Dames, jaaaa dames, er lezen geen heren mijn mega vrouwelijk geïnspireerde blogs en posts… 😉 Ofwel? Maak jullie dan kenbaar Kanjers! 😉

Dames,

Het goede weer komt eraan!!! Ik voel het aan alles in mijn lijf en ben er mega blij om… Ik zit momenteel buiten, fris drankje erbij. (Neen, geen wijn maar dat is wel een goed idee voor binnen een uurtje.) De hondjes spelen hier naast me en ik voel de zonnestralen op mijn huid en broek want een zwarte broek is wel warm! Mijn voet ligt omhoog en auw… doet erg pijn. Ik mag er eigenlijk niet op steunen en zoveel mogelijk in hoogstand. Maar je kent misschien een verpleegster in je buurt of je bent er zelf eentje. Wij zijn de ergste! Neen, ik lach er nu wel mee maar het is echt pijnlijk. Ik moet rusten anders is Yoga geven ook volgende week geen optie en ondanks dat ons lieve Vicky dat zeer goed heeft gedaan, mijn lessen geven, ik miste mijn yogi’s hoor!

Waar wil ik jullie nu met dit blog mee naartoe nemen. Naar eten en drinken! Laat maar komen denk je?

Ik neem jullie mee in mijn ‘issue’ met gewicht en eten vanuit mijn verleden want ondertussen ga ik daar allemaal beter mee om. Ik en eten, ik en mijn lichaamsgewicht waren jaren terug de grootste vijanden! Misschien denk je nu; “Yep Lindsay, ik ken dat gevoel!” Gelukkig is dat allemaal niet zo een probleem meer doordat ik de juiste handvaten daarvoor vond. Ik kom uit een familie waar alle vrouwen niet groter zijn dat 1,65m en nogal snel de neiging hebben om de vrouwelijke vormen wat te veel vorm te geven als het eten te overvloedig is. Jaloers zijn we op alle mensen met een mega hoog metabolisme. 😉 Neen, ik gun het hen van harte.

Iets minder grappig, ik werd daar ook wel erg mee gepest. Niet dat ik echt zeer zwaar was maar ik was op jonge leeftijd nogal goed ontwikkeld en in tegenstelling tot onze jeugd nu die allemaal zo goed zijn ontwikkeld was dat in de jaren ’90 wanneer ik naar school ging niet zo. Toen was het ‘panlatmodel’ de norm. Ik mijn D-cup en gevormde poep was toen de dikkerd van de bende. Als ik nu naar mijn kinderen zie, al die meisjes hebben vormen en die zijn daar ook super trots op. Wat ik echt knap vind van hen en waarbij ik nog blijer ben dat die tijden veranderd zijn. Ik had dus ook heel wat struggels met eten. Ik at niet of ik at alles, sporten vond ik oprecht niet leuk en uitgaan veel leuker. Toch waren er dagen dat ik huilend bij mijn grootmoeder kwam om te vragen hoe ik nu eens heel dun kon worden en dan waren er dagen dat ik het allemaal prima vond. Begin twintig keerde het tij en zoals ik al eerder heb verteld heb ik vanaf die volwassen leeftijd de weg gevonden naar een gezonder leven, sport en persoonlijke ontwikkeling. Ik werd volwassener, kreeg kinderen, ik werd zelfs eens zeer slank! Op mijn lengte (1,60m) van 63 naar 53 kilogram gaan is echt zeer mager. Toch voelde ik dat ik moest leven met het feit dat ik niet de vrouw ben die zich kan volproppen met eten en geen gram bijkomt. Nu ben ik daar ook blij om.

Ik zie soms dames hier voor voedingscoaching die zeer slank zijn maar ongezonder zijn dan iemand met een andere lichaamsbouw en wel gezond zijn omdat het voedingspatroon helemaal anders zit.

Ook in die twintigerjaren en mede dankzij een super toffe docent dieetleer die ik had tijdens mijn opleiding verpleegkundige werd de haat rond eten een liefdevolle fascinatie. Ik volgde toen, dat was iets na het volgen van mijn teacher training Yoga, een opleiding voedingsdeskundige. Zoooo een boeiende materie! Ik leerde zoveel dat ik nog niet wist over bouwstoffen, verschillende nutriënten, energiewaarden, vetten, eiwitten, macro – nutriënten, enz… Ik ging documentaires zien over onze voedingsindustrie en hoe producenten ons de grootste troep laten eten en wij denken dat het gezond is. Erwtjes kleuren met verf omdat ze dan groener lijken en ze beter verkopen bijvoorbeeld…

Van die gezonde fascinatie groeide het door naar een bepaalde levenskeuze. Ik at zeer strikte voeding, geen massaal bewerkte producten, geen E- nummers die je op de etiketten ziet staan, af en toe maar vlees, absoluut geen charcuterie meer. En eerlijk waar, ik voelde mij ongelooflijk goed he! Ik kon precies deze wereld op mijn schouders dragen en mee verder wandelen. Ik bleef boeken lezen, ik bleef ontdekken,… Maar ik was te strikt. Dat kon ik niet volhouden.

