Waarom zie ik zoveel jongeren in BUTI – yoga? Krijgen we op deze manier meer jeugd of jongeren naar de yogalessen? Laten we het hopen.

Yogalessen, de gemiddelde leeftijd in mijn statistieken of in onze lessen is tussen 30 en 50 jaar. Ik denk dat dit ook een leeftijd is dat we meer mindful met ons leven omgaan. Die hevigheid en ongeremdheid van begin 20 draait zich wat meer naar rust, ontspanning, genieten van kleine en grote dingen in het leven enz…  Als ik aan de jongere generatie vraag wat ze van yoga vinden krijg ik meestal de reactie dat het wat ‘saai’, ‘genant’ of voor ‘alternatieven’ is. Ik moet altijd zo lachen om die reacties want ook al is yoga nu wel een trend in onze huidige maatschappij toch blijft dit een trend die zich niet bij de jongeren manifesteert.

Maar plots bij de opstart van de BUTI – yoga lessen in onze studio kwamen er hier en daar wat jongeren de studio binnengewandeld. Ik dacht wauw… hoe tof is dit! De week erop met nog een andere vriendin erbij. In de BUTI – Yoga op zaterdagochtend komen er ook dochters mee van BUTI – yogi’s. Allemaal tussen de 15 en 20 jaar. Die jongeren vragen flyertjes om op te hangen op school en delen onze Instagram posts op hun profielen. Echt heerlijk. Zelfs mijn eigen dochter die het allemaal niet zo cool vindt wat ik doe staat tijdens BUTI mee op de mat. Vele ouders vertellen me na een BUTI les dat ze dit eens gaan vertellen aan de kinderen want dat ze dit ook wel eens zouden leuk vinden.

Als ik aan die toffe bende jonge grieten nadien vraag wat maakt dat ze graag deze yogastijl beoefenen antwoorden ze uiteraard “die muziek Lindsay”. “Dat is niet zo van die saaie yogamuziek.” Ik persoonlijk vind de “yogamuziek” net heel mooi maar ik begrijp de uitspraak. BUTI beoefenen we op ritmische, zuiders beats. Helemaal anders dan in de reguliere lessen. Nog een leuk iets voor hen. Tijdens BUTI kunnen ze eens iets zeggen tegen elkaar. “Het is niet zo streng” zeggen ze dan of “We doen yoga maar veel moderner.” Op het einde van de les komen dan alle telefoons naar boven voor de after BUTI – Yoga selfies, Be Reals of Instagram posts. Ik vind het super om te zien en nog veel mooier dat ik op deze manier zonder dat ik me er zelf bewust van was de jongeren naar een yogastudio krijg.

Wat ik ook super vind, het is leuk om mama’s en dochters naast elkaar op de mat te zien en ze samen te zien shaken en flowen, samen te zien zweten en lachen of dat de dochters bedenkelijke gezichten trekken naar de mama tijdens de les voor ofwel dat mama volledig losgaat of dat ze ogen trekken naar de mama met een blik van ‘wat heb je me aangedaan hier’ 🙂

Dus laat die jeugd of laat die jongeren maar komen. Als je zelf iemand voor ogen hebt waar je bij voelt dat hij of zij dit ook wel eens heel tof zou vinden dan geef je het maar door zodat ze ons kunnen bereiken.

Ik zeg de zin hierboven ook heel bewust ‘hij of zij’ want afgelopen zaterdag stond er ook een man in mijn BUTI – les! Nog zotter was dit… en wat deed hij het goed! Ik was trots! Zijn echtgenote wou zeer graag BUTI volgen en bracht haar man mee. De flows en oefeningen op spierkracht deed hij uiteraard vlotjes mee. De shakende heupbewegingen werden wat geminimaliseerd maar hoe geweldig.

Je leest het lieve mensen. BUTI – yoga kruipt in vele harten en body’s. Het is voor iedereen, jong of minder jong, man of vrouw, ongeacht looks, huidskleur, gestalte,… Gewoon jij zijn!

Let LOVE rule, let BUTI rule en kom het zelf ervaren…

Big love Lindsay

 

Share This

Share this post with your friends!