Mediteren is potvolkoffie “kei sexy”!!! Geloof het van mij! Miss sexy meditatie… Hahaha alle gekheid op een stokje. Ik hou van mediteren en ik vind dit zeker niet whoahaaa of hocus pocus…. Mediteren is sexy en ga jij ook maar sexy mediteren. 😉

Mediteren is niet alleen voor spirituele goeroe’s lieve lezer. Het is niet alleen voor mannen in oranje gewaden die op de top van een berg aan een prachtige tempel zitten. Het is ook gewoon voor jou en mij. Dit was mythe 1! 

Mythe 2: voor te mediteren heb ik geen tijd Lindsay! Say What? Dikke zever vind ik dat. Zeg me dan gewoon dat je er geen zin in hebt of er niet in gelooft. Dat geloof ik wel en kan ik respect voor hebben. Zelfs een paar minuten per dag kunnen aanzienlijke voordelen opleveren. Veel meditatie-oefeningen zijn ontworpen om in korte sessies te worden uitgevoerd, waardoor ze gemakkelijk in een druk schema passen. Dus mediteren hoeft geen uren van je tijd in beslag te nemen.

Eentje waar ik me soms in dooderger… “We gaan ons hoofd eens helemaal leegmaken.” Mythe 3: Je hoeft je hoofd niet helemaal leeg te maken. Je kan niet ‘niet’ denken. Het doel van meditatie is niet om je gedachten volledig te stoppen, maar om een gezonde relatie met je gedachten te ontwikkelen. Het gaat om het observeren van je gedachten zonder oordeel en het cultiveren van een staat van mindful awareness. Ruimte maken, vertragen, belemmerende gedachten uitschakelen en fijne rust in je lichaam toelaten. Stilte, zachtheid, liefde, …

“Ik kan niet mediteren Lindsay”: Mythe 4. Als je kan ademen kan je mediteren. En iedereen ademt of je valt neer dus je kan mediteren. Meditatie kan door iedereen worden geleerd, ongeacht leeftijd of ervaring. Er zijn tal van eenvoudige technieken die beginners kunnen proberen, en er zijn veel hulpmiddelen en apps beschikbaar om je te begeleiden.  ALSOOK IK IN DE SUPER SEXY MEDITATIE WEEK VAN 15 JULI TOT 21 JULI 🙂

Mythe 5: Je moet mediteren in kleermakerszit. Noooo, dat is niet waar. Je kan bij wijze mediteren op je hoofd. Voor sommige meditaties zijn zittende of liggende houdingen aangewezen maar uiteindelijk kies je zelf hoe je het meest comfortabel zit of ligt en hoe je het gemakkelijkste kan ademen tijdens een meditatie sessie.

Mediteren, is dat niet voor “zotte” of mensen die wat “problemen” hebben. Mythe 6. Met die uitspraak heb ik eens zo’n grote ogen getrokken. Deze werd tegen mij verteld in de Yogastudio in België. Maar uiteraard is meditatie een effectieve manier is om met stress, angsten, mentale zorgen,… om te gaan, het heeft voordelen voor iedereen, inclusief mensen die zich al goed voelen. Het kan helpen om je geest te scherpen, je emotionele balans te verbeteren en je algehele welzijn te verhogen.

Conclusie? Deze mythes gooien we overboord en we gaan van mediteren iets heel sexy maken! 

Enkele ‘famous’ people die aan meditatie doen en door ook echt mee naar buiten treden:

 • Oprah Winfrey: Oprah is een groot voorstander van meditatie en heeft het geïntegreerd in haar dagelijkse routine. Ze heeft vaak gesproken over hoe meditatie haar helpt bij het vinden van innerlijke rust en balans.
 • Steve Jobs: De mede-oprichter van Apple was een fervent beoefenaar van Zen-meditatie. Hij geloofde dat meditatie hem hielp om helderheid en creativiteit te bereiken in zijn werk.
 • LeBron James: De professionele basketballer heeft openlijk gesproken over hoe meditatie hem helpt om zich te concentreren en te presteren op het hoogste niveau.
 • Ariana Huffington: De oprichter van The Huffington Post en Thrive Global beoefent dagelijks meditatie en is een groot voorstander van mindfulness en welzijn.
 • Ellen DeGeneres: De populaire tv-presentator heeft vaak gedeeld hoe meditatie haar helpt om kalm en gefocust te blijven, vooral tijdens stressvolle periodes.
 • Paul McCartney: De legendarische muzikant heeft al decennia lang meditatie beoefend en crediteert het voor zijn creatieve inspiratie en innerlijke rust.
 • Lady Gaga: De zangeres en actrice heeft meditatie gebruikt als een manier om om te gaan met stress en haar mentale gezondheid te verbeteren.
 • Will Smith: De acteur en rapper heeft meditatie omarmd als een manier om focus en emotionele stabiliteit te behouden.
 • Richard Branson: De oprichter van de Virgin Group mediteert regelmatig en heeft gesproken over de voordelen van meditatie voor zijn ondernemerschap en persoonlijke leven.
 • Miranda Kerr: Het supermodel en ondernemer beoefent meditatie en yoga als onderdeel van haar dagelijkse routine om innerlijke rust en balans te vinden.
 • Hugh Jackman: De acteur heeft meditatie omarmd als een manier om kalm en gefocust te blijven, zowel in zijn persoonlijke leven als in zijn carrière.

