EFT Therapie, misschien heb je er al wel eens iets over gehoord of zien voorbijkomen in een boekje of op de sociale media. Zoals ik ook enkele maanden geleden. Wie mij kent weet dat als een bepaalde techniek een invloed heeft op onze persoonlijke ontwikkeling dat ik als eerste in de rij sta om dit uit te proberen. En geloof me, ik heb al wat geprobeerd en als ik het maar niks vind of ik kan er weinig waarde, aandacht of gevolg aan hechten dan past het niet bij mij en geef ik het ook niet door aan jou.

Want binnen Heal Your Health, online of offline, is mijn enige intentie om jou mee te nemen op die happiness trein door aan persoonlijke ontwikkeling te gaan en daarnaast goed voor jezelf te zorgen en die energie kan ik alleen doorgeven met technieken die mij ook een groeiende energie geven. Ik kan zoveel bedenken en proberen om daarna te verkopen maar dat ben ik niet. Ik zet dit neer vanuit mijn hart en ziel…. Om jou te helpen.

EFT therapie, wel zoals ik zei kwam ik dit maanden geleden al tegen en oefende ik hiermee. Vandaag is het tijd om jou mee te nemen in deze bevrijdende techniek. Ik vertel er meer over.

Wat is de definitie van EFT Therapie: 

Emotional Freedom Technique (EFT) is een vorm van therapie die je gemakkelijk zelf kunt toepassen. Win – Win… Gewoon even een deftige uitleg nodig en je kan beginnen.

Gebruik EFT wanneer je ergens mee zit, wanneer je niet 100% happy bent, of wanneer je een intense emotie ervaart. EFT werkt ook goed bij pijn en angst. Het kalmeert je zenuwstelsel.

Wij mensen zijn 99% hetzelfde als apen, sommigen 100% maar dat maak je maar voor jezelf uit. Hihi…  Elkaar aanraken zoals apen dat doen, dat doen we niet zo heel snel of toch veel minder dan andere sociale dieren. Terwijl aanraken ook voor ons belangrijk is om ons veilig en geaccepteerd te voelen. Gisteren gingen we naar een beachbar hier en ik had met de eigenares al enkele keren Whatsappjes gestuurd want zij wou meedoen met de yogalessen op het strand. Ik zag haar en zei van; ‘Hey, soy Lindsay he’ Oooh zei ze, de IOGA… (Ja, schrijven ze hier anders.) Die pakte mij vast en gaf me drie kussen alsof ze me al 10 jaar gemist had. Aanrakingen bij haar dus geen probleem en waarschijnlijk ook weer wat maatschappij gebonden.

Aanraken kan dus ook een effectieve vorm van therapie zijn. Je hoeft niet door iemand anders aangeraakt te worden, geen paniek voor de anti-knuffelaars,  je kunt ook jezelf aanraken. Dat doen we uit onszelf al, bijvoorbeeld op je hoofd krabben als je nadenkt. Maar je kunt dit een stapje verder trekken.

EFT, of Emotional Freedom Technique, is een vorm van therapie waarbij aanraking dus belangrijk is en dat doen we door op bepaalde energiestromen van ons lichaam zachte klopjes te geven. Je richt je aandacht op iets wat angst of pijn veroorzaakt, en tegelijkertijd sus je jezelf door jezelf aan te raken en wat je niet fijn vindt zachtjes uit je energiebanen te tokkelen. Angst en pijn zijn altijd emoties die vastzitten: ze blijven aandacht vragen terwijl ze wachten op een geschikt moment om verwerkt te worden en EFT is hier zeer goed voor. Ik zou EFT niet toepassen als ik niet zelf had ervaren hoe goed het werkt. De resultaten kunnen echt heel fijn zijn. Bovendien is het een snelle methode: jouw eigen EFT sessie duurt ongeveer een kwartiertje.

De voordelen van deze “aanrakingstechniek”:

  • Je kunt meteen aan de slag
  • Je voelt je snel beter
  • Je sessies hebben een blijvend effect

EFT is heel geschikt om zelf toe te passen, want:

  • Het is niet moeilijk om te leren
  • Je aandacht blijft automatisch op je lichaam en emoties – je wordt niet snel afgeleid door gedachten

Hoe je deze techniek juist uitvoert daar maak ik rond 8 juli een tutorial van. Waarom dan pas? Omdat ik met EFT aan het werk ga met de mensen van de Heal Your Health Reset week die loopt van 1 juli tem 7 juli. Zij krijgen de ganse tutorial te zien en we oefenen er dagelijks samen op. Daarna zet ik het filmpje met de uitleg en hoe ik het doe ook op onze website.

