Hoe combineert je het toch allemaal Lindsay? Een gezin hebben, een dochter thuisonderwijs geven, 10 groepslessen Yoga en/of Dans per week geven, daartussen nog wat Coolifting behandelingen geven, een huishouden, al die social media, sporten los van wat ik geef in de studio, online cursussen uitwerken,…

Het heeft, voor mij, maar één antwoord en dat is ZELFDISCIPLINE! Zonder mijn eigen discipline om dit allemaal te doen slagen is al het bovenstaande één grote soep! En geloof me, dat gebeurt soms echt hoor. Dat durf ik zeker en vast toegeven. Want discipline, daar heb je een sterke visie voor nodig, een overtuigende wil en een geloof dat je daar volledig achterstaat en het doet voor jezelf!

Maar wat is discipline net? Discipline is de eigen beheersing om je aan gemaakte afspraken te houden. Wanneer het gaat om zelfdiscipline dan gaat het om de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt. Niet meer en niet minder.

Ik heb met mezelf afspraken gemaakt over mijn eigen leven. Hoe ik het zie, hoe ik het wil zien, over wat ik wil doen, waar ik wil zijn,… Ik heb jaren geleden gekozen om mijn leven los te maken van werken in loondienst, locatie onafhankelijk te kunnen zijn, enz… Heb ik gemakkelijk praten? Want dat zeggen sommige wel eens… Neen! Want dat werkt niet zomaar. Dat vereist een ijzersterke zelfdiscipline maar daar pluk je op tijd en stond prachtige vruchten van waar ik anders nooit van zou kunnen proeven.

Eigenlijk draait het om 3 verschillende gevoelens die je moet hebben en vasthouden als je, eender wat in je leven, wil volhouden en tot een goed eind wil brengen. Motivatie, enthousiasme en zelfdiscipline… Momenteel werk ik een hele online cursus uit die je binnen enkele weken kan aankopen via onze Heal Your Health Academy waarin ik alles uit de doeken doe, zowel wetenschappelijk als naar eigen ervaringen en verhalen uit de studio rond volhouden, rond discipline en waarom we soms zeggen van; “Kom, het is klaar! Ik stop ermee.” Daarin vertel ik je ook de valkuilen hoor. Ik heb ook dagen dat ik massa’s werk zie en boekhoudkundige administratie en dat ik denk van; “Mannekes, weet ge wat ge met factuur nummer zoveel kunt doen?” Inderdaad… vul de zin maar zelf aan. 😉 Gelukkig zijn dat uitzonderingen maar je kan niet opstaan zonder eens te vallen.

Je hebt een sterke motivatie nodig om ergens aan te beginnen. Ik neem mezelf als voorbeeld maar link het zeker aan je eigen leven en situaties waarin jij zaken wil vasthouden en zelfdiscipline wil in creëren. Mijn motivatie om alles te verwezenlijken wat ik mijn zaak en mijn leven heb neergezet is dat mijn job al gans mijn leven mijn passie en hobby was waar ik nu ook mijn brood kan mee verdienen en geloof me, ik wil nooit meer terug. Dit is heerlijk voor me. Motivatie 1! Mijn dochter thuisonderwijs geven, ik wil geen ongelukkig kind, niet voor haar en ook niet voor mezelf. Als ik de oplossing kan zijn om haar toekomstperspectief een andere richting te geven en ik kan haar mee laten varen op vrij in het leven staan dan wil ik die oplossing aanbieden. Daar ben ik heel erg in gemotiveerd. Los van dat ik denk dat ons onderwijs zo verouderd is en dat het soms meer machtsspelletjes zijn tussen kinderen en ouders, tussen ouders en kinderen, tussen kinderen onder elkaar en tussen kinderen en leerkrachten alsook dat andersom. Het is tijd dat ons onderwijs eens een voorbeeld neemt aan de Scandinavische of Middellandse zeegebieden en niet met het vingertje bekritiseerd waar kinderen NIET GOED IN ZIJN. Haha einde verhaal want daar gaat dit blog niet over.

Mijn leven met Kristof is een bron van ontplooiing en liefde. Ook dat is een enorme motivator voor mij om dit vrije leven vorm te geven. Mensen inspireren om gewoon gelukkiger te worden en zich goed te voelen in lichaam en geest door Yoga en Dansen is hetgeen dat ook mij in het verleden heel sterk geholpen heeft. Nu kan ik het doorgeven met zoveel passie, de zoveelste motivatie voor mij. Dat ik elke dag om 6 uur opsta om tegen 6u30 met mijn loopschoenen 5 km te gaan lopen is omdat ik weet dat mijn lijf daar zoveel deugd van heeft en ik mezelf zo in topvorm hou. Ik wil niet meer terug naar een leven waarin ik te lui was om zelfs naar loopschoenen te gaan kijken bij decatlon. Ik danste wel heel veel als kind maar tussen die periode en het beginnen met Yoga was sporten voor mij de hel! Motivatie duizend en zo veel! In Spanje gaan wonen, niemand pakt me die plannen af en daarvoor heb ik de online Academy nodig om nog steeds mijn passie te mogen doorgeven aan iedereen die er nood aan heeft en vanop een andere locatie kan verder doen, weliswaar op een andere manier.

