Als jij je dromen wil realiseren moet je uit je comfort zone komen! Lieve mensen, het kan niet anders. Al even heb ik verschillende onderwerpen waar ik wou over schrijven in mijn volgende blog maar plots was het concreet. Deze ochtend zag ik een filmpje passeren van een heel toffe madam over hoe zij iets gerealiseerd heeft door uit haar comfort zone te treden en ik dacht maar ja, hier ga ik over schrijven. Ik zeg dat ook altijd wat ze verteld. Ze vertelde dat IN je comfort zone blijven je dromen dood maakt en potverdekke ze heeft gelijk! Je dromen zijn prachtig en laat je niet kleinhouden door de maatschappelijke vakjes dat dromen bedrog zijn. Dikke bullshit! Dromen zijn bedrog als je er zelf niet in gelooft en als je niet bereid bent om dan uit die comfortzone te treden.

Maar… als je wel dat stapje naar voren durft zetten en durft uitspreken waar je wil voor gaan plus dat ook effectief gaat doen dan kunnen jouw dromen werkelijkheid worden. Hoe zelfzeker we ook in ons leven staan, we hebben allemaal een bepaald punt in ons leven waarbij we even los moeten komen van die veilige cocon waar we dagelijks in vertoeven. Want wij mensen, wij zijn lui! Excuseer dat ik het zeg en ik ben niet heiliger dan de paus. Wij zijn lui op bepaalde vlakken al ben ik er wel van overtuigd dat ik die luiheid enkele jaren geleden heb omgezet in een energetisch leven maar over het algemeen zijn wij luie mensen. Wij denken dat onze dromen voor onze voordeur gaan gelegd worden en als dat dan uiteindelijk niet gebeurd dan zijn we overvol van zelfmedelijden. “Zie je nu wel!, Het is niet voor mij weggelegd, ik heb altijd pech, die andere hebben altijd zoveel chance, ik ben niet goed genoeg, het zal niet voor dit leven zijn,….” Wel sorry, kijk eens in de spiegel en zeg tegen jezelf dat het je eigen schuld is omdat je voor die droom geen fuck gedaan hebt!

Ik en Kristof werken kei hard voor onze yogastudio, wij werken kei hard om ons huis tot in de puntjes af te werken, wij werken (kei)hard aan onze Spaanse taal, wij zijn nu al aan het uitwerken hoe we binnen enkele jaren onze financiën zien als we in Spanje wonen. Wij denken bij elke stap rond ons huis naar de prijs dat het zal opbrengen als we het verkopen. Wij werken strategisch omdat we een geweldige droom hebben waar we allebei zo hard in geloven en niemand gaat dat van ons afnemen. Wij moeten dit zelf oen en daar gaan we hard aan werken. B-post gaat hier binnen X-aantal tijd niet komen aanbellen van “Mevr, ik heb u huis afgewerkt en verkocht, ik heb u een ander huis in Spanje gekocht, u kan morgen gaan verhuizen en ik heb jouw yogastudio volledig online geplaatst waardoor jouw financier helemaal klaar zijn om te kunnn vertrekken, veel plezier! (hahaha stel je voor)

Nee, dat gaat niet gebeuren tenzij we de euromillions winnen. Dus… maar één oplossing, er kei hard voor werken. Ik wil later op mijn leven niet terugkijken en denken van “shit, ik heb niet hard genoeg geprobeerd.”

En dat houdt dus in dat je uit die comfort zone moet treden. Nu spreek ik zonder problemen voor groepen mensen maar dat is niet altijd zo geweest. Als puber durfde ik amper alleen naar de winkel. Even persoonlijk, er is vroeger heel veel tegen mij gezegd dat ik een “dikkertje” was. “Maar Lindsay, trekt het u toch ni zo aan, je hebt toch een schoon gezichtje”, “nee, je bent niet slank maar ge kunt als vrouw beter ne goede pak hebben”, “amai Lindsay, met zo’n borsten blijft ge wel drijven in het zwembad zeker!” enz enz… Ik geloofde tot over een aantal jaren dan ook dit ik een dikkertje was. Alles is mindset. Tuurlijk ben ik dat niet en trouwens nu, i don’t care!

Awel, voor al diegene die zich daar toen mee bezig hielden. Een welgemeende Fuck you! Ik heb me nog nooit zo goed in mijn lijf gevoeld! Ik zie mijn lijf graag, ik zie mijn leven graag en ik ben uit mijn comfortzone getreden om daar een ommezwaai in te maken want ik droomde van een leven vol liefde, zelfzekerheid, energie en kracht, awel! Om het effe te benadrukken op zen Antwaarps: nen echten tijger zen ik geworre! 😉 hahahaha

Jij kan dat ook! We laten ons zo leiden door onze omgeving, door de maatschappelijke vakjes,…

Kleine oefening:

  • Zet een mooi rustig muziekje op.
  • Zet jezelf ergens comfortabel.
  • Sluit je ogen.
  • Visualiseer jezelf jouw perfecte leven. Zie jezelf bezig in je visualisatie. Wat ben je aan het doen? Waar ben je? Wie staat er rondom jou? Hoe zie je eruit? Welk gevoel hangt er rond jou?
  • Neem je tijd, gemakkelijk 10 minuten…
  • Open je ogen en schrijf onmiddellijk dat droomleven op!
  • Vergelijk het met het leven dat je nu hebt. Komt dat ongeveer overeen? Prima! Goe bezig! Komt dat niet overeen? “Move your ass! Zorg dat het dat leven wordt!” Jij verdient dat!

 

Ik kan mijn ogen sluiten en ik zie het leven dat ik nu zie en geloof me dat is niet altijd zo geweest maar het voelt als een enorme kracht en we kunnen het allemaal. Het zijn je gedachten of omgeving die je klein houden.

Be proud! Do it!

Heb je daar hulp bij nodig? Twijfel niet en contacteer me. Na mijn ervaring en mijn kennis als verpleegkundige en yogateacher help ik je heel graag op weg om dat droomleven te gaan realiseren.

Voor nu!

Ik wens je een zalige “tijger” zondag!

Big Love

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!