2 jaar yogastudio… Yep! Dat zijn heel wat fails en errors maar naast die grote en kleine zorgjes en soms traantjes om het allemaal te laten draaien ook massa’s grappige situaties die ik hier met jullie wil delen. Iets opbouwen is vallen en opstaan, opnieuw en opnieuw proberen en nu twee jaar later hebben we een bepaalde draai, een bepaalde richting gevonden waar we met veel enthousiasme op verder bouwen. Heal your Health is na twee jaar een hybride yogastudio waarin we 50% offline werken en 50% online. Onze doelstellingen voor komende 2 jaar? 40% offline en 60% online. Je zou zeggen van alle, maar 10% verschil op 2 jaar? Ja hoor want ik zou de fysieke lessen niet kunnen missen maar de meeste drive en inkomsten moeten tegen dan van de online business komen om zo de overstap te kunnen maken naar onze woonplaats in Spanje. Dat is een vereiste van ons beide. Voor ons comfort bij de verhuis naar Spanje hebben we een degelijk online inkomen nodig en dan emigreren we! Adios!

Neen… Daar zijn we nog niet en tot op de heugelijke dag dat we vertrekken hier zal ik fysieke lessen blijven geven. Ik ben te sociaal en heb te graag mensen rondom mij die ik mag meenemen in mijn drive.

Dus 2 jaar Heal your Health op 1 augustus. Zoals ik zei… Ik heb al zo gelachen om, in de eerste plaats, mijn eigen stommiteiten maar ook om situaties die zich voordeden. Ik deel ze graag met jou!

2 jaar geleden was de plek die jullie nu kennen als de yogastudio een bouwerf. Een betonnen constructie vol rommel en zonder ziel. Ik en Kristof maakten enkele jaren geleden een afspraak met elkaar. We kopen dit huis, werken dit af en verkopen het. We wilden eigenlijk op een andere plek wonen en in een ander huis. Rustig, afgelegen en tussen de velden of net een typische stadswoning in het hartje van Antwerpen. De dag nadat we van de notaris kwamen kregen we het nieuws dat ons huis op het tracé lag van de pijpleiding Antwerpen – Haven / Ruhrgebied. Whoop Whoop! Daar ging het verkoopplan maar goed, niets was officieel dus we gingen door.

Terwijl we bezig waren om dit af te werken kwam heel het Heal your Health verhaal op ons pad. We zochten in andere dorpen waar we graag wilden wonen en zelfs in hartje Antwerpen naar zalen. Niets in ons hoofd dat dit huis als toekomst voor HYH zag. Omdat we hier wel woonden starte ik met yogales geven in Grobbendonk buiten aan de al om bekende watermolen, dat op die moment voor mij gewoon een watermolen was. Grappig moment 1: ik maakte zo wat beginnende reclame op facebook en al meteen werd ik hier neergesabeld. Ik ging met mijn yogalessen de natuurlijke habitat van de omgeving watermolen kapot maken. 😉 Ik dacht oke, plezant publiek hier hoor! Na enkele telefoontjes met de gemeente toch daar mogen opstarten. Eigenlijk was dat heel fijn en had ik meteen een bende leuke vrouwen mee.

Het bleef natuurlijk geen mooi weer en we stapten over van de buitenplek aan de watermolen naar de sporthal in Bouwel. Daar gaf ik in het begin ook dansles aan kinderen, kinderyoga en uiteraard ook basisyoga. Toffe zaal, leuke cafetaria maar niets persoonlijk, dat wat yoga net nodig heeft. Ik stak een wierook stokje aan. 😉 mmm… betrapt, wat gaan we doen Lindsay? “Dat is een wierook stokje… een leuk geurtje voor de les?” Nope! uitdoen. Oke! Ook daar verzamelde een hoop vrouwen, ingeschreven of niet ingeschreven hahaha, Marijke en Veronique, ik vergeet jullie nooit! Iedereen stuurde me braaf een berichtje om deel te nemen. Deze twee dames stonden er plots. “Hey! We komen eens meedoen en wie ons Marijke kalm krijgt verdient een medaille”! Haha moet er nog mee lachen. Maar Marijke was kalm en de dames komen nog steeds. Bij Veronique laat ik ondertussen mijn nageltjes doen. (Nagelstudio SHE) 🙂 Connecties opbouwen he.

