Hallokes jij! Beste CEO,

Yep, CEO want jij bent de CEO van je eigen leven. Cool he! Zo een mega leidinggevende functie en dat niet over één of andere multinational maar over het gene wat jou misschien wel het allermeeste waard is in het leven. Je eigen bestaan!

Is een binnenkomer he! ;-). Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Ik vroeg via een Instagram poll vorige week om te stemmen op twee onderwerpen die ik erg aan het uitdiepen ben voor mezelf en dat is dus dit onderwerp en de kracht van visualisatie. Ik liet mijn volgers stemmen (jij volgt ons toch op Instagram en facebook mag ik hopen? 😉 https://www.instagram.com/healyourhealth_studio/  https://www.facebook.com/healyourhealth.be.  Voila, geen excuses meer. 🙂

Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap kwam eruit als winnaar. Misschien maar goed ook want om je eigen bestaan helemaal in te vullen hoe je het ziet kan je die kracht van visualisatie wel gebruiken. Maar wat bedoel je daar nu allemaal mee Lindsay want dat zijn zo twee onderwerpen waar tegenwoordig de wereld mee staat en valt, modetermen, … en toch zit er in beide en zeer grote kracht van waarde in. Volgende week schrijf ik over die visualisatie en vandaag neem ik je mee in dat leiderschap over jezelf.

Even wat theorie: Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap gaat erom dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen groei, doelen stelt, zelfmotivatie creëert en bewuste keuzes maakt die in lijn zijn met je waarden en ambities en dromen. Enkele belangrijke aspecten in die ontwikkeling zijn: zelfbewustzijn, zelfmanagement, motivatie, empathie, levenslang leren,… Uiteraard kan je er nog aan toevoegen maar deze springen er voor mij uit. Ik ga even kort in op deze aspecten en dan zet ik het om in een persoonlijk voorbeeld. Op die manier kan jij misschien omzetten naar inspiratie voor je eigen persoonlijke ontwikkeling als CEO van je eigen leven!

Zelfbewustzijn: Ken jezelf! Zo, daar is alles mee gezegd. Hihi neen, was het maar zo simpel maar eigenlijk is het wel een beetje zo. Ken je normen en waarden, waar sta jij voor? Waar knal jij in en waar moet je soms voor op je tanden bijten? Hoe beter je jezelf kent, hoe dichter je bij jezelf kan staan om bewuste persoonlijke keuzes te maken.

Zelfmanagement: Hierbij hoort een heel groot stuk discipline… Discipline is een zeer belangrijke sleutel naar het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Wat zeg ik dikwijls in happiness trainingen: “maak een ochtend en avondroutine.” En dan zeggen ze van alle…. Gaan slapen is gaan slapen. Neen, gaan slapen en dankbaar zijn, dat opschrijven, elke dag opnieuw. Opstaan en mediteren, mediteren voor je doelen neer te zetten, om rust te bewaren, om focus te behouden, elke dag opnieuw,… Mis je een dag? Dat is geen ramp he! Frieten eten op zondag is ook geen ramp. Zolang je basis goed zit. Zelfmanagement helpt je productiever en doelgerichter te handelen.

Motivatie: I LOVE THIS ONE! Je kan best om CEO te zijn van je eigen leven jezelf geregeld eens goed wat peper in het gat steken! Voor niks gaat de zon op, als je chance hebt in Belgie, voor niks komt er stof op je kast maar voor niks creëer je geen dromen en verlangens. Ook als het moeilijk wordt. Ik kom zo dadelijk naar mijn voorbeeld. Weet je hoeveel keer ik in het begin de yogastudio heb willen stoppen. Dat zijn fracties, uitspraken maar op zulke momenten zou je foute beslissingen nemen als je jezelf niet zeer frequent weet te motiveren. Ga aan de slag met visualisatie, stel doelen, ga uitdagingen aan. Mislukken ze? Oke, no worry’s! Geprobeerd… effe jammeren en bléten, NEXT PLEASE! “Da gon we nog is probeere mor aanders!” 😉

