Cada dia es un regalo“, ik liet deze Spaanse zin letterlijk op men lijf tatoeëren… Ik vertel je met alle liefde waarom.

Stel je voor, echt gebeurd, je zit met een tof boek in een zeteltje aan een Spaanse strandbar. Je man begeeft zich met zijn kitesurf gerief op het water. Je herkent de kleur van de kite op het water en er staat een heerlijke sangria voor je neus. Op de achtergrond speelt een Spaanse radiozender en je verstaat er amper iets van maar in je gedachten versta je er alles van. Je zit goed in je lijf en goed in je hoofd. De zon heeft een krachtige warmte maar door de zeebries kan je dit goed volhouden. Je man komt even naar de kustlijn gesurft en roept “Bambi, (hahaha ja dat is mijne naam hier), I LOVE YOU!” De tranen poppen zo net niet in je ogen en je krijgt een energie waardoor je iedereen rondom jou met de breedste glimlach aankijkt alsof iedereen daar in die beachbar familie is van je. Je steekt dat boek weg en haal een Spaans dagblaadje boven dat je die ochtend had gekocht in een boekenwinkel want je wou Spaans leren en zulke boekjes leren lezen helpt je hier heel erg bij. Je kijkt nog eens goed rond naar de blauwe lucht, de hitte die in de lucht hangt en je besteld een tweede sangria. Helemaal gelukkig sla je dat dagblaadje open en er staat voor je neus op dat blad “CADA DIA ES UN REGALO” – ELKE DAG IS EEN GESCHENK – Je kijkt rond en begint te huilen van geluk want je komt van potverdekke heel ver!

Voila…. Dat verhaal, dat was ik, één jaar geleden in Spanje. Die zin… die staat nu voor altijd op mijn arm. En terwijl ik dit schrijf springen de tranen terug in mijn ogen want ik wil terug naar dat moment. Elke dag is een geschenk… en toch voelt dat soms niet zo.

Hoeveel keer zeggen wij wel niet: ‘ja seg, het zal niet voor mij zijn weggelegd, Ja dat zal niet in dit leven zijn, dat weet ik niet hoor, dat kan ik niet,…. Het moet weer mij overkomen, het is weer ons dat ze moeten hebben,… Je kent die zinnetjes. 😉

Ook ik zeg dat soms! Geloof me, ik ben niet heiliger dan de paus. Ik maak ook die “niet geweldige uitspraken”. Want!!! En onthoud nu heel goed wat ik ga zeggen! Alles wat je uitspreekt en het universum in stuurt wordt bekrachtigd! Echt waar lieve mensen, als je 10 keer zegt van, dit gaat me niet me niet lukken, dan gaat het niet lukken. Zeg je 10 keer Yes, dit lukt me. Dan gaat het je ook lukken! Wat je uitspreekt stuur je de wereld in en kan wel eens uitkomen. Ik durf dat soms ook doen maar dan zet ik mezelf heel snel terug. Pffff… da regent hier continu! Ik herhaal dat 100 keer per dag. Yes, ik ben de schuldige dat de zon niet altijd schijnt. Ik spreek dat te veel uit. 😉 Toch ik mezelf terug roep en denk ja, Lindsay, dat is niet leuk maar wat ga je doen? Smile baby!

Dat elke dag een geschenk is, is een prachtige zin om als affirmatie te gebruiken. Neen, niet elke dag is fijn en leuk en soms voelt het alsof de wereld op onze schouders valt maar die gevoelens gaan we omdraaien naar een mindset van oke, niet leuk maar hoe kan ik hier in groeien, hoe kan ik dit oplossen of hoe kan ik leren om hier mee om te gaan. Het fijne is dat we elke dag nieuwe kansen krijgen. Vandaag kan “kak” zijn maar morgen kan top zijn. Alles is mindset, alles zijn gedachten.

**** What you think, you become!***

Wat je denkt gaat gebeuren. Heel lastig he maar ik ben het levende voorbeeld ervan. Ik geloof heel sterk in de kracht van gedachten en het gedacht dat elke dag een geschenk is, is voor mij een prachtig gevoel. Een gevoel dat me terug katapulteert naar dat moment in de beachbar. Ik vertel dit verhaal heel uitgebreid in de laatste podcast die ik opnam: Cada dia es un regalo. Te beluisteren op Spotify. (De naam van onze podcast is Paradise Life)

Wij mogen elke dag keuzes maken waar we volledig achterstaan. Wij mogen onszelf af en toe eens kwetsbaar opstellen en zeggen van hey, help me even. Het is mooi dat je elke dag kan groeien. Cada dia, elke dag…

Je mag je intuïtie  volgen en bang zijn van ooooh loopt dit goed af? Je mag proberen en falen. Je mag ook evengoed proberen, winnen, eens hard zijn en floreren op je succes.

Elke dag… Cada dia…

Pas als we ervaren dat het enige wat ons geschenk van elke dag kan stuk maken zoals een ernstige aandoening of een gezondheid die niet al te best is, pas dan beseffen we van “damn, waar was ik toen het wel allemaal ging.” En dan merken we soms nog op dat die mensen die het lastig hebben met hun gezondheid toch zo positief kunnen zijn omdat zij ook elke dag als een geschenk zien. Misschien meer dan wij of jij met een blakende gezondheid doet.

Met deze tattoo blik ik elke keer terug naar die dag in de beachbar. Ik ben me ervan bewust dat we elke dag mogen omarmen en vastpakken. Dat we zo hard in onze eigen krachten mogen staan. Dat we mogen doen, dat we mogen leven, dat we mogen zijn.

Elke dag… Cada dia ….

Liefs,

Lindsay

 

 

Share This

Share this post with your friends!