Na onze les was het aan de Afrikaanse dansers. Tijdens savasana stonden ze al te dansen in de gang en aan de deur te rammelen waardoor ik geregeld met mijn vinger op de mond door een gaatje van de deur teken deed dat het even wat stiller moest. Tot enorme hilariteit bij ons allemaal na de les.

Ondertussen overtuigde Kristof me toch om hier thuis een studio te maken. Lang getwijfeld maar als je de kost van zalen kan uitsparen en het lekker gezellig kan maken waarom niet. De bedoeling was nog steeds om te verhuizen. Het was maar tijdelijk. We kregen wel het bericht dat de pijpleiding niet onder ons huis zou komen dus dat er geen onteigening komt. Verkopen dachten we toen. Maar wat met de yoga dan? We hebben nu zoiets moois opgebouwd. Dus voila, hier zitten we nog steeds.

20 keer ben ik op die 2 jaar al van uurrooster veranderd. 😉 Dat werkt wel, dat niet, nog eens wisselen, nog eens aanpassen,… tot grote ergernis van mijn man die telkens de uurroosters op de website moest aanpassen maar dat kan ik ondertussen zelf. Tonnen ideeën zijn er al door mijn hoofd gegaan. Sommige uitgewerkt en andere blijven hangen. Ik wou geen ‘gewone’ studio zijn. Ik wou een studio zijn met een missie naast de mat.

En van naast de mat gesproken. Ons Lindsay is eens flauw gevallen op haar mat. 😉 Weer helemaal in men energie, al een dag lang van het ene in het andere en ik voelde al overdag van ‘Lindsay, ge gaat het wa rustiger moeten doen.’ Ach ja, mijn les begon en een 10tal dames stonden voor mij en ik voelde het. Draaien, koud zweet,… maar niet toegeven aan dat lijf plus er waren hier dames die betaald hadden voor een les en dat moest ik toch geven zeker! Na 1 vooroverbuiging ging het licht uit natuurlijk. Gelukkig hadden mijn yogi’s dat goed aangepakt en mijn voeten omhoog gelegd. Mijn man erbij gehaald. Bloeddruk genomen. Ja, super laag natuurlijk. Bed in en klaar… Geen yoga meer! Luisteren naar je lijf is dus de boodschap.

Yoga met een kater? Yes ook al gehad! De mensen die in de lessen zaten die ik hier beschrijf weten zeker waarover ik het allemaal heb. 😉 Na onze opendeuravond bleven al onze helpers nog wat hangen en heb ik uit pure dankbaarheid de ziel uit mijn lijf gedanst samen met een vriendin en… ja, de overige cava uitgedronken. Maar de dag nadien ‘s morgens stonden hier 12 yogi’s. Een volle les van de toenmalige pittige BUTI yoga. Ik stond op en dacht omg! Lindsay, doe uzelf dat toch niet aan. Ik drink graag een glaasje maar doe mijn lijf niet graag naar de knoppen dus ik doe dat met mate maar ja, die avond. Ik was niet ziek maar had wel het gevoel dat mijn hoofd dubbel zo dik was en ik begon tijdens die les te zweten, maar te zweten…. Iedereen zag dat natuurlijk. De cava vloeide eruit. Hihi. Is de eerste keer dat een yogi tegen mij zei van “Amai Lindsay, dat is de eerste keer dat jij harder zweet als wij.”