Maar sinds toen heb ik nooit meer zo gegeten als voor die strikte periode. Vanaf toen wist ik heel goed wat ik mijn mond stak!  Al die kennis van die opleiding en vanuit eigen opzoekingswerk en ervaring is dus mooi blijven hangen en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik leerde toen ook het proteïne dieet kennen. Ik had verschillende diëten onderzocht mede omdat ik wist dat ik iets moest hebben als houvast. Ik wou niet terug naar de periode voor mijn 20.

Ik noem dat proteïne dieet eigenlijk geen dieet maar een voedingsstijl. Proteïne uit voeding maar ook als supplementen. Ja, dat is ook bewerkt maar je moet zien wat je koopt he. Altijd opzoekingswerk doen als je voedingssupplementen koopt en/of inneemt. Daarnaast ben ik als Spaanse chica ook in de mediterrane voedingsstijl gedoken en die twee heb ik gecombineerd voor mezelf en zijn voor mij de gouden sleutel naar een goed lijf, veel energie, lekker eten, goede mindset, liefde voor eten en drinken op een gezonde manier, spieropbouw, vetverbranding en het allerbelangrijkste… Deze voedingsstijl kan ik volhouden op lange termijn. Daarom is het voor mij geen dieet maar echt een voedingsstijl. Een levenswijze waar ik me zo goed in voel.

Een tijd terug ben ik door wat privé problemen waar ik en Kristof voor stonden wat bijgekomen. Niet dramatisch maar door de stress dat het allemaal met zich meebracht kwamen de kilo’s er zo bij en gooide ik sommige waarden uit mijn voeding even overboord. We zijn daar weer met liefde uitgekomen maar mijn lichaam volgde niet meteen. Ik heb dus terug mijn mediterraanse proteïne levenswijze erbij gehaald en dit voelt weer zooooo goed. Stilletjes aan verminderen die kilootjes terug. Ik schreef alles op, ik schreef alles uit, ik probeerde recepten, gezonde snacks,… Ik was terug vertrokken!

Helemaal in het begin dat ik starte met Heal Your Health heb ik trouwens ook al een hele periode aan verschillende vrouwen voedingscoaching gegeven. Dat was heel heel fijn om te doen! Ik haalde er zoveel voldoening uit als die dames week na week vertelden dat ze wat gewicht verloren waren maar vooral dat ze zich beter en beter begonnen voelen in hun lichaam en de mindset erop vooruit ging. Ik had dat toen nooit mogen stoppen maar de Yogalessen brachten zoveel organisatie met zich mee dat ik wel even moest schakelen. Nu zijn we in een situatie dat onze Yogalessen lopen als een trein, onze Body & Soul Academy staat er weer (online platform met lessen, workshops enz.) en ik heb dus terug tijd om te gaan coachen. Het enige verschil is dat ik de coachings nu wel online doe omdat ik zelf niet van plan ben om een heel jaar België te blijven en zo kan ik de continuïteit van mijn coachings beter garanderen. (Maar alles is bespreekbaar hoor)

Ik werkte voorbije weken dus aan mijn nieuw voedingscoachingstraject dat de naam ‘HyH Body Coaching’ kreeg. Een traject van vier weken waarbij ik je opstart en verschillende tools aanbied. Daarna kunnen er uiteraard nog extra opvolgmomenten zijn die je vrijblijvend kan inboeken. Een maand lang intens werken aan je mind, body, soul en food zodat je echt vertrokken bent!

Allemaal voor die stralende zelf te kunnen en mogen zijn. Die ene broek die al lang niet meer past terug aan te doen, dat jurkje aan te trekken, die ene bikini terug klaar te leggen voor op vakantie te vertrekken, trots naar jezelf te kunnen zien in de spiegel, blij te zijn met je lijf, energie voor 10 en rust vinden als het nodig is,…

Als jij bij het lezen van dit blog het gevoel hebt dat dit wel eens een weg voor jou kan zijn lees dan alles na over ons HyH BodyCoaching traject en we horen elkaar zeker nog wel. https://www.healyourhealth.be/ons-aanbod/body-coaching/

Ik zal zo dadelijk ook een gerechtje en dus ook recept posten in de HyH Foodblog op de website. Ga daar zeker eens naar kijken!

En nu tijd voor dat wijntje! Ja, dat mag in mijn voedingspatroon! 😉

Liefs,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!