Ik ben enorm gemotiveerd in al die dingen! Dat is de basis… En… die motivatie is voor mezelf! Dat stukje komt uitgebreid aan bod in de online opleiding. Wij doen zeer veel voor anderen… “Ik moet wat afslanken want mijn man zei me dat ik wat bijgekomen ben.” Slechtste motivatie ooit! Dat hou je nooit vol. Je maakt enkel keuzes in motivatie voor jezelf. En ja, uiteraard doe je graag dingen voor iemand die je graag ziet. Ik doe dat thuisonderwijs ook deels voor mijn dochter maar ook vanuit mijn eigen intrinsieke factor. Ik sport graag en tuurlijk vindt mijn man dat leuk maar in de eerste plaats doe ik dat voor mezelf. Als zijn haar te lang is zeg ik ook van; “Amai, tijd voor de kapper!” Wil hij dan niet gaan? Tja, jammer voor mij. Hij moet dat doen voor zichzelf he.

MOTIVATIE! Punt 1! De basis Stel jezelf eens in vraag? Wat ik doe en moeilijk volhoudt? Is mijn motivatie oké?

Daarna hebben we enthousiasme nodig. Ik ga terug naar mezelf. Ik kan wel zeggen dat ik graag Yogalessen wil geven en wil Salsa dansen in onze studio, ik moet het ook gaan doen he. Ik heb die “SPARKLE” nodig die me aanzet om ook echt in beweging te komen. Ik heb de lichtjes nodig in mijn ogen als ik denk dat er 12 mensen in onze studio staan om samen met mij Salsa te dansen. Ik moet er tonnen goesting in hebben. Ik loop elke ochtend 5 km. Tuurlijk denk ik in bed wel eens van oei… ik kan me ook nog eens een keer omdraaien maar ik heb echt zin om die frisse ochtendlucht in te ademen en na een half uurtje thuis te komen en vol energie te ontbijten met mijn gezin. Als ik blijf liggen heb ik daar spijt van. Ik wil ook echt die loopschoenen, salsa schoenen of geen schoenen aandoen (bij yoga). 😉

Waar gaat je hartje van overlopen als je er aan denkt? Denk eens na bij jezelf? Wil jij wat afslanken? Misschien gaat je hartje de eerste keer niet overlopen als je denkt aan 5 km lopen maar misschien wel als je denkt aan minder kilo’s op de weegschaal. Bedenk je het gevolg van je actie en zoek je enthousiasme in het gevolg van een actie die je misschien iets minder fijn vind. Naarmate je volhoudt ga je het ene linken aan het andere.

ENTHOUSIASME…PUNT 2!  Wees blij met je keuzes, je droom, je verlangen, je plan, je doelstelling, … Voel de sparkle in je ogen als je aan het resultaat denkt. 

En dan, zelfdiscipline!

Je doelen zijn goed gesteld, je motivatie is hoog en je hebt zin om er aan te beginnen. Je bent enthousiast! Ik hoor je al denken. “Ja Lindsay, en na een week stop ik ermee.” Ik heb geen karakter hoor ik dan. Dat is niet zo. Je motivatie, doelstellingen en je sparkle zitten niet juist. Stel jezelf volgende vragen:

Hoe belangrijk vind ik het? Waarom wil je het zo graag? Wat levert het je op? Vragen die je jezelf prima kunt stellen en die je helpen met het realiseren van die doelen.

Ontwikkel een routine. Ook ik doe dat. Ik loop dagelijks 5 km. Ik kan ook zeggen van oké, ik laat er wat dagen tussen en dan loop ik eens 8 km maar ik weet heel goed dat ik daar dan geen zin meer in heb. Nu is dat opstaan, watertje drinken en gaan. Niet nadenken. Doen! Routine matig. Ik heb dat nodig. Wil je diëten? Schaf niet meteen alles af. Stel een eerste doel. Na 20u eet ik geen suikers meer. 1 week lang… Begin daarmee. Maak er een routine van. Ik doe dat net zo met mijn dochter haar thuisonderwijs. Ik doe dat zo met voeding. Ik maak een weekmenu vol gezonde voeding. Kan daar dan nooit iets tussenkomen? Jawel hoor maar mijn basis, mijn stabiliteit is daar. Ik kan teruggrijpen naar mijn weekmenu.

