Whooooooo….. The word is out! Mannekes! Al meer dan een maand zit ik hiermee te spelen… Wat moet ik doen? Ga ik veranderen? Neen, het blijft BUTI… Neen, ik zet men eigen stempel erop. Namen zoeken en dan denken van neen kom laat maar. Of toch… Ik bereidde me telkens voor op een dance-yogaflow les en nooit kwam het ervan. Elke keer bleef het BUTI. Ik wou iets doorgeven maar deed het niet. Oke, misschien even men focus op BUTI houden maar dan toch heb ik na de les een vibe die ik niet had kunnen doorgeven.

Opgegroeid in de danswereld voelde ik dat ik er iets mee wou doen. BUTI is een ge-wel-dige basis maar het was voor mij niet compleet. Goed, ik had het even losgelaten en dan kwam het volgende. Ik kreeg een mailtje vanuit BUTI Amerika of ik een gecertificeerde studio wou worden. Enkel dan mag ik BUTI yoga opleidingen geven. Uiteraard ben ik niet gecertificeerd. Daarvoor moet je weer betalen uiteraard en vanalles doen en regelen. Als ik BUTI yoga geef moet ik me ook houden aan de BUTI regeltjes en oke, ze komen vanuit Amerika hier niet controleren maar ik voelde wat afstand komen. Ik wou zoveel doen met die stijl en algemeen met die zelfvertrouwen en energie vibes in combinatie met BUTI. Goed…. trek het je niet aan en doe je goesting Lindsay. Dat doe ik meestal ook maar hier had ik op buikgevoel geen goede energie mee. Ik voelde dat het niet helemaal klopte met wat ik wou neerzetten elke les.

Afgelopen week gingen onze lessen ook een beetje de mist in. Daar heb ik het echt lastig mee gehad. Het weer was oke. Er was heel veel volk en ik zette een middelmatige les neer door technische problemen met de micro, de vibe die voor mij niet juist zat en de omgeving die in mijn hoofd niet klopte. Vandaag, zaterdag, had ik ook een BUTI yogales in de ochtend en na een eerder opgenomen filmpje dat ik op Facebook zwierde over mijn struggels met BUTI vroeg ik deze ochtend aan mijn yogi’s wat zij zouden doen.

Vol enthousiasme zeiden ze me direct van “Lindsay, och verander die naam toch. Nu BUTI nog niet te groot is, want het gaat wel groter worden. Nu is het de moment om je eigen stempel erop te zetten en je eigen stijl er van te maken. Wij willen inderdaad ook wat meer Zuiderse vibes in de lessen en dat is dus helemaal wat jij ook wil geven.” Ik kwam thuis en de knoop was door voor mij.

Ik zei tegen mijn man: “schat, tis klaar,  we hebben een weekend om alles aan te passen!” Ik verander het.

Cabana dance yoga is geboren als mijn eigen persoonlijke stijl die ik nu helemaal naar mijn eigen hand kan zetten. Het voelt zo bevrijdend. Ik ben de persoon die gaat voor het vrije leven en de goestingdoenerij dus deze beslissing was diep binnenin al lang genomen alleen had ik het koordje nog niet doorgeknipt om de beslissing te nemen.

Waar staat deze yogastijl nu voor en vanwaar heb ik deze naam?

De kracht van visualisatie is de sleutel. Toen ik nog in de twijfel fase zat of ik de switch ging maken had ik voor mezelf een visualisatie meditatie gedaan. Schoon muziekje op, rustig plekje, oogjes dicht en gaaan! Zoals in elke visualisatie kijk ik heel helder naar waar ik nu sta, ik kijk van waar ik kom en dan het allerbelangrijkste, ik zie wat ik wil zien in de toekomst. Ik ging met mijn aandacht naar die voormalige BUTI – yogalessen en zag voor mij de perfecte les zoals ik ze in mijn gedachten had. Los, vrij, beetje gedurfd, op een strand, zuiderse beats, ambiance, sweaty body’s en veel lachjes op ieders gezicht. Zo moest mijn les eruit zien. Daar wou ik voor gaan! Mijn eigen gecreëerde yogastijl! Heerlijk van die visualisatie oefeningen. Zeker eens doen! 😉

En dan die naam…. Zoals ik eerder schreef, mijn yogi’s zeiden me meteen van och Lindsay, verander dat toch. Ik twijfelde aangezien ik met BUTI toch wel wat media aandacht gekregen had. Goed, dat had ik dan maar schoon gehad. Tijd voor de volgende sprong. Het moest Zuiders klinken, yes, that’s me! Het moest thuiskomen, het moest een beetje ‘steamy’ zijn. Ik begon te googlen naar zuiderse krachtige namen en mijn oog viel op een artikel waar de ‘copacabana’ in vermeld stond. Cabana… schoon woordje. Waar staat dat woord voor? Het wil zeggen hutjes of schuilplaatsen, plekjes die voor samenhorigheid en veiligheid zorgen. Het kwam binnen bij me, ik voelde het… Cabana dance yoga! Want op die toffe plekjes wil ik dansen en yoga beoefenen.

Als ik dan algemeen samen moet vatten wat ik met deze stijl wil omvatten:

Cabana dance yoga is een vorm van beweging waarbij yoga, dans en kracht en meditatie gecombineerd worden. Het is een vorm van expressie waarbij we de traditionele vinyasa yoga afwisselen met vloeiende en ritmische dansbewegingen, zuiderse muziek, vrijheid en plezier. Geen perfectie, gewoon jij! Het verbinden van lichaam en geest. het verbeteren van kracht, flexibiliteit en balans, genieten van de dans en loslaten van spanningen. Body – positivity in de hoogste vorm en op dat moment een welgemeende “foert” aan alles wat moet! 

#badassyogi

(ela, daar is over nagedacht zenne!)

Ik ben er klaar voor! Jij ook?

Elke dinsdag, woensdag en zaterdag sta ik met mijn nieuwe yogastijl voor je klaar.

Join the cabana team!

Share This

Share this post with your friends!