Visualisatie, iedereen kent het…. Je hoort reclame dat er een mega jackpot te winnen valt met de euromillions en je begint eraan. Je start je geweldige leven vol geld en je ziet het allemaal voor jou. Je ziet jezelf in dat ene huis, met die geweldige auto, je ziet jezelf gaan shoppen en gouden schoenen kopen, je ziet jezelf op dat tropisch eiland onder de palmbomen van die fancy cocktails drinken, geen financiële lasten meer, life is good, denken we dan, het zal in ieder geval veeel gemakkelijker zijn. 🙂

Maar dan is die VISUALISATIE voorbij en denk je oke, “back to normal life” en we gaan verder met de ratrace des levens. Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ook jij dat wel eens een keertje gedaan hebt dus eigenlijk weet je perfect wat een visualisatie opdracht is. Jammer genoeg is wachten op het winnen van de euromillions nogal een tijdrovende bezigheid en kunnen we het beter wat minder groots aanpakken maar wel het gevoel creëren dat we de euromillions gewonnen hebben.

Ik neem je even mee in de theorie van de kracht van visualisatie:

De kracht van visualisatie is het vermogen om ideeën, wensen, verlangens en/of dromen vorm te geven via visuele representaties. Wij mensen zijn visueel ingesteld en willen de dingen zien. We hebben liever ‘een beeld’ van de situatie dan een gedacht. Bovendien kan visualisatie emoties opwekken waardoor we heel dicht naar onze eigen kern komen en echt gaan voelen wat we wensen, verlangen of zelfs van dromen. Visualisatie kan ook helpen bij het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen. Het is een krachtige tool dat stimulerend, motiverend en helend werkt. De combinatie van een positieve mindset, je persoonlijk leiderschap gaan ontwikkelen en de kracht van visualisatie kan ervoor zorgen dat binnen korte of iets langere termijn je verlangens worden gerealiseerd. Daar ben ik rotsvast van overtuigd!

Na mijn carrière switch jaren geleden ben ik me gaan verdiepen in deze materie omdat ik heel duidelijk wou zien en voelen welke richting ik ging uitgaan. Ergens diep van binnen wist ik dat wel. Ik was al jaren met yoga bezig en beweging, ik hou van muziek, ritme, vrolijkheid, dans, de liefde…. Ik las boeken zoals het vinden van je IKIGAI, de wet van de aantrekkingskracht, het “not giving a fuck” boek enz… Stapje per stapje werd ik me ervan bewust dat onze gedachten onze levens vormen. Hoe positiever we denken, hoe meer stap per stap je leven er positiever gaat uitzien. Eens in een negatieve spiraal qua mindset hoe feller je negativiteit gaat aantrekken. We gaan dus in een positieve flow of vibe zodat er meer positiviteit naar je toe komt = wet van de aantrekkingskracht. Tijdens mijn yogaopleidingen, workshops en mijn yogaleven naast mijn vroegere privé-leven voelde ik ook al aan dat je op een andere manier kon leven en denken maar ik had in die moeilijkere omgeving nog niet de juiste persoonlijke ruimte om me hierin volledig te smijten. Al probeerde ik wel!

Tot mij in de overgang van leven A naar leven A+ (neen, geen B!) gevraagd werd een visualisatie oefeningen mee te doen. Lieve jij, dat was pittig… er kwam zoveel los! Ik heb gehuild, gelachen, …. wow! What the fuck was dat! Ik zag plots mijn leven als kind en hoe ik als kind mijn toekomst zag, ik zag mijn leven A dat redelijk donker bleef en waar mijn gedachten niet naartoe wilden en dan zag ik mijn leven nu en de toekomst. Duidelijk, in beeld, met alle details, in de juiste omgeving, met de juiste mensen. Het was mindblowing voor mij op dat moment! Dat is ook een live meditatie met diepe muziek dus de omstandigheden maken ook dat een meditatie al dan niet dieper binnen komt.