Vooraleer je kon boeken via de website moesten mensen mij een berichtje sturen al ze een les wilden volgen. Op het laatste gingen onze lessen zo goed dat ik dat overzicht niet meer kon bewaren. Ik probeerde dat wel maar ze stuurden mij via whatsapp, Instagram, facebook, gewone berichten, telefonisch of ze zeiden de les zelf dat ze er volgende keer terug bij zijn. 1 keer had ik het dus voor dat de mensen bleven binnen stromen. Ik heb maar plaats voor 12 deelnemers. Ik heb toen zo gelachen met de groep want toen ik dacht van oke, we zijn er. Dicht naast elkaar is warm en kwam er nog iemand naar boven. Toen heb ik tegen mijn man gezegd van “Schatteke, tijd voor een boekingssysteem want ons Lindsay is het noorden kwijt.”

Of het thema vuur! Ik werk steeds met thema’s. We gingen de vijf elementen doen en het was tijd voor het element vuur en de dus daarbijbehorende yogales. Zoals jullie misschien weten brand ik wel kaarsjes tijdens de les en terwijl ik aan het lesgeven was zei er iemand van “Lindsay, ik zou efkes naast u kijken.” Stond daar een theelichtje met potje en al in lichterlaaie. Vlammen eruit. Ik dacht nooo… Ik mijn waterflesje daarop leeggemaakt. Ik zei “Voila, jullie wilden een vurige les”.

Je bent een meditatie aan het geven buiten in de natuur met een groep prachtige yogi’s. De muziek speelt via de box en mijn gsm is verbonden met bluetooth. Dan komen natuurlijk de geluiden van de gsm ook door die box als je geluid van je gsm op staat.  Die meditatie was zo mooi en die yogi’s zaten zo mooi in houding onder de bomen. Ik dacht ik neem een foto. Vanuit een rustige meditatie galmde het foto geluide door de box en iedereen ging strijk van het lachen. Dag meditatie!

Boxen kapot gespeeld, micro’s die niet werken, een vleermuis die de studio binnenvloog en iedereen plots wel heel lening was, inclusief mezelf. Zonder geluid gevallen tijdens een les en bij mij moet yoga met muziek of tijdens een heerlijk eindontspanning, savasana, per ongeluk op je gsm tikken en ineens een stevige dansplaat opzetten waardoor iedereen van de mat vliegt van het schrikken. Yep! Allemaal gebeurt.

Ach ja! Ik wou een menselijk studio zijn. Niets te perfect. Niet te veel moetjes en vooral veel magjes. Ik probeer altijd mijn pure authentieke zelf te zijn. Niet alleen tijdens de lessen maar ook in mijn online concepten. Ik nam nu de workshop “Hormoonyoga” op. (Heel fijne workshop voor alle dames maar vooral voor dames die wat hormonale onbalans ervaren door menstruatieproblemen, PCOS, menopauze, na zwangerschap,…. is beschikbaar in onze Academy) Even wat reclame tussendoor. 🙂 Tijdens de opnames van die workshop struikel ik al eens over mijn woorden, moet ik mijne hond al eens van mijn mat duwen, enz… Ik neem amper iets opnieuw op. Ik wil dat het echt blijft. Alsof je het hier live zou komen volgen. En zo ook mijn yogastudio. Die moet echt zijn. Met echte mensen, echte belevenissen, een echte ‘beetje crazy’ yogateacher, ….

Dat merk je ook aan onze community. Ik geef eerlijk toe dat hier al goed opgeleide yogi’s en lesje zijn komen volgen. Yogi’s die misschien zeer mooi uitgelijnde houdingen kunnen maar je merkt steeds dat er een afstand blijft tussen mezelf en die yogi. Met alle respect uiteraard maar al dat ego wat er in de yogawereld ook schuil gaat, past hier niet.

Ik ben trots op onze Heal your Health familie! Allemaal echte mensen waarbij ik ook de komende twee jaar mijn best zal doen om ze mee te nemen op mijn missie om een gelukkiger en gezonder mens te worden op de mat maar er zeker ook naast. Na die twee jaar zullen we zien waar we staan want dan begint Spanje te roepen en verkopen we eindelijk dat huis! :-).

Bedankt voor alles yogi’s en leef je echte zelf!

 

Share This

Share this post with your friends!