Halloo lieverd,

Dat mijn inspiratie vanuit mijn buik komt is geen geheim meer als je onze Yogastudio al even volgt. Ik heb jaren geleden de keuze gemaakt om te gaan leven volgens mijn gevoel en volgens hoe ik het leven zie naar mijn toekomst toe. En geloof me sweety, dat is zo zo fijn! Neen, dat is niet altijd heel stabiel en dat hoeft voor mij en algemeen voor ons ook niet. Het voelt mooier, eerlijker, vrijer en gelukkiger en laat dat nu net iets zijn wat de mensen in het woonzorgcentrum waar ik in een vroeger leven directie was me telkens zeiden. “Leef naar wat je echt verlangt Lindsay want als je hier zit en je hebt het niet gedaan is het te laat.” “Dan kunt ge enkel nog hopen dat ge wint met den bingo en als prijs een reep chocolade wint.”.

Dat is uiteraard wat kort door de bocht die laatste zin want ik heb ook mogen ervaren daar dat er heel wat mensen zijn in de woonzorgcentra die daar echt nog de geneugten van het leven mogen ervaren.

Goed, ik dwaal af… Vanuit mijn buikgvoel en intuitie kwam dat ik opnieuw vrouwen wil gaan coachen. Neen, ik ben zeker geen feministe maar wel een vrouwelijke vrijheidstrijder als ik het dat woord mag geven en i love it! Elke vrouw verdient zelfliefde, zelfrespect, schoonheid (zowel innerlijk als uiterlijk) en een leven zoals zij dat ziet voor haar.

“Je bent een dromer Lindsay!” – Eres una Soñadora Lindsay!  Awel, kan goed zijn maar het is heerlijk en die dromen die komen regelmatig tot bestaan. Let’s talk again! (Dat zijn 3 talen in 1 zin! 😉 )

In het begin dat ik Heal Your Health startte gaf ik fysieke Happiness trainingen of Happiness Coachings. Ik haal die twee soms door elkaar maar eigenlijk is dat hetzelfde hoor. Ik kan misschien niet kiezen welke ik de mooiste titel vind. Wat ik wel kan kiezen is hoe ik dames, meisjes, vrouwen mee wil nemen op mijn ‘Happiness treintje’.  Wil dat zeggen dat je vanaf dan altijd gelukkig gaat zijn? Nee, GELUKKIG van niet. Klinkt vreemd he. Je hoeft niet altijd ‘on the top of happiness’ te staan. Dat mag soms ook iets minder. Je mag geregeld ook eens vechten voor geluk. Niet te extreem. Maar in deze maatschappij verwachten we dat ze het geluk aan onze voordeur komen leggen. Jammer genoeg is niets minder waar en gaat er niemand het voor jou komen doen.

We zitten zelf aan het stuur van ons leven!

Omdat ik zelf een hele transformatie gedaan heb, die wel enkele jaren geduurd heeft, weet ik als geen ander hoe het voelt om van leven A naar leven B te gaan en jezelf hier zo goed in te voelen. Toen ik in het begin van onze Yogastudio hier dames hoorden met dezelfde verhalen en gevoelens als ik zei ik meteen tegen mijn man van dat ik deze vrouwen wil helpen. Dat ik niet wil dat ze het maar jaren moeten gaan uitzoeken. Dat ik hoop dat ze potverdekke wat ballen kweken om in hun leven te gaan staan waar ze effectief willen staan.

Ik bedacht wat de prioriteiten waren voor mij toen en wat ik nodig had om die transformatie te doen van ‘maatschappelijke meeloper’ naar eigenwijze, dromerige maar sterke vrouw die de dromen ging realiseren. Zo kwam ik tot een aantal stevige waarden die ik had meegenomen. Ik soms ze voor je op en dan weet je ook ineens wat onze Happiness coachings inhouden.

 1. Mijn lijf: Ik vervloekte soms mijn lichaam. Daar moest ik vanaf. Ik moest mijn lichaam graag leren zien. Neen, ik was niet gezegend met het Barbie model. Jawel, ik was wel gezegend met ‘ik geniet van eten en drinken model’ en ik kan dat in volle liefde doen in mijn gezin, met vrienden en familie waarbij ik de gebakken patatjes niet moet inwisselen met een rijstwafel. Moet ik daarom wat harder werken aan mezelf. Yep! Vind ik dat erg? Niet meer! Voila… Niet meer! Daar wil jij toch ook komen? Gewoon goed voor je lichaam zorgen en dat lijf graag zien.
 2. Mijn mindset: Studeer maar goed Lindsay, dan kom je er wel! Ja misschien wel als je daar tonnen goesting in hebt. Ik was ook directrice van een WZC met 75 medewerkers. “Eso no es pis de gato!” (Dat is geen kattenpis) 😉  Super als dat je missie is of zoiets gelijkaardigs maar ik vind fungeren als een worstje in een Hot-dog niet zo leuk. Heb ik dat moeten ondervinden? “Tzal wel zijn!” Na enkele jaren dat ik vol passie deze job uitvoerde ging ik elke dag met een minder en minder enthousiast gevoel werken. Mijn lijf voelde niet goed. Mijn job niet, mijn mindset niet. Ik dacht zoveel keer van: “Is dit het nu?” En als ik dan de Yogazaal binnenstapte dacht ik meteen dat die andere wereld wel eens veel mooier kon zijn, voor mij!

