Afslanken met yoga? Kan dat Lindsay? Ja hoor en ik vertel je in dit volgende blog hoe dat mogelijk is!

Welkom! Het is weer blog tijd en ik heb er nu ook effectief tijd voor. Gisteren en vandaag moest ik mijn lessen annuleren. Vind ik nooit leuk maar het ging niet anders. Ik heb nog twee heel toffe wijsheidstanden waarvan er eentje den tofste wil zijn me heel veel pijn heeft gedaan. Mannekes toch. Ja, ze moeten eruit. Dit helemaal ter zijde maar op de mat staan ging niet. Ondertussen aan de beterhand en we gebruiken deze gekregen rustdag vandaag dan maar om online wat werk te verrichten he.

En in dit blog een heel populair thema tegenwoordig. Kan ik vermageren door aan yoga te doen Lindsay? Deze vraag krijg ik zeer regelmatig en al iets meer rond de zomerperiodes dan in de winter. 😉 Het antwoord is  JA! Voila, einde blog. Tot de volgende! Hihi neen hoor ik ga je natuurlijk uitleggen hoe dat kan en uiteraard ook hoe ik jou hierbij kan helpen binnenkort.

Afslanken met yoga is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Als we willen afslanken denken we eerder aan sporten als lopen, zwemmen, intensieve cardio in zweterige fitnesszalen,…. en daar is zeker niets mis mee maar daarnaast heb je ook die juiste ‘healthy’ mindset nodig want anders ga je door een half uurtje te lopen zonder die mindset geen verschil ervaren in de kilo’s. Afslanken met yoga kan je bekijken als een totaal pakketje. Want wat is yoga? Yoga is een combinatie van beweging, houdingen, ademhaling,… en daarnaast een bepaalde levensstijl die ervoor gaat zorgen dat lichaam en geest op 1 lijn komen. Wauw denk je nu! Dat is het he! Yep, dat is het! Zo simpel als dat maar het vraagt in het begin natuurlijk wel enige discipline tot je body & mind dit ‘gewoon’ zijn.

Maar dan nog… ik hoor je vragen stellen in je hoofd. Stel je voor. Je wil een kilootje of 6 kwijt. Wat gaan we doen in een yoga – afslankplan? We gaan eerst bevragen of je die kilootjes kwijt wil voor jezelf of om te voldoen aan iemand anders zijn beeld. Want yoga is dicht bij jezelf blijven en kunnen zijn wie je wil zijn. Oke, je wil dit doen voor jezelf. Super! Mooie motivatie! Dan gaan we ervoor!

Door 1 keer per week op de mat te zitten gaan we inderdaad niet afslanken. Door continu aan cardio te doen gaan de meeste onder ons ook niet meteen afslanken maar wel door een combinatie te verwezenlijken van cardio en krachttraining. De ideale sleutel naar een gezond gewicht en strakker lijf. Dan komen we in de yoga uit op bijvoorbeeld Vinyasa yoga en uiteraard onze Cabana dance yoga. ( = combinatie van cardio en kracht). Als je dat 3 a 4 keer per week beoefend tesamen met een loopje, zwemmeke of wandeling tussendoor EN die gezonde levensstijl ja, dan ga jij afslanken en in een zeer gezonde en stralende mindset komen! Ik voel je ogen al stralen!

Wat nu met die gezonde mindset naast de yogamat. In de wereld van yoga nemen we ook bewust de tijd om te gaan ontspannen. Ontspannen zorgt voor minder stress en minder stress zorgt op zijn beurt weer voor minder kilootjes die blijven plakken. Door de yogamindset naast de mat te ervaren gaan we ook ons spijsverteringsstelsel en onze hormoonhuishouding optimaliseren. Wanneer je spijsvertering optimaal werkt wordt er minder vet opgeslagen en doordat onze hormoonhuishouding goed functioneert hebben we minder problemen met onze schildklier en dus een betere stofwisseling. Bekijk de workshop hormoonyoga als je weet of voelt dat je hier wat ondersteuning in nodig hebt. https://www.healyourhealth.be/webshop/workshops/workshop-hormoonyoga/ 

In yogahoudingen gebruiken we ook veel verschillende spiergroepen. Daardoor creëren we een betere doorbloeding en worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd en is er dus weer minder kans dat overbodige stofjes die ervoor zorgen dat we bijkomen in onze lijf blijven plakken.