En dan vullen we het rijtje aan…

(Jouw naam) heeft meditatie omarmt of gaat zich hierin verdiepen om…. (Vul aan) 

En ik? Ik vond mediteren tijdens mijn puberjaren voor ‘loco people’. Ik weet het, ik ben ook schuldig aan het tot stand brengen van de mythes maar ik maak het helemaal goed nu! Ik maak van mediteren een sexy statement waar we allemaal de vruchten van plukken. Ik mediteer elke dag. Of toch ongeveer want we zijn allemaal mensen en soms loopt er al eens iets tussen. Maar over het algemeen mediteer ik elke dag. Ik vind het heerlijk.

Ik zal iets toegeven. Deze ochtend was het markt hier in Spanje in het dorp en ben ik met mijn dochter de marktkraampjes gaan afschuimen. Groenten voor de spaghetti gaan kopen voor vanavond voor 4 euro. (I know) Dus deze ochtend geen meditatie want ik was wat te lang in bed blijven liggen. Anders wandel ik elke ochtend naar een plekje hier aan de rotsen voor een heerlijke meditatie. We zijn naar de markt geweest, leuke momentjes gehad en daarnet thuis gekomen waarbij ik meteen mijn pc nam want ik moest dringend wat mails beantwoorden. Ik dacht aan dit blog. Ik wou het al even schrijven, de inspiratie zat al dagen in mijn hoofd. Ik zei tegen mezelf kom Lins, schrijf dat nu, dan is er terug wat ruimte in je hoofd en kan ik misschien anderen vanuit liefde inspireren. 

Maar dan begonnen ze daarnet van alles aan mij te vertellen en vragen. Ik voelde mezelf onrustig worden, dacht meteen dat ik wou gaan mediteren. Ik voelde dat ik het deze ochtend gemist had. Het geeft me altijd zoveel zelfliefde. En soms zit ik daar aan die rots, muziekje, mediteren, soms een geleide meditatie, soms een gewoon muziekje, soms puur ademhalen zonder iets. Momenten van een groot euforisch gevoel en momenten van tranen wisselen elkaar daar af. Het is zo heilzaam, het is zo Lindsay, het is zo puur daar. Nu voel ik dat ik na dit blog even een momentje ga nemen. Ik ga dat inhalen. Dat is voor mij mediteren. Tot mezelf komen, mijn gevoelens waarnemen, stilte en liefde creëren, energie laten stromen, mijn dromen en verlangens verder manifesteren, … 

Ik las een artikel “Meditation is the New Black: Why Everyone from Silicon Valley to Wall Street is Now Meditating”. Dat artikel bespreekt hoe meditatie een integraal onderdeel is geworden van het leven van topmensen in verschillende industrieën. Meditatie wordt niet langer gezien als een niche-activiteit, maar als een essentieel hulpmiddel voor stressmanagement en focus. Bekende figuren uit zowel de technologie- als de financiële sector gebruiken meditatie om burnout te voorkomen, hun prestaties te verbeteren en een betere balans te vinden in hun hectische levens​. Huplaaa…

Dus ja, mediteren is sexy! Het is niet alleen weggelegd voor de spirituele elite, maar is een krachtige tool die door succesvolle CEO’s, atleten en beroemdheden wordt gebruikt om stress te verminderen en hun leven te verbeteren. Door meditatie te omarmen, geef je jezelf de kans om je mentale en fysieke welzijn te verbeteren, je productiviteit te verhogen en innerlijke rust te vinden. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet, meditatie past perfect in een modern, dynamisch leven. Begin vandaag nog en ontdek hoe sexy meditatie echt kan zijn!

Ik wil je dus ook heel graag meenemen in de Heal Your Health Meditatie week van 15 juni tem 21 juli. 7 dagen lang duiken we in een geleide meditatie van mezelf en geef ik je nog een opdracht voor de dag. De thema’s van deze meditatieweek zijn:

 • Dag 1: Dankbaarheid
 • Dag 2: Loslaten
 • Dag 3: Zelfliefde
 • Dag 4: Vergeving
 • Dag 5: Innerlijke rust
 • Dag 6: Compassie
 • Dag 7: Aarding

Je behoudt alle meditaties en kan deze dus elke keer terug beluisteren als je er nood aan hebt. Samen maken we meditatie tot een dagelijks momentje van liefde en zachtheid voor onszelf en dat lieve lezer is dus heel sexy! 😉

Inschrijven voor de Heal Your Health Meditatieweek? https://www.healyourhealth.be/webshop/workshops/heal-your-health-meditatie-week/

Heel veel liefs van mij… En nu ben ik effe weg… Kga mediteren. 😉

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!