Empathie: Het vermogen om anderen te begrijpen. Wil jij de volledige zeggenschap over je leven en het pad volgen dat je voor ogen hebt ga je connecties moeten aangaan. Het zijn diegene die denken dat ze niemand nodig hebben die alleen achterblijven. Zorg voor een gelijkgestemd netwerk rondom je. Enkel zo houd je jouw eigen drive hoog en om een fijn netwerk rond je te hebben moet je niet elke dag een BBQ organiseren voor hen maar weet wie ze zijn en voel met ze mee. Help elkaar, ondersteun elkaar, zoek de peper daar als de jouwe leeg is. We leven in een heel egocentrische maatschappij. Als jij een positieve invloed uitoefent op de mensen naast jou creer je een eigen positiviteit die jouw doet groeien.

Levenslang leren: Mannekes, ons leerproces stopt nooit. Tot op het einde van ons dagen zullen we blijven leren als we openstaan voor onze persoonlijke ontwikkeling en de controle alsook uitvoering over onze eigen verlangens en dromen willen behouden. Je kan massa’s opleidingen volgen en er gaan er zeer veel zijn die jou zullen doen groeien in de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap maar 6 maanden, jaar, 4 jaar later kan je zo geëvolueerd zijn dat je andere inzichten hebt en weer nieuwe dingen over jezelf gaat kunnen leren en ontdekken. Je moet niet meteen de top van de berg bereiken… Want wat gebeurt er dan als je daar staat. Of je blijft daar en er veranderd niets of je gaat terug naar beneden… Neen,…. laat jezelf maar groeien en groeien, ontdekken, creeren en verder dromen. “Esta todo bien!” – “Is allemaal oke!”

En nu met een voorbeeld want uiteraard ga ik hier niet over schrijven en gaan inspireren als ik het niet zelf ervaren heb.

4 jaar geleden ondertussen was ik directrice van een woonzorgcentrum. (En breek me daar de mond niet over open! Dat laat ik voor in de podcast. 😉 Hoe die wereld er aantoe gaat op hoger niveau) Luister jij onze podcast al? https://open.spotify.com/show/1GwKgEwxqjq6qmvfn1sAPd Voila, weer geen excuses meer. 😉

Dus, om verder te gaan. Directie… mooi loon, mooie auto, alle voordelen die je kan bedenken. enz… Maar ik had geen controle over mijn persoonlijke doelen want ik leefde in functie van die dikke nekken in Parijs die daar het hoofdkantoor bezetten. Op dat moment was mijn scheiding net rond en ik kreeg een nieuwe regiodirecteur. Een TRUT! Sorry! Ik ben een yogi met zeer veel liefde in mijn lijf en zeer veel empathie en zeer veel overtuiging dat er in elke mens iets goed zit maar ik ken twee mensen waarbij dat niet zo is. Haha…

In de podcast zal ik dit uitgebreid vertellen maar hier ga ik tot aan dat persoonlijk leiderschap. Scheiding rond, mijn huidige echtgenoot leren kennen. Kindjes terug op hun plooi en toen gebeurde het. Na 10 jaar yoga en persoonlijke ontwikkeling dat ik in een kastje had gestopt heb ik het podium aan mezelf gegeven.

Om mijn bovenstaande belangrijke keys er terug bij te halen:

