Wauw wauw wauw!!! Die online studio groeit als kolen!

Toen ik de Heal your Health yogastudio startte nu twee jaar geleden, was er geen haar op mijn hoofd dat een online studio wou. Ik zei geregeld tegen mensen van: “Die online toestanden, daar doe ik niet aan mee hoor.” Ik wou echt contact met mensen en dat wil ik uiteraard nog steeds hoor! Ik ben veel te sociaal om alle fysieke contacten overboord te gooien en me enkel op online te zwieren. Geen paniek dus, ik blijf ook ‘echte’ lessen geven.

Van waar komt dan die overgang? Tegenwoordig heeft elk bedrijf, elke onderneming, klein of groot wel iets online. Het is nu eenmaal een deel van onze maatschappij en een deel van de toekomst. Je kan je daar tegen verzetten, zoals ik zoveel doe tegen maatschappelijke beslissingen en gebeurtenissen maar als het gaat over je eigen onderneming daarbij dan ook buiten spel zetten moet je zelf ook durven toegeven dat je dit niet kan maken als je ondernemend wil denken en doen.  Maanden gingen erover om toch die beslissing te nemen om met Heal Your Health online te gaan en eens dat we er nu staan moet ik zeggen dat ik het wel leuk vind!

De Heal your Health Academy blijft een onderdeel van de Heal Your Health Yogastudio en ze noemen ons nu een ‘hybride’ gezondheidsstudio. Het was hard werken en drempels overgaan maar het staat er nu. Ik geloof er heel erg in dat we ook online mensen kunnen helpen en ondersteunen die willen groeien in die persoonlijke ontwikkeling. De vraag kwam ook vele die me vroegen of bepaalde lessen en workshops ook online beschikbaar waren. Dus hard werken en drempels overgaan… Hard werken omdat een online studio niet professioneel oogt met 1 yogalesje van een half uur dat beschikbaar is. :-). In Antwerpen zouden ze zeggen: “das wille mor ni kunne!” Daar doet ons Lindsay niet aan mee. Er moest dus heel wat opgenomen worden en daar begon het he. Het juiste materiaal, hoe gaan we dat aanpakken. Opzoekingswerk naar de juiste camera’s, lichtstatieven enz…. Conclusie? Allemaal zo duur en dat was het voor mij nog niet waard toen. Dit paste niet bij mij. Zoals ik ben in de echte lessen wou ik ook zijn online. Authentiek! Dus een lichtstatiefje van Bol.com van 30 euro, mijn eigen GSM als camera en klaar. Het moest maar zo zijn. Ik wil dat mensen het gevoel hebben als ze online iets volgen dat het precies is of je bent in onze studio en niet op een of andere knappe filmset. Misschien komt er wel eens een dag dat we het nodige materiaal aankopen maar nu lijkt me dat niet nodig. Het lukt zo en ik hoor geregeld dat het fijn overkomt op beeld dus ik ben tevredenen dankbaar.

Dan neem je dat op…. bekijk je dat terug en hoor je jouw eigen stem! Dat is die drempel! Oh nooo! “Klink ik zo?” Hoeveel keer ik dat aan mijn man en kinderen heb gevraagd van: “Is dat echt mijn stemgeluid?” Haha. Dat ze zeiden van ja mama maar dat is toch normaal. Het heeft even geduurd voor ik het online wou zetten hoor. Ondertussen ben ik het al iets of wat gewoon maar toch… Je eigen stem horen is vreemd. Ik heb meerdere keren gezegd van mijn yogi’s ocharme, die moeten daar soms een uur naar luisteren he.

En dan begin je met alles wat je fysiek in de studio geeft ook online te maken. Yogalessen, workshops, meditaties…. Gaandeweg merk je dan dat je heel veel moet aanpassen dat je normaal zo zou doorvertellen in een fysieke workshop naar het online gegeven. Er kruipt dus massa’s werk in alvorens je dat deftig kunt overbrengen. Wat ik ook niet doe is de dingen 20 keer opnieuw opnemen. “What you see, is what you get!”, zoals ik al zei. Ik wil ook online helemaal authentiek blijven en dus echt mezelf kunnen zijn. Als ik tijdens een online les die ik aan het opnemen ben moet hoesten, dan hoest ik. Als de hond of kat eens passeert dan is dat zo. Als ik zelf eens uit mijn houding val, dan is dat ook zo. Dat is allemaal net hetzelfde alsof je hier in de studio zou staan. Ik zeg steeds tegen mijn yogi’s: “Perfectie hoeft niet hier, wees maar gewoon jezelf.” Waarom zou ik dan alles perfect op beeld moeten zetten. Uiteraard, als de bel gaat en ik moet naar beneden om mijn deur te openen zet ik op pauze of begin ik eens opnieuw. Ik denk nu niet dat je een filmpje van 30 minuten yoga wil aankopen waarvan ik tien minuten met de postbode aan het babbelen ben he. 😉

En al doende leert men. Mijn eerste yogafilmpjes waren iets minder vlot als de laatste die ik opnam maar goed. Dat is met alles in het leven zo he.

