Lieve lezers,

Wie me kent en/of volgt weet dat ik heel graag schrijf en wel sterk ben om met de geschreven taal dingen of van me af te schrijven of jou probeer te inspireren. Vandaag wil ik de beide doen… wat van me afschrijven en tegelijkertijd proberen jou te laten inzien dat je met steeds braaf te zijn niet altijd gaat creëren wat je graag wil zien. Soms moet je een beetje een “fuck it” mentaliteit boven halen. Het mag en het moet! Ik doe het ook!

Je zou denken, “wat een vuile taal voor een yogadocent!” Awel, het gaat nog erger worden. Haha! Uiteraard heerst er binnen de yogawereld een fijne liefdevolle sfeer en ook ik dein graag mee op die golven van zachtheid en liefde. Het is prachtig en met de juiste mensen rondom jou is dat ook een heel mooi aspect van het leven als yogi. Jammer genoeg kan je met liefde en zachtheid in deze maatschappij ook jezelf schade toe brengen. Je moet jezelf hier wel laten zien en stiekem, we willen dat ook. Iedereen wil gezien worden en weinigen zitten graag in dat onzichtbaar hoekje. Komaan wees eerlijk. Ook jij wil graag gezien worden.

Vandaag heb ik mijn fuck-it mentaliteit ook weer even bovengehaald want het vraagt heel veel van me om de yogastudio goed draaiende te houden en als je dan op een halve dag de ene annulatie na de andere binnen krijgt had ik stiekem wel iets van “Mannekes, fuck it, ik wilde al mijn aandacht houden op de studio in Grobbendonk maar al die uren en planningen om dan van volle naar halve lessen te gaan… Oke klaar dan verminder ik de lessen en leg ik mijn focus ook op andere regio’s. Want je doet maar je best om het voor iedereen goed te doen. Ik wil dat iedereen elke dag van de week hier een plekje vind. Ik wil niemand op een wachtlijst maar iedereen op de mat. Jammer, helaas, het zal er gene zijn! Op vraag kwamen er extra lessen en dan massaal veel annulaties. (Voor alle duidelijkheid, ik veroordeel NIEMAND die geannuleerd heeft. Ik weet dat de meeste een goede reden hebben maar je hebt er altijd die denken ach ja, i don’t care.) Dus voila, ik kies ervoor om mijn horizon wat te verruimen en hier een aantal basis lessen te houden maar ook naar andere plaatsen te trekken. Ik doe veeeel te graag wat ik doe. Ik heb massaal veel energie voor iedereen maar “als je alles doet voor iedereen, dan doe je niets voor niemand!”

En dan het volgende…. dat vakjes denken! I hate it! Ook vandaag kwam ik er weer mee in aanraking en de mensen die dat graag doen… Blijf maar uit men buurt. Ook mij steken ze in een vakje hoor. Niemand blijft er van gespaard. Je hebt altijd van die type mensen die denken dat ze boven anderen staan. Een mooi EN heel persoonlijk voorbeeld! Ik en mijn man, wij zijn gehuwd en ik heb twee dochters die in co-ouderschap bij ons wonen. Wil je dat als je kinderen geboren worden? Neen! Is dat soms de betere oplossing en zelfs een mooiere oplossing? Absoluut! Mijn kinderen zijn gelukkig, hebben een grote sociale kring en zijn heel matuur en niet wereldvreemd. Ik weet dat en ben daar heel dankbaar om.  Maar… ineens was ik een ‘nieuw samengesteld gezin’. Ik werd misselijk van het woord. Ik heb gewoon een gezin. Waarom dat vakje? “Nieuw samengesteld”? Dus een gezin dat bestaat uit twee papa’s of twee mama’s met kinderen is dan een “speciaal samengesteld gezin”? Dikke zever! Allemaal gewoon gezin! “Ja Lindsay, das niet gemakkelijk he zo een nieuw samengesteld gezin.” Neen, klopt maar in uw gezin loopt het precies ook niet van een leie dakje en dat in een “normaal” gezin. Alle alle….

Ik heb een gezin, in welke vorm dat ontstaan is boeit me niet, het is een gezin. Heeft er iemand een probleem dat het niet in zijn of haar hoofd een ‘juist’ gezin is? Blijf dan uit onze buurt. Dan passen we niet in elkaars leven en dat is prima! Liever zelfs… Toxiciteit maakt je niet gelukkiger.