  • zelfbewustzijn: eindelijk wist ik “potjandorie” wie ik was en wat ik wou. Mijn normen en waarden moesten zich niet meer aanpassen voor een ander content te maken en ik wist wat mijn issues waren en waar ik heel sterk ik was. Ik ging terug vollen bak de yogawereld in en dat zelfbewustzijn werd sterker en sterker. Die regio directrice voelde ook dat ik daar niet meer op men plaats zat en ik ook. Het was klaar! Dit is het begin van alles en halen we ook aan in het eerste deel van de happiness training.
  • Zelfmanagement: Dan kwam dit op mijn pad. Want ik wist wat mijn doel was. Gelukkig worden met Kristof, mijn kinderen een toffe jeugd geven en in de eerste plaats ervoor zorgen dat ik mijn dromen ging leven. Zo gezegd, zo gedaan. Een yogastudio! Al zo lang bezeten door yoga, wetende dat er een andere wereld was en nu wou ik dat het mijn wereld ging worden. Discipline en consistentie in wat je verlangt en droomt te realiseren is hier broodnodig.
  • Motivatie: mensen verklaarde me gek! Lindsay, met u diploma! Gaat ge wa turnles geven! Ik had ruggengraat nodig en niet een beetje. Een beetje veel. Nu 2 jaar later nog hoor. Zoals ik hierboven zei. Voor niks gaat de zon op. Je ziet me misschien heel de tijd op facebook en instagram vrolijk doen. (Wat meestal ook zo is) Maar er is ook een keerzijde hoor. Hoeveel keer als er iets mis gaat dat ik met men zuiders temperament hier roep van ’tis goe…. Verwa doen kik dees!’  🙂 Maar na die bui weet ik zeer goed waarom ik dit doe. Omdat dit mijn passie is! Mijn droom! Wat ze ook zeggen… Ik leef niet meer voor een ander. Wel met anderen maar niet voor anderen.
  • Empathie:  Ik ben een verpleegkundige en toch is er een tijd geweest dat ik weinig empatisch was. Erg he…. vind ik zelf ook hoor. Ik werd steeds bestempeld als de harde tante. En pas op, dat gebeurt soms nog maar ik ben eigenlijk niet echt zo. Ik denk dat bepaalde mensen die me eigenlijk niet echt kennen me zo zien. Ik run dag in en dag uit een yogastudio en geef coachings aan mensen die een boost nodig hebben in zelfvertrouwen en energie. Dus al ik geen empathisch iemand zou zijn wat doe ik hier dan. Ik ben wel heel beschermend naar mijn gezin omdat dit al eens een keertje is afgenomen. Daar ben ik me van bewust maar empathie ligt echt wel dicht bij me. Elke dag mensen mogen inspireren en mee mogen nemen op die yoga trein is heerlijk.
  •  Levenslang leren: ja, en dan die laatste belangrijke peiler waar ik het ideale voorbeeld van ben! Levenslang leren! Ik dacht na mijn diploma hogeschool dat ik het had, ik dacht na mijn diploma communicatietechnieken dat ik het had, ik dacht na mijn teachertraining yoga dat ik het had, ik dacht na mijn diploma zorgmanagement dat ik het had, weet je wat ik had…. papier! Weet je wanneer je het echt hebt? Als je het voelt! Toen ik de yogastudio opendeed kon ik mijn teachertraining echt gebruiken. Ik voelde het en ik voelde me echt ook een teacher. 2 jaar later leer ik nog altijd bij. Elke verdieping in persoonlijke ontwikkeling neem ik mee, ik lees boeken, ik pas mijn mening aan, ik groei in wie ik ben, ik geef mijn fouten toe en leer eruit, ik gebruik mijn ervaring in yogales geven in de volgende lessen, ik gebruik mijn levensbagage niet om ooooh kijk naar mij te zeggen maar om na te denken van oke, hoe kan ik je helpen? We leren elke dag van elkaar. Ik leer van mijn yogi’s en zei van mij. Elke dag, “cada dia”…. de tattoo op men arm? “Cada dia es un regalo” Elke dag is een geschenk. In welke vorm dan ook.

 

Dus die TRUT die ik in het begin van mijn voorbeeld aanhield. Als ik ze tegenkom ga ik ze een hand geven. Geloof me, ik vergeet haar gezicht niet. Ik ga haar bedanken. Dank je om mijn ogen te openen en om de bruggen op te blazen zodat ik kon ontwikkelen in mijn eigen persoonlijk leiderschap.

Snap je wat ik wil zeggen. Leef je verlangens en je dromen! Gaat dit vanzelf? Nope! Is dit helemaal wat je wil? Waarschijnlijk wel! Dromen en verlangens realiseren is mijn levensmissie en ik slaag er ook in. Doordat ik mijn persoonlijk leiderschap heb ontwikkeld.

Nu is het aan jou!

Liefs,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!