Uiteraard is die online business die we nu met Heal your Health hebben opgezet ook niet helemaal “onstrategisch” opgezet. Ik weet zelfs niet of onstrategisch een woord is maar goed. 🙂 In het achterhoofd zit onze verhuis naar Spanje binnen enkele jaren en dan is een mooie online business wel een zeer grote meerwaarde in een land waar je anders opnieuw van 0 zou moeten beginnen. Dus ook dat aspect hielp ons de stap te zetten naar de Academy.

En dan kwamen die eerste reacties. Super spannend vond ik dat! Ik kreeg berichtjes als:

‘Leuk Lindsay, als ik men ogen sluit zit ik precies gewoon in je studio.’,

‘Je bent helemaal jezelf op beeld, kei tof!’

‘Ik stond er wat sceptisch tegenover maar het voelt heel vertrouwd aan.’

‘Ik ben blij dat ik toch een les gevolgd heb want je vind zoveel lessen op het internet maar eens je vertrouwd bent aan je eigen yogateacher wil je liever dat.’

‘De workshop hormoonyoga is heel tof opgebouwd, duidelijk om te volgen.’

En den beste van allemaal: “Je hebt zo een heerlijke stem om naar te luisteren!” Haha, yeah right!

Als die berichtjes en reacties hebben me zoveel vertrouwen gegeven waardoor ik onze online studio nog verder en verder wil laten groeien. Heal your Health is er gekomen vanuit een passie, missie en verlangen om andere mee op sleeptouw te kunnen nemen om te streven naar die meest gelukkige versie van zichzelf. Wat ik mocht ervaren door me te richten op persoonlijke ontwikkeling gun ik uit de grond van men hart ook anderen en daar wil ik mee aan kunnen helpen. Online of offline.

Die online studio vergt natuurlijk van Kristof ook wat tijd en energie. Want computer wonder dat ik NIET ben kan ik zelf die filmpjes niet afwerken en op onze website zetten. Dat doet mijn man allemaal voor mij en zorgt soms voor de nodige discussies. Kristof heeft nog een fulltime job naast de studio en dan thuiskomen om direct aan de online studio te beginnen werken is niet altijd zo evident. Ik daarentegen verwacht dan wel dat al het werk dat ik erin heb gestoken en heb opgenomen zo snel als mogelijk online komt want dat is ook mijn job. Maar we geloven er steevast in dat er een dag komt dat we Heal Your Health als onze gemeenschappelijke job kunnen maken en zo steeds kunnen samen werken. Dat apart werken is niets voor ons. 😉 Te veel liefde he! 🙂

Laat je dus niet afschrikken van heel dat online gebeuren. Er zijn zeker ook voordelen aan. Alles wat je aankoopt heb je altijd ter beschikking! Je kan het bekijken en herbekijken tot je me beu bent. Je kan het op pauze zetten, op je eigen tempo doen, op je eigen plekje doen,…. Het kan zeker een meerwaarde zijn voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

In deze zomer komt er nu nog 1 groot project online. “Het yoga afslankplan: voor een gewoon, goe lijf!” Daar werken we nu heel hard aan verder dat dit nog voor onze vakantie online kan komen. Een grotere training gaat dat worden om natuurlijk wat kilootjes te verliezen maar met een juiste en doordachte mindset. Er zit wat theorie in rond levensvisies van de mensen die in de ‘blue five zones’ wonen (plaatsen op de wereld waar mensen het gezondste en gelukkigste zijn), theorie rond voedingsleer in de blue fives zones (mediterrane voeding), mindset coaching, weekmenu’s recepten, opvolg schema’s en uiteraard heel veel yoga en workout video’s. Hopelijk staat deze eind van de maand nog online.

Verder staat de Heal Your Health Academy klaar voor de rest van de zomer met ondertussen een online meditatie, een zelfvertrouwen challenge, een 7 x 7 workout challenge, e-books, workshop burn-out en yoga, workshop stress reduceren, workshop buikvet verminderen, workshop hormoonyoga, 12 online lessen, een miracle morning yogasessie, yoga om beter te slapen, enz…

Ik zou zeggen, neem eens een kijkje en zoek uit wat jou kan ondersteunen om persoonlijk te groeien, om kwaaltjes te verminderen, om aan je mindset te werken, om je lijf te verstevigen, om energie op te doen of omdat je er gewoon goesting in hebt. Ik geef je de link hieronder naar de Academy en ik ben heel heel blij dat ik hier mijn online verhaal eens online hebben kunnen doen.

Hasta la proxima!

Veel liefs!

Lindsay

https://www.healyourhealth.be/academy/

 

Share This

Share this post with your friends!