Hallooo Lieve lezer van ons Happy Roads With Yoga blog…. want ja, door Yoga kan je echt wel fijne paden ontdekken in je leven die je meer en meer laten groeien naar de gelukkigste versie van jezelf.

In dit blog gaan we “Mindful zijn in een Indian Summer periode”. Misschien voel je het net als ik maar ik vind dit een zeer mooie en zelfs wat magische periode. We zijn afgelopen maandag terug opgestart met onze gezondheidsstudio en de lessen lopen stilletjes aan terug vol. Als thema tem 21 september hebben we dus Indian Summer gekozen omdat dit zo een heerlijk verwarmende en transformerende periode is. In ons vorige blog ging ik dieper in op waarom ik deze keuze maakte en wat je kan verwachten komende weken in onze studio.

Ik vind het heerlijk dat de bladeren veranderen van kleur, de zachte briesjes die fluisteren door de lucht en de warmte van de zon die op ons schijnt en ons de nodige vitamine D geeft. Ik vind een Indian Summer een seizoen dat doordrenkