Lieve lezers,

Ik voelde even de drang om een boodschap te verkondigen die ik gisteren ook verkondigd heb in de wereld van journalisten. Body positivity in de BUTI Yoga stijl!

Ze vroegen me waarom ik die BUTI Yoga heb geïntegreerd in mijne yogastudio. Wel… in de eerste plaats omdat die yogastijl een enorm positieve bijdrage levert aan je hoofd en je lichaam. Het is een feestje op de mat waarbij je zo goed als elk lichaamsdeel aan het werk zet. Waarom nog? Omdat het “out of the box” is. Het is geen standaard yogastijl zoals die beoefend worden in de meeste studio’s. Voor alle duidelijkheid, ook ik geef standaard yogalessen in onze studio hier en ik geniet er evenzeer van maar BUTI is iets controversiëler dan de Yin, Hatha of Vinyasa yoga. Voor de mensen die mij kennen, naar buiten komen met een atypisch iets is het liefste wat ik doe. Het normale is fijn maar het extremere vind ik nog fijner. “Wie met de stroom meevaart beland met de massa samen in het afvoerputje….” Tegen de stroom invaren is moeilijker maar je bereikt prachtige doelen!

Het derde punt dat ik bij de journalist aanhaalde en wat ik hier zeker wil vermelden is die body positivity! Zoek maar eens een filmpje op van BUTI – Yoga en bekijk eens welke dames deze stijl beoefenen… Je zal zien! Alle dames, met alle lichamen in alle vormen met korte topjes en aanspannende leggings. Ik vind het altijd geweldig om te zien. De BUTI Yoga opleiding die ik volgde online was ook vormgegeven en gedoceerd door enkele verschillende dames met verschillende lichamen. Een openbaring!

En laat dat nu iets zijn waar ik nog meer mee naar buiten wil komen dan met de “happiness factor” die in BUTI Yoga aanwezig is. Wij zijn allemaal gelijk! Elke vrouw verdient een geweldig gevoel te ervaren over haar lichaam. Uiteraard vind ik het ook zeer belangrijk dat je de moeite doet om je lichaam in een goede staat van gezondheid te houden maar daarnaast is het lijf dat je hebt ook gewoon het lijf dat je hebt! Wees daar f*** trots op!

Ik ga mijn schouders hier ook serieus onderzetten en laat die BUTI – Yoga nu maar een mooi initiatief zijn om die body positivity in de kijker te zetten. Kom hier in de studio binnen in een yoga outfit waar jij je goed in voelt. Een strakke top of een oversized t-shirt… I don’t care! Ik wil vooral dat je hier binnenstapt met een mooie JIJ! Ik wil vooral dat je groeit naar de meest gelukkige versie van jezelf. Dat laatste puntje sprak de journalist ook aan in het hele interview. Als je yogaposes opzoekt op Instagram zien we zeer slanke dames in de meest ingewikkelde yogahouding. Lieve allemaal, dat is geen yoga! Dat is acrobatie… Prachtig maar niet wat yoga wil zeggen. Gelukkig zijn er ook al heel wat yogadocenten die yoga in de aandacht zetten zoals yoga is.

Na het interview voelde ik een enorme drive om met BUTI Yoga een grotere wereld te veroveren dan Grobbendonk alleen en dit hand in hand met de body positivity dat BUTI Yoga uitstraalt.

Ik ben er klaar voor!

Wil jij het zelf ervaren? Zijn wie je bent? Aandoen wat jij wil? Dansen, springen, yogaflows beoefenen, lachen, sporten, ademen,…Maar…wil jij vooral groeien in zelfvertrouwen, in een positief zelfbeeld en meer geluksgevoel ervaren?

Probeer die BUTI yoga eens!

#sweatwithintention

Verspreid deze blog en laat zoveel mogelijk dames groeien in wie ze zijn!

Big love,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!