Je kruipt ‘s avonds in de zetel en je denkt ja, daar past een happeke bij. We grijpen dan naar de koeken, chips, chocolade,… Allemaal rommel dat ons lichaam moet verwerken ‘s nachts terwijl dat lichaam’s nachts aan celherstel moet doen en alle indrukken van overdag moet verwerken. En wat het lichaam niet verwerkt krijgt? Ja, dat blijft ergens in ons lichaam aanplakken he. 🙂 Willen we niet dus!

Neem daarom deze “niet mooi uitziende maar heel gezonde avondsnack” 

Het receptje is zeer simpel. Je neemt een banaan, prakt deze met een vork en strooit er RAW cacao poeder op. De hoeveelheid kies je zelf.

Waarom banaan in de avond?

  • In bananen zit tryptofaan, een aminozuur die melatonine produceert in ons lichaam en melatonine is ons slaaphormoon. Hupla, goed meegenomen.
  • In bananen vinden we ook Kalium en Magnesium – Kalium dat onze bloeddruk mee reguleert en magnesium dat onze spieren bijstaan in herstel.
  • RAW Cacao poeder koop ik in de biowinkel. Het is het meeste pure product dat van de cacaoboon is verder gekomen. Het is nog niet verhit en bewerkt zoals de ‘gewone’ cacaopoeder van in de supermarkt. Daarom zitten alle goede stofjes er nog in en bevat RAW Cacao poeder zeer veel antioxidanten. Antioxidanten halen alle ‘giftige’ afvalstoffen uit ons lichaam.

Dus dat geplette banaantje toch maar nemen ipv een zak chips open te trekken? Tzal wel zijn!

Share This

Share this post with your friends!