloeddrukken.
 • Werkt cholesterol verlagend.
 • Heeft een ontsmettend effect in onze blaas en helpt mee blaasinfecties te vermijden.
 • Door Hibiscus te drinken voor de maaltijd gaat ons lichaam minder hoge glucosepieken maken na de maaltijd. Minder hoge pieken van glucose (suiker) in ons lichaam is ook minder vetopslag en dus helpt Hibiscus je lichaamsgewicht te ondersteunen.
 • Verminderd koorts
 • Bevat massa’s antioxidanten!
 • Werkt ontgiftend.

 

Huplaaaa… Als hier geen reden bij zit waarom je dit superdrankje niet in je keukenkast zou hebben staan?

Dit is het drankje dat ik zeer regelmatig op tafel zit voor mezelf en mijn gezin.

Hibiscus Healthy Limonade:

Ingrediënten: 

 • Gedroogde Hibiscus
 • munt
 • sinaasappel of citroen
 • stevia druppels (of andere zoetstof indien gewenst)
 • Gemberbier

 

Bereiding: 

Kook een liter water en giet in een kan. Laat daar een hoeveelheid Hibiscus in trekken. (Via een thee-eitje of zo) Terwijl deze nog warm is voeg ik enkele druppeltjes vloeibare stevia toe. Daar heb je amper iets van nodig om dit zoeter te maken. Je maakt het zo zoet dat je zelf wil uiteraard maar opgelet met suikers. Hibiscus zelf heeft een licht zure smaak.

Laat de thee afkoelen. Voeg nadien een goede scheut gemberbier toe. Wat takjes munt en enkele schijfjes citroen, sinaasappel of beide. Laat goed afkoelen en voeg eventueel wat ijsblokjes toe.

Heerlijk lekker, een variatie op ongezonde limonades, mega gezond en nog eens fancy ook!

Salud!

 

Share This

Share this post with your friends!