Cabana dance yoga 

Klaar voor de nieuwste revelatie in Yoga?

Als enigste studio in Belgie kan je bij ons Cabana dance yoga volgen! Say What?! 

Tell me more baby! 

Cabana dance yoga is een variatie op een de basis Vinyasa yoga door Lindsay, ikzelf, de founder van Heal your Health en dus van deze yogastijl en ik vertel je zeer graag en met veel passie waarom ik deze stijl vorm heb gegeven. 

Als kind opgegroeid in de danswereld en het ritme en de vibes voor muziek altijd in mijn bloed gehad. Er is geen enkele plek of moment dat ik bij het horen van goede beats kan blijven stilstaan. Mijn lichaam en hoofd vragen op die momenten om te bewegen. Toen ik enkele jaren geleden deze yogastudio opstartte voelde ik heel veel kracht en energie in wat ik deed en kon teweegbrengen bij mijn yogi’s maar ik miste die dansmoves. Als kind, puber en middenvolwassene droomde ik van een eigen dansschool of dat ik door middel van beweging mensen kon laten groeien in kracht en energie. 

Ik verdiepte me een hele tijd geleden in de Amerikaanse BUTI – yoga en vond daar al een mooie aanzet tot die ritmische combinatie van yoga en dans. Na enkele maanden voelde ik mezelf nog niet helemaal op dat punt van lesgeven dat ik echt wou realiseren. Het was een mooie basis maar moest anders… Ik voelde het elke les opnieuw. 

Op en bepaald moment dacht ik om mezelf helemaal te laten gaan in een bepaalde vibe die ik voelde en ik lanceerde mijn eigen yogastijl: Cabana dance yoga. 

 

Wat maakt de Cabana dance yoga nu zo uniek? 

BODY POSITIVITY! Mijn missie met deze yogastijl is niet alleen om elke yoga een geweldig gevoel van vrijheid, zuiderse dansmoves en Vinyasa yoga te laten ervaren maar vooral om jou een goede portie body positivity mee te geven. Wij leven in een maatschappij waarin we zeer veel druk ervaren en we alle balletjes moeten hoog houden. Ik heb enkele jaren geleden beslist om die balletjes heel ver weg te gooien en enkel nog te jongleren met die balletjes wanneer ik daar zin in heb. Daar hoort een goede dosis body-positivity bij want we worden zoveel geconfronteerd met die perfecte beelden. Weet je wat ik in mijn lessen NIET wil? Perfectie! Ik wil jou op de mat! Ja, jij! Gewoon jij! 

 

Ik vond het moeilijk om de les binnen te stappen. Ik was verlegen en had een heel klein hartje want ik had gelezen dat we alles moesten loslaten en shaken. Maar… ik heb er zooo van genoten. Echt gek wat dit kan doen met iemand.

Ik ben nu thuis en voel me super! Dit wou ik toch wel even naar je doorsturen.

L.H.

Alles loslaten... shaken... gewoon jij zijn!

Wauw, in deze yogastijl kan ik nu eens alles loslaten wat er vast zit in mijn lichaam. Ik heb geen tijd om na te denken en het enige wat je doet is gaan, bewegen, lachen en dansen.

Wat een zotte ervaring!

S.G.

Elke dag Cabana dance yoga aub!

Waar moet ik me aan verwachten tijdens een les Cabana dance yoga?  

Aan een uurtje pure fun en freedom op de mat! Of naast de mat. De meeste lessen van Cabana yoga worden buiten onder de (hopelijk) blauwe lucht en stralende zon gegeven. Indien het weer het niet toelaat of in de winter gaan onze lessen gewoon in de studio door. 

Wat beoefenen we nu net? Wel, we beoefenen Vinyasa yoga, een up-tempo yogastijl waar wel wat pit in zit. Daarnaast plakken we die Vinyasa yogaflows aan elkaar door middel van dancebewegingen die je wat kan vergelijken met zumba moves. Tussen alles door zorg ik er ook voor dat we bepaalde spiergroepen gaan trainen door korte krachtige HITT oefeningen te doen. 

Ja kan kiezen of je de les op blote voeten in het gras volgt of je jouw matje wil uitrollen. Sportschoenen kunnen ook. Voel aan wat voor jou de beste optie is. 

Cabana yoga heeft ook één typerende uitspraak: DE yogavibe voor badass yogi’s! #cabanadanceforbadasses 

 

Cabana dance yoga is je openstellen voor de yogafilosofie in combinatie met ritmische muziek, het versterken van je spieren, opbouwen van conditie en een goed body mindset. 

Wie kan Cabana dance yoga boefenen 

Iedereen! Als dat geen goed nieuws is. Cabana dance yoga is zowel voor mannen als vrouwen en kan door iedereen beoefend worden. Net als bij elke yogastijl is het belangrijk om altijd naar je lichaam te luisteren en de ‘movements’ aan te passen aan je eigen lichaam indien nodig. Uiteraard is een beetje conditie mooi meegenomen maar ook als je zelf aan die conditie wil werken en jezelf eens even een uitdaging wil geven is dit een zeer aangewezen yogastijl.  

Oh ja, graag dansen is een must! Uitvluchten van “ik kan niet dansen tellen niet mee.”   

“Begin where you are and grow to a next level”  

Wat zijn de fysieke en mentale voordelen van deze yogastijl?  

De fysieke voordelen zijn uiteraard dat je jouw lichaam goed laat zweten, je de nodige calorieën verbrand en dus ook een strakker lichaam zal hebben bij het geregeld volgen van deze lessen.  

Maar Cabana dance yoga heeft ook mentale voordelen! De vibe tijdens deze yogalessen is heel open en vrij. Je beweegt op een heerlijk losse manier waardoor het hoofd enkel bezig is met de beweging en je kan loslaten wat op dat moment vastzit. Je krijgt een heel positieve energie over je lichaam dat dan weer toelaat andere zaken in het leven mooier en positiever te bekijken. Vergeet ook niet het body positivity gevoel. In elke yogales en yogastijl is het de bedoeling om te zijn wie je bent maar in Cabana dance yoga beweeg je ook nog eens heel open en vrij en ben je trots op dat lijf van jou! 

Waar moet ik op letten als ik beslis om Cabana dance Yoga te volgen?  

  • Drink voldoende water voor een les
  • Eet geen zware maaltijden vlak voor een les.  
  • Breng een flesje water mee voor tijdens de les.  
  • Breng een handdoekje mee om naast je matje te leggen.  
  • Geen al te warme kledij.  
  • Gebruik een yogamatje waar je niet op wegglijdt als je hard zou zweten of gebruik een handdoek om op je mat te leggen.

Overtuigd?  

Ik hoop van wel!  

Boek je les via onze website en probeer het zelf uit!  

Heb je nog bepaalde vragen. Wij staan steeds klaar om deze voor jou te beantwoorden. Vragen mag je stellen via onze socials, contactpagina of via mail. Info@healyourhealth.be