Los van dat is mindset, ongeacht wat je doet in het leven en wat je verlangt, zo cruciaal om te gaan leven volgens volle overtuiging!

3. Gezonde voeding: Ik las jaren terug een klein boekje. Zo een pocket formaatje over gezond eten. Niet dat ik daarvoor mega troep at maar toch. Het boekje staat hier nog. Het was een Nederlandse dame die het schreef en na het lezen ervan dacht ik meteen dat ik dringend al die rommel uit mijn kast moest zwieren. De toon was gezet en ik ging ook meteen zeer zeer streng te werk. Dat heb ik uiteindelijk wat moeten bijstellen maar sindsdien ben ik me heel bewust van wat ik eet en…. ik blijf ook wel genieten van lekker eten en wijntjes! Mijn gezonde basis zit goed en daar val ik elke keer op terug. Het is zo fijn om die gezonde levensstijl te gaan doorleven en het af en toe dan eens overboord te gooien.

4. Losbreken: Het wordt je een ganse kindertijd voorgeschoteld he. Doe maar dit, doe maar dat… Maar wat ze je als kind, puber en jongvolwassene aanreiken is meestal ook weer verder gekomen uit een conditionering van de opvoeders en uiteraard meestal vanuit goed intenties hoor. Toen ik helemaal in de Yogawereld was gedoken en ik 4 tot 5 lessen per week volgende in studio’s waar ze ook heel “down to earth” en “free in the mind” waren besefte ik dat ikzelf verantwoordlijk was voor het invullen van mijn leven en ik niet al die “do’s en don’ts” moet volgen die ik langs heel veem goedbedoelde kanalen heb gehoord. Ik mag echt zelf kiezen wat ik wil in het leven.

5. Mindfullness: Mindfullness is voor iedereen anders in te vullen. Voor sommige is dat wandelen in de natuur, fietsen, lezen,… Mindfull in je leven staan kan ook al zingend staan koken zijn. Voor mij is mindfull in het leven staan iets dat ik heb moeten leren. Ik ben nog steeds een wervelwind maar ik kan nu ook momenten inzetten waarin ik stilte wil, rust wil, … Ik kan uiteraard genieten van Yoga, meditatie maar ook met mijn voeten op het strand het zand voelen en kijken naar prachtige zonsopgangen. Boeken verslinden, dankbaarheidsboekjes bijhouden. Dankbaarheid durven uitspreken, schrijven, … Ik kan meer en meer genieten van de stille en rustige momenten om daar tonnen energie uit te halen. Dat is voor mij mindfull in het leven staan. Daar een eigen weg in zoeken is zo heerlijk.

Als ik na heel de transformatie moet vertellen aan anderen hoe ik dan veranderd ben kan ik dat heel gemakkelijk opsommen.

 • Ik ben dichter bij mezelf gekomen, ik weet wie ik ben en wie ik wil zijn.
 • Ik ben gezonder en evenwichtiger gaan eten en kan voeding echt zien als iets dat ons brandstof geeft, energie maar ook liefde en zorg.
 • Ik ken de fluctuaties van mijn lichaam heel goed. Ik weet wat er veranderd als ik bepaalde dingen doe.
 • Ik ken mijn mindset heel goed.
 • Ik kan meer en meer genieten van rust en stilte tussen de drukte door.
 • Ik weet dat hoogtes en laagtes de golven van het leven zijn en ben daar op gaan leren surfen.
 • Ik durf beslissingen nemen die een bepaald pad in mijn leven openleggen waar anderen soms van denken dat het wat ‘crazy’ is.
 • Ik ben gaan leven volgens gevoel
 • Ik durf mezelf geregeld op die eerste plaats in mijn leven zetten.
 • Bewegen is een deel van mijn leven geworden.
 • Ik voel me gelukkiger en streef niet naar optimaal geluk maar naar een pad dat mij elke dag een beetje gelukkiger maakt.

Is mijn leven dan perfect? NOOOO… Ben ik altijd even happy? NOOOO…

Vind ik het gewoon goed zoals het is. Absoluut en ik werk elke dag aan beter, gelukkiger, meer dromen uitvoeren, genieten, leven, zijn…

OPDRACHT: 

Ga ergens heel stilletjes zitten. Een fijne liefdevolle plek waar je even ongestoord kan genieten van rust. Stel jezelf dan volgende vragen:

Wat is geluk voor mij en hoe staat het ervoor in mijn eigen leven? 

Leef ik oprecht en vol betekenis? 

Leef ik volgens mijn normen en waarden? 

Verzorg ik mijn lichaam goed? 

Leef ik volgens mijn verlangens, passie, dromen? 

Wat zijn de zaken die ik echt wil veranderen? 

Maak nadien voor jezelf een besluit, een plan, een actie, een nieuwe start!

En als we jou kunnen helpen? Ontdek onze Online Happiness Coachings waar we al die dingen samen aanpakken. Meer info over deze coaching kan je vinden op onze onze website. Hierbij het linkje: https://www.healyourhealth.be/online-happiness-coaching/

Share This

Share this post with your friends!