Mijn dochter kwam thuis, mama, ik ga later als jullie “zelfstandiger” worden. Ik zeg doen schat! Zij voelt op die jonge leeftijd ook dat vakjes denken. Van wie zou ze dat hebben. 😉 Ik ben niet goed in wiskunde mama, ik moet er beter in worden voor later. Ja echt zeg ik dan? Groeien mag je zeker doen in wiskunde, moeten? Neen, of gebruikt jouw leerkracht de stelling van Pythagoras in de Colruyt om haar boodschappen af te rekenen? Nope! Wil jij later een wiskundige job uitvoeren? Nope, groeien dan, niet moeten… Wil jij later kapster worden? Ja, dan moet je wel goed kunnen knippen want anders heb je geen klanten. Moeten we goed zijn in alles? Neen, diegene die denken dat ze dat zijn. Take the mirror. 🙂

Jaren gedaan, je gaat met Pasen of bij het begin de van grote vakantie op reis met je kids? De dagen in de Paasvakantie betaal je duizenden euro’s om MET JE GEZIN op de vlieger te stappen. 1 dag voor de Paasvakantie wanneer ALLE kinderen van het middelbaar mogen thuis blijven betaal je enkele honderden euro’s. Dat is toch vragen om eens fuck-it te zeggen he en dan komt de school ertussen. Oei, Mevrouw, ik denk niet dat het de bedoeling is dat je al op vakantie vertrekt? Als iedereen dat zou doen? “Oei, wat gaan mijn kinderen missen die laatste dag? NIKS!… het systeem trekt op niks en mijn kinderen hun wereld breidt uit door de wereld te zien en daar leren ze meer van dan op die zogezegde verplichte vrijdag dat ze “vrij” zijn thuis moeten blijven en waarschijnlijk op hun kamer op de gsm zitten te tokkelen. Goed beleid!

Volgende voorbeeld: Lindsay, BUTI Yoga is geen yoga he? Dat is alles wat de schoonheid en basis van yoga is naar de vaantjes doen. Ah oke, die dame in kwestie is dan blijkbaar vergeten dat in de oorsprong van yoga vrouwen niet aan yoga mochten doen. Blijf dan zelf in de oorsprong hangen en stap G*** van die mat! 🙂 Alles evolueert…. Groei mee of roest vast. Fuck-it! I love BUTI yoga!

Ik ga er nu wel met een losse Franse slag door en ik kan er zelf heel erg om lachen maar het is niet altijd fijn hoor. Wat wel heel fijn aanvoelt is dat je heel dicht bij jezelf blijft staan en laat dat nu net een kracht zijn. Misschien dat een portie turbulentie in je leven er ook voor kan zorgen dat je sneller op deze manier gaat denken. Als je steeds veilig rond de kerktoren bent blijven hangen voel ik inderdaad grote afstanden tussen wie ik ben en wie hij of zij is en dat is prima he. Wees allemaal gelukkig en gun elkaar het licht in de ogen.

Dus fuck – it! Heb je ooit al eens een visualisatie oefeningen gedaan hoe jouw ideale leven eruit ziet. Is heel fijn om te doen. Weet je, doe het eens… Neem je tijd om een rustig muziekje op te zetten en je te visualiseren hoe je perfecte ochtend, middag en avond er zou uitzien. Waar je dan bent, bij wie je bent, wat je doet van werk, waar je tijd en energie wil insteken, hoe je er wil uitzien, wat je zou aandoen, welk weer het is…. Daarna schrijf je dat allemaal op. Streef daar naar! Het is heerlijk en je gaat Fuck it moeten zeggen als je die wereld wilt bereiken. Sommig situaties, sommige mensen passen gewoon niet in jouw leven en dat is normaal!

Je bent GEEN pot Nutella! Niet iedereen vind jouw lekker!

Maar ik vind jou wel lekker want jij leest dit en ik zet je aan het denken. Leef je leven en fuck it aan alles en iedereen die het plaatje niet doet kloppen.

Ja, het spijt me voor mensen die er anders over denken. Dat mag en ook jou zie ik even graag.

Big Love!

Lindsay

 

 

Share This

Share this post with your friends!