Hola primavera! Hallo lente! Yesssss…. het is zover. Door de ramen naar buiten kijkend zou je het nog niet zeggen maar de winter mag zijn boeltje pakken en we zetten ons hart open voor die prachtige lente. De dagen zijn net zo lang als de nachten en dit noemen we in onze termen de “lente-equinox”. Het fijne is dat die dagen langer en langer worden. 😉

Leven in een mindset van yoga houdt in dat je mee leeft op de seizoenen. Voor mij toch! Ik ben heel gevoelig, op een positieve manier, aan die seizoenswissels. Vandaar dat ik en Kristof ook echt wel bewust kiezen om binnen x-aantal tijd in Catalonië te gaan wonen. In het noorden van Spanje voel je die seizoenen nog iets meer dan de continue warmte van het zuiden. (Continue warmte is misschien wat overdreven want het kan er ook flink afkoelen maar je weet wat ik bedoel) Op een zachtere manier dan hier voel je in Catalonië nog echt winter, herfst, lente en zomer. I love it en word er helemaal goed gezind van.

Ik vind het super om met je lichaam en mindset mee te gaan in die omschakelingen. In de winter genieten van het naar binnen toe keren. De lente en de herfst geven je die overgangsgevoelens en in de zomer vollen bak naar buiten.

En dus nu…. die lente! Deze week in onze yogalessen werken we heel bewust ook rond dat ‘lucht-element’. Een element dat staat voor transformatie, onze mindset en veel liefde. Gisteren mocht ik weer toffe yogi’s begeleiden in die lente flow.

Wat doet die lente nu met ons en wat kunnen wij doen om er optimaal van te genieten?

Symbolisch gezien staat elk seizoen en zeker de lente in zijn transformatie van binnen naar buiten voor een nieuw begin. Doen jullie nog een echte lenteschoonmaak? Yep, ikke wel. Gelukkig zien jullie dat niet vanuit de studio maar mijn huis is momenteel een slagveld waar ik doorwals in mijn opruim en sorteervibes. De natuur veranderd terug en stelt zich open, groene blaadjes komen terug in het vizier en je hoort alle vogels opnieuw fluiten. (Ja, schat, ook die ****vogel met zijn langdradige saaie fluittoon zit terug op ons dak. Heb hem al gehoord! 🙂 ) Met het veranderen van de natuur voelt jouw lichaam ook die drang om zich terug te transformeren. Je bent er klaar voor, die nieuwe start, je bent er klaar voor, die nieuwe jij!

Wat kan je dan zelf doen om in die transformatie te komen en je volledig over te geven in positiviteit aan dit lentegevoel? Wel ja, uwe grote kuis beginnen! 😉 Sorry ik heb niets aantrekkelijker. Hihi jawel hoor maar het helpt echt! Verlucht je huis elke dag zeer goed. Ook al is de lucht nog fris of zelfs regenachtig, laat de lucht stromen door je huis. Start met een detox’ke. Dat hoeft niet drastisch te zijn. Ik ben zelf vanaf vandaag terug bezig met zeer koolhydraatarm en zelfs soms wat keto te gaan eten. De winterkilootjes plakken aan menne buik en men gat dus gaan met die banaan en even dat lijf een reset geven. Algemeen eet ik wel gezond maar toch ook bij mij een kilooke of 3 erbij. Die werk ik er voor mijn lichaam en gezondheid terug graag af. Lees dit goed, voor mijn lichaam en gezondheid want ook met die paar kilootjes erbij voel ik me goed hoor maar het is net iets afgelijnder in een bikini binnenkort. Puur naar gezondheid is het ook geweldig om je lichaam af en toe eens te resetten.

Laat positieve energie stromen! Zeer belangrijk! Verwijder alle spullen of zaken in he huis en/of omgeving die je ongelukkig maken. Omring je met gelijkgestemde zielen die genieten en houden van het leven, die lachen maar zeker ook kunnen huilen om daarna terug te lachen. Start een dankbaarheidsdagboekje op, lees mindset boeken, geef jezelf eens een complimentje, beweeg, stel haalbare doelen op voor dit nieuwe begin. Persoonlijke doelen, zakelijke doelen,… zaken waar je een drive en energie van krijgt.

Wat ik nu opsom zijn eigenlijk allemaal zaken die ik samen verwerkt met de mensen die bij mij onze Happiness training volgen. Het woord zegt het zelf, happiness…. Geen depressieve coachings maar goedlachse en soms “goedtraanse” (woord bestaat niet, ik know!) momenten. Veel lichaamswerk en praatjes, opdrachten zoals hierboven, …. Allemaal om te werken aan dat positieve zelfbeeld en jezelf terug een kickstart in het leven te geven.

En dan nu het allerbelangrijkste! GENIET en zorg goed voor jezelf. Pak rust waar nodig en ga daarna verder.

Die lente! Fantastisch toch he en dan moet je jezelf er nog eens bij voorstellen dat die zon zou schijnen! Positiviteitsmeter,…. huplaaa de lucht in. Die zon die komt eraan, believe me! 🙂

Lieve lezers, geniet van je transformatie. Als ik je kan helpen? Laat het me weten.

Maak er een stralende lente van!

Big Love

Lindsay

 

 

 

Share This

Share this post with your friends!