Deze vraag kreeg ik enkele keren sinds we de sessies Lymfedrainage in ons aanbod zette maar de vraag is wel correct. Lymfedrainage kan ‘ondersteunen’ in het afslankproces.

En wat bedoel ik hier dan mee? Ik vertel het je. 

Herken je het dat wat je ook doet, het lukt je niet om af te vallen? Of gaat het afvallen ontzettend langzaam? Wat op zich geen probleem is als het gewichtsverlies blijvend is. Het kan zijn dat blokkades in jouw lymfestelsel het afvallen tegenwerken. In onze Heal Your Health Academy hebben we ook een training staan, ‘het Yoga Afslankplan’. Ook hierin gaan we niet alleen kijken naar het effectieve gewicht verliezen maar ook naar mindset blokkades. Soms is blokkades wegwerken een eerste stap naar minder gewicht.

En zoals ik zei. Ook in je lymfebanen kunnen blokkades zitten die je gewichtbeheersing in de weg staan. Lymfedrainages zijn momenteel erg populair bij celebs, influencers en topmodellen, ze zijn dé perfecte manier om een strakkere huid te bekomen en om je immuunsysteem te boosten!

Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor veel lichaamsprocessen waaronder het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Als deze afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden kan dit leiden tot verschillende klachten waaronder niet (goed) kunnen afvallen. Met de manuele lymfedrainage behandeling is het mogelijk het lymfestelsel te activeren en eventuele blokkades op te lossen.

Wat is dat lymfestelsel dan? 

Net als de bloedbaan waarin het bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfestelsel waar lymfevocht doorheen stroomt. Het lymfestelsel lijkt veel op het bloedvatenstelsel, met het verschil dat het bloedvatenstelsel een eigen direct pompsysteem heeft, namelijk het hart, terwijl het lymfesysteem afhankelijk is van onze spierbewegingen om de lymfe te laten circuleren en een afvoerend systeem is. Een goed werkend lymfestelsel zorgt voor de afvoer van de daarbij in het lichaam vrijkomende afvalstoffen. Het lymfestelsel is het belangrijkste afvoerorgaan van ons lichaam.

Zoals het bloedvatensysteem kan verstoppen, kunnen er ook blokkades in het lymfesysteem ontstaan. Wanneer het lymfestelsel door blokkades wordt gehinderd in het afvoeren van deze afvalstoffen heeft dit een hoop gevolgen voor jouw gezondheid. Door blokkades in het lymfestelsel kan het lichaam het afvalstoffen onvoldoende of niet snel genoeg afvoeren, waardoor afvallen soms moeizaam gaat en in sommige gevallen helemaal niet lukt.

Klachten zoals vochtophopingen, vermoeidheid, pijn in de benen en futloosheid zullen hiermee ook verminderen of zelfs verdwijnen. Het is ook de perfecte behandeling voor de aanpak van o.a. cellulitis, oedeem en lokale vetophopingen.

Wie heeft baat bij een lymfedrainage?

Iedereen die begaan is met de gezondheid van zijn/haar lichaam heeft baat bij een lymfedrainage! Kan jouw lichaam of huid wel een grote schoonmaak gebruiken? Dan ben je zeker gebaat met een goede lymfedrainage.

Een lymfedrainage is dé perfecte anti-age behandeling en is bovendien een goede manier om je huid en lichaam een boost te geven.

Vochtophopingen verminderen, je doorbloeding zal aanzienlijk verbeteren en de massage zal voor een egale huid en gezonde glow zorgen. Je lichaam wordt door de lymfedrainage flink opgeschoond en opgehoopte afvalstoffen en overtollig vocht kunnen door de behandeling goed worden afgevoerd. Deze massage zorgt dus voor een echte detox van je lichaam en huid, waardoor jij niet alleen van buiten, maar ook van binnen flink zal opknappen

Wat houdt een lymfedrainage massage in?

Je neemt plaats op onze massage tafel in een rustige, gezellige ruimte met een fijn geurtje en een rustgevend muziekje. Het is de bedoeling dat de intieme zones aangekleed blijven en daar komt ook een handdoek of dekentje over. We starten met de specifieke manuele drainage van de lymfeknopen. Startende in de hals, oksels, binnenkant ellebogen, en onder de borst. Daarna gaan we de lymfeknopen in de liesstreek behandelen en doen we een dieptemassage ter hoogte van plaatsen in de bovenbenen die gevoelig zijn aan cellulitis. Als laatste gaan we de buikholte draineren.

Door de buik, en daarmee de verschillende organen, te masseren, verdwijnen de knopen en worden blokkades opgeheven. Buikmassage is dus een heel goede behandeling voor zeer uiteenlopende klachten, zoals pijn in de rug, benen of bekken, klachten tijdens de zwangerschap, rusteloze benen, slaapproblemen, stress, spanning en natuurlijk buikklachten. De massage werkt ontspannend, drijft afvalstoffen af en verhoogt het zuurstofgehalte.

Toxines vrij maken van het lichaam, staat centraal in deze massage.

Je kan voor de behandeling kiezen of je de ganse manuele lymfedrainage doet met een standaard massageolie of dat we tijdens de behandeling gebruik maken van drainerende lipogel die de intensiteit van de behandeling verhoogt en thermisch effect geeft alsook sterk werkt tegen cellulitis.

 

Zo op deze manier dragen we weer bij om goed voor ons lichaam te zorgen. Goed in je vel te zitten en een positieve mindset te creëren.

Indien er nog vragen zijn rond deze behandeling mag je steeds een mailtje sturen naar info@healyourhealth.be. Je kan het volledige wellness aanbod ook terugvinden op onze website uiteraard en boek je afspraak als bovenstaande tekst aanvoelt als dat wat jij nodig hebt.

Veel liefs,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!