Gewicht → Yogavorm↓ 50 kg 60 kg 70 kg 80 kg 100 kg 120 kg
Vinyasa Yoga 473 kcal 495 kcal 518 kcal 540 kcal 585 kcal 630 kcal
Bikram Yoga 269 kcal 308 kcal 347 kcal 385 kcal 463 kcal 540 kcal
Ashtanga Yoga 268 kcal 301 kcal 335 kcal 368 kcal 435 kcal 502 kcal
Hatha Yoga 141 kcal 167 kcal 192 kcal 218 kcal 269 kcal 320 kcal
Iyengar Yoga 143 kcal 160 kcal 179 kcal 197 kcal 234 kcal 270 kcal
Yin Yoga 100 kcal 130 kcal 160 kcal 190 kcal 250 kcal 310 kcal

(Bron: betersport)

Dat is dan eerder de technische kant maar wat is dan exact die yogalifestyle waar je altijd over hebt? Wij mensen vergeten zoveel te genieten! We zijn altijd maar in de weer, druk druk druk, weinig tijd, chaos, hobby’s hier, hobby’s daar, zo hoog mogelijk op de carriere ladder kruipen enz… Van mij mag alles he ‘by the way’ maar ik ga niet meer alles doen.

We vergeten zoveel om aandacht te geven aan ons lichaam, aan onze verlangens, dromen en wensen. We eten soms maar snel snel omdat we geen tijd hebben en proppen dan liever ongezonde rommel in dat lijf van ons en waarom? Om mee te kunnen in de maatschappij? En dan zitten we in zak en as want we voelen ons niet meer goed in ons lijf en daar hebben we zelf een deeltje voor gekozen. Niet altijd en niet volledig. De maatschappij verwacht ook zoveel. Ik ben er al even klaar mee en ik moet zeggen het voelt geweldig!

In de yoga lifestyle wereld gaan we door middel van yoga te beoefenen op de mat een mindset verandering creëren naar de wereld rondom ons en dat is die yoga lifestyle. De wereld gaat er zachter en mooier uitzien en dat gevoel ga je bij jezelf als eerste voelen. Je neemt automatischer gezondere keuzes qua voeding en je gaat leren om gelukkiger te zijn met andere zaken dan met ego. Een yoga lifestyle heeft maar 1 doel! Jezelf zo gelukkig mogelijk in je eigen leven zetten en daar hoort bij dat je dus goed in je lijf zit, er stralend uit ziet en kan leven zoals jij het wil.

Ik denk dat je wel begrijpt wat ik wil zeggen. Ik kan het je alleen maar aanbevelen.

Ik geef je in dit blog ook nog enkele tips naast het aannemen van een healthy yoga lifestyle om af te slanken en dan deel ik mijn nieuwe project.

  • Kies voor een actieve vorm van yoga als hoofdactiviteit. Je ziet dit in de tabel ook als je naar de calorieën ziet die je verbrandt met yoga. Daarnaast kan een andere, meer rustigere yogavorm zeker een meerwaarde zijn.
  • Kies een yogavorm die bij je past. Als Hathaflow beter bij je past dan Vinyasa kies dan bewust daarvoor. Met tegenzin een yogavorm gaan uitoefenen omdat die het meeste calorieën verbrandt hou je toch niet vol.
  • Respecteer je grenzen! Je mag je grenzen opzoeken en verleggen maar luister in elke vorm van yoga naar je lijf. Forceer niets en bouw op!
  • Beoefen yoga met regelmaat. Zoals ik al zei gaat het niet lukken met dit 1 keer op de week te doen. Zorg voor routine op regelmatige basis.
  • Combineer yoga met een andere activiteit. Heb je tijdens de yogalessen vooral cardio gedaan. Zoals bijvoorbeeld tijdens een Cabana dance yoga dan is het aangewezen om ook wat krachttraining te doen en andersom. Zat er in de Vinyasa les of  de Cabana les veel krachttraining doe dan de dag nadien een goede stevige wandeling of ga een uurtje zwemmen. Combineer kracht en cardio voor de beste resultaten.

En wat is dat nieuwtje nu! Omdat ik helemaal gepassioneerd ben door yoga, de yoga lifestyle, beweging, rust, het leven, …. en ook al heel mijn leven met de kilootjes worstelde. Nu niet meer zo door de juiste levensstijl aan te nemen, is het tijd om een heus yoga afslankplan de wereld in te zwieren. Iets dat ik zelf al jaren doen, probeer, experimenteer, uitzoek, over lees en dat ik nu helemaal heb uitgewerkt in het ultieme yoga afslankplan waar ik kei hard in geloof!

Dit gaat een online workshop zijn waar heel wat waardevolle info in komt. We zijn volop bezig met alles vorm te geven en hopen deze half juli de wereld in te zwieren. Het wordt een grote workshop waar je wel enkele weken kan over doen en stelselmatig meer en meer in de yoga lifestyle gaat komen en dus ook zal afslanken. We gaan in op het onderwerp positieve mindset, wat voedingsleer, de yogafilosofie, weekmenu’s, extra receptjes, een opvolg documentje, yoga filmpjes met cardio en krachttraining, meditaties, ontspanningsoefeningen, …. een heleboel waardevolle info om af te slanken en in de juiste mindset te komen. Ik kijk er al naar uit om half jullie trots de workshop te lanceren!

Blijf ons volgen op de socials en om op de vraag terug te komen, afslanken met yoga?  Ja, het kan dus he!

Big love,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!