Enkele tips als je zelf met EFT aan de slag gaat: 

Wat voel je?

Het lijkt misschien tegenstrijdig om aandacht te geven aan iets negatiefs of aan een klacht, want daar wil je juist vanaf. Toch is dat wel wat je bij EFT doet. Als je zelf EFT gaat toepassen, begin je altijd met je “probleem”. Waar heb je op dit moment (het meest) last van?

Kijk of er een plek is in je lichaam waar je dit probleem het beste voelt. Misschien voel je er een emotie bij. Omschrijf hoe het probleem of de klacht voor jou op dit moment voelt. Als je wilt, kun je dit even opschrijven. Geef er ook een cijfer aan tussen de 0 en 10. Daarmee kun je straks meten of er verandering plaatsvindt. Dat is uiteraard allemaal geheel vrijblijvend maar kan in het begin helpend zijn.

Let er op dat je specifiek en concreet bent met je woorden. Als je bijvoorbeeld angstig bent, kijk dan of je kunt achterhalen voor welk specifiek iets je bang bent. Of kijk heel specifiek waar in je lichaam je angst voelt.

Wat is jouw startzin? 

Als je jouw probleem verwoord hebt, kun je een startzin maken. Die bestaat altijd uit twee delen. Het eerste deel is het benoemen van je probleem, zo concreet en specifiek mogelijk. Het tweede deel bestaat uit iets positiefs.

Een startzin kan er dan bijvoorbeeld zo uitzien:

“Ik voel angst, als een zwaar blok in mijn buik, en ondanks dat accepteer ik mezelf zoals ik ben”.

“Ik ben zo ontzettend boos, mijn bloed raast door mijn lijf, en toch ben ik goed zoals ik ben”

“Ik ben zo stom geweest, dit had ik nooit mogen doen, en ik vergeef mezelf voor deze fout”

Wees vrij om te experimenteren met deze zinnen. Kijk welke woorden je raken, dat zijn de woorden die het meeste lading hebben en waarmee je de emotie los kunt laten.

Beslis zelf wanneer je stopt. 

Bij de EFT therapie start je op bepaalde punten in je lichaam met zachtjes te tokkelen op de zone rond een energiebaan en je volgt een soort traject doorheen je lichaam. Als je rond bent en je voelt je nog steeds zeer angstig of onrustig dan doe je dat nog eens en nog eens. Zolang dat jij het nodig acht. Maar… neem nadien ook weer even tijd om na te voelen. Of even diep te ademen en dan ben je klaar.

Hoe vaak moet je EFT uitvoeren om er baat bij te hebben? 

Zoveel dat jij nodig hebt…  Voila simpel antwoord. Ik doe het dagelijks heel even bij mijn meditatie. Ik mediteer elke dag of toch zo goed als en dan eind ik met 1 rondje EFT. Heb ik dagen dat ik me wat minder voel of wat angstiger ben doe ik ook twee of drie rondje maar voor mij volstaat 1 rond gewoonlijk.

Of je dus elke dag EFT moet doen, hangt af van een paar factoren. Ten eerste van je probleem of klacht, en of dat iets is wat opgelost kan worden of wat meer chronisch van aard is.

Daarnaast hangt het ook af van je doel. Dit bepaalt mede of het nodig is om elke dag EFT te doen, of dat het af en toe voldoende is. Het is dus voor iedereen persoonlijk! En bedenk ook: iets is beter dan niets. Maak het niet groter of ingewikkelder dan nodig. Kijk vooral wat goed voelt voor jou en wat passend is in jouw situatie.

 

Zoooo…. weer een nieuwtje in onze HYH studio gebracht en dit zullen we binnenkort ook effectief gaan doen tijdens live lessen, online lessen, workshops zodat ook jij, die misschien wel geregeld online of offline mee komt groeien bij ons deze techniek beter en beter leert kennen.

Wil je er al meteen mee aan de slag gaan? Tijdens de Heal Your Health Reset Week komt deze techniek dagelijks aan de slag en krijg je als eerste de ganse uitleg op video mee. Schrijf je dus nog snel in voor deze geweldige week!!!! Een week vol Yoga, meditatie, EFT dus, gezonde voeding, afslanktips, voedingsschema’s, soulwork,… Een week om heerlijk te resetten! Ik geef je de link nog even: https://www.healyourhealth.be/webshop/workshops/heal-your-health-reset-week/

En dan wens ik jou nog een heerlijk dagje toe!! Veel liefs van mij!

Lins

Share This

Share this post with your friends!