Spreek jezelf positief aan. Zoals ik al zei zeggen sommigen me hier in de studio; “Goh, dat is niets voor mij”, “Dat kan ik niet hoor”, “Dat hou ik niet vol”, “Daar zouden ze bij ons eens goe mee lachen”, “Het zal niets voor mij zijn”… Al deze uitspraken zorgen ervoor dat je inderdaad niet gaat slagen in je zelfdiscipline.

Ik moet dat ook doen hoor. Opstaan en zeggen van “Lindsay, sporty spice, ge kunt het he!”, “Geef een goede les Lindsay, geloof in jezelf.”, “Ik ga niet naar Spanje tot ik dat of dit heb gerealiseerd, dit gaat me lukken”… Positieve zelfdiscipline! Laat al die negativiteit maar achterwege. De wereld is al negatief genoeg. Er lopen al genoeg zure smoelentrekkers rond. Wees maar de zon voor jezelf en daarna voor anderen. Geloof in jezelf.

Wees je bewust dat je tegenslagen op je pad zal krijgen. Zeg dan niet meteen; “Voilà se, ik had het gezegd he!” Tegenslagen horen bij het leven. Ik gaf ook al eens een les waar ik nadien niet tevreden van was. Ik was ook ooit slanker als nu, tja, als ik mega veel spanningen ervaar en dat was toen in de ‘shitty’ periode die we doormaakten door derden. Ja ik ben toen bijgekomen maar weet je, ik ben dankbaar dat mijn lijf me daardoor geholpen heeft. Ik ben dankbaar dat ik nadien ook weer een doel kan stellen, mezelf kan zien groeien in mijn doelen, mezelf kan zien groeien als mens. Wij zijn nu super gelukkig en dat lichaam zal wel volgen mits mijn zelfdiscipline. Ik nam ook al beslissingen binnen mijn zaak die niet de beste waren. Moet ik dan stoppen? Neen, dan vloek ik eens, ga kwaad ergens hangen of zitten en nadien denk ik neen, dit is mijn droom. Het hoort erbij, hoe ga ik het anders doen volgende keer. Wees eerlijk, open en stap terug op je pad.

Zonder laagtes geen hoogtes! Omarm ze, leer eruit en ga verder! 

Beloon jezelf! Een week geen suiker na 20u binnengespeeld? Ga naar de winkel en koop je een paar nieuwe schoenen. 😉 Als je mijn kast zou zien zou je denken dat ik nooit geen suiker eet maar goed. Het is ook maar een voorbeeld he! Durf jezelf op tijd en stond in de watten leggen. In de gezonde watten weliswaar.

Omring je met gelijkgestemden! Wil jij stoppen met roken? Je motivatie is goed en persoonlijk. Je enthousiasme is groot en dan ga je tijdens de lunchpauze met enkele collega’s mee op de rookplaats staan. Tja… Ik moet dat niet uitleggen he. Mensen die mij dromer of turnjufke noemen die staan ook niet bepaald bovenaan mijne vriendenlijst. Ik heb vele mensen die ons een zeer warm hart toedragen die ook ondernemers zijn. “De zelfstandigen onder elkaar” 😉 Neen, wij hebben veel gelijkgestemde zielen, ongeacht of het ondernemers zijn, die een deel uitmaken van onze vrienden en kennissenkring en waar we gedachten en levensvisies mee kunnen delen. Waar we elkaar mee kunnen inspireren. Zoek een omgeving die je groter maakt en niet kleiner. Zoek mensen waar je misschien graag samen mee gaat sporten. Zoek mensen die je doen lachen en doen groeien.

Zelfdiscipline is een samenvoegsel van al deze voorgaande voorbeelden en kan nog veel dieper uitgespit worden. Ik vind het zelf ook mega interessant en ik zie mezelf soms als een wetenschappelijk project. Haha… Positief in het leven staan helpt je ook hoor. Het glas meer halfvol zien dan halfleeg.

Toen ze me dus van de week vroegen hoe ik dat allemaal toch doe… Zo! Easy peasy lemon squeezy. 🙂 En tuurlijk loopt dat allemaal wel eens in de soep. Maak dan goede soep! Rommel eens goed en ruim het op! “Get Your Shit Together!”

Een goede persoonlijke motivatie – Tonnen enthousiasme – veel zelfdiscipline.

Gaan voor je droom en er niet alleen voor gaan. Hem ook leven! Nu!

Binnenkort kan je met mij in de online cursus stappen waar ik de naam nog niet van vertel en gaan we samen van A tot Z aan de slag om jouw persoonlijke zelfdiscipline en je doelen en verlangens op een goed pad te brengen. Denk maar als eens na waar jij eens echt ‘vollenbak’ voor zou willen gaan!

Besos! Lindsay

 

 

 

Share This

Share this post with your friends!