Nadien vroegen ze mij om op te schrijven wat ik zag en een stappenplan te maken om dat toekomstbeeld realistisch te gaan maken. Ook al zag je zaken waar je nu niet aan toe bent. Met tussenstappen moest je noteren wat jouw plan van aanpak was. Ik was vertrokken! Uiteraard moet je jezelf hier wat voor openstellen. Aan zulke meditatie beginnen met een mindset van ‘wat voor zever ga ik nu weer horen’ gaat je niet verder helpen. Dan zoek je maar iets anders dat je gelukkig maakt maar verdoe je tijd er dan niet aan. Tot op de dag van vandaag gebruik ik die kracht van visualisatie nog steeds. Elke dag mediteer ik, ongeveer, nobody is perfect! Ik plan 2x in de week ook een visualisatie in. Ik ga even kort terug naar mijn toekomstbeeld en soms past dat zich aan. Op die manier kan ik heel duidelijk hier en nu op dit moment bewust gaan leven wetende wat mijn doelen zijn.

Het hoeft ook niet allemaal zwaar te zijn. De kracht van visualisatie heeft me al geholpen op uitdagendere momenten in mijn leven maar ook voor zachtere keuzes te maken. Wie weet helpt het je om te weten te komen wat je vanavond wil eten?! 😉 Hihi!  Hoe kom ik bijvoorbeeld aan die naam van onze nieuwe unieke yogastijl: CABANA DANCE YOGA… (Heb je deze nog niet geprobeerd trouwens, schrijf je dan eens in voor een les. Het is heerlijk! Hierbij de link: https://www.healyourhealth.be/ons-aanbod/cabana-dance-yoga/  

Ik visualiseerde hoe ik de lessen zag. Sloot men ogen heel even, op een rustige plek, zacht muziekje op. Ik zag mezelf les geven aan een mooie grote groep yogi’s, op een strand, aan een oud maar kei tof bohemian strandbarretje. Er speelde goed luide Zuiderse muziek, de heupen kwam los, de mensen lachte, we deden yoga en shaken er oplos. Ik zag rond mij en ervaarde een Copacabana gevoel. Het was zo tof op die plek en ik kon mensen met mijn energie en vibe gelukkig maken. Yes! Dat is het dacht ik. Daar wil ik geraken. Eens uit de visualisatie kom je terug naar hier en nu want we leven hier en nu maar we kunnen wel gaan realiseren naar de toekomst toe. Ik begon te schrijven. Dans moest er in, die Copacabana? Wat wil dat zeggen…. Ik ging het opzoeken en cabana betekend ‘hutje, plaats, veilige plek, … Ik dacht okeeeee, een veilige plek, thuiskomen, … Prima! Dan combineerde ik dans en yoga want dat mocht niet ontbreken. Dit tezamen met mijn zuiderse vibes en hupla: CABANA DANCE YOGA! En dat past helemaal bij wie ik ben en waar ik nu voor sta alsook waar ik naartoe wil in de toekomst.

Dit is een voorbeeld van een korte visualisatie opdracht en hoe ik deze inzet om mijn persoonlijk leven vorm te geven en op die manier dicht bij mezelf te blijven.

Omdat de kracht van visualisatie zo een sterke invloed heeft gehad op mij, op mijn persoonlijke ontwikkeling, op mijn persoonlijk leiderschap, op het leven hier en nu en aan hoe ik mijn leven vorm heb gegeven wil ik ook dat jij dit kan ervaren. Er zijn genoeg meditaties te vinden over dit onderwerp maar ik wil je meenemen in de meditatie die ik heb gehoord in die belangrijke fase van mijn leven. Deze meditatie duurt een 20 tal minuutjes en gaat met je terug van hier naar vroeger, van vroeger naar hier en naar de toekomst. Jij gaat zelf gaan visualiseren en je leven gaan vorm geven. Misschien een mooie oefeningen als je ganse leven zo vast als iets zit en je wil losbreken en wil leven hoe jij het ziet. Anderzijds kan het ook mooi zijn om je leven dat misschien al mooi op de rails staat die extra touch te geven.

Via deze link https://www.healyourhealth.be/webshop/meditaties/de-kracht-van-visualisatie/ kom je op onze Heal your Health Academy waar ons online aanbod te vinden is en zal je de meditatie: “de kracht van visualisatie” zien staan. In deze meditatie kruipt wel wat voorbereiding en power om deze in te spreken maar het geeft je enorm veel waarde. Klik op de link en ga zelf aan de slag.

Laat het me weten nadien wat je er van vond en waar het jouw naartoe kan brengen. Veel succes!

Veel liefs,

Lindsay

 

Share This

Share this post with your friends!