Super lekker receptje! (Maar dat zijn ze allemaal hoor als ik ze hier ga posten!)

Wij eten regelmatig vegetarisch om zo ook met ons gezin mee te werken aan het verminderen van de vleesproductie. We moeten niet altijd vlees eten.

Ingrediënten: (2 personen)

  • 2 zoete aardappelen
  • een rode ui
  • Look naar keuze
  • olijfolie
  • rode paprika
  • rode linzen
  • mais
  • 2 tomaten
  • passata (bio)
  • zure room
  • lente uitjes
  • vegan gehakt (of gewoon kippengehakt)
  • portie walnoten
  • Cajun kruiden, cayenne peper, peper en zout

 

Bereiding:

  • Ik kook de zoete aardappelen al even tot ze half gaar zijn en dan snijd ik ze doormidden maar niet helemaal. Je trekt ze een beetje open, grof zeezout erin en volledig insmeren met olijfolie. Deze nog 30 min in een oven van 180°.
  • Ondertussen de vulling maken. Snijd de ui in kleine stukjes alsook de paprika en de look en stoof deze aan in wat olijfolie. Voeg de passata toe en de in stukjes gesneden tomaatjes. Laat op een zacht vuurtje wat inkoken.
  • Bak het vegan gehakt in olijfolie en kruid met Cajun kruiden. Voeg dit toe aan de tomatensaus.
  • Voeg de rode linzen toe en laat deze de laatste 10 minuutjes nog mee in de saus pruttelen.
  • Kruid je tomatensaus goed af.
  • Eens de aardappelen gaar zijn haal je ze uit de oven. Vul deze met de tomaten – linzensaus.
  • Werk af met mais, kleine gesneden stukjes walnoten, lente-uitjes en een lepeltje zure room als laatste.

 

Smakelijk!

Als je dit recept gemaakt zou hebben, post eens een fotootje op je socials en tag ons he!

 

 

Share This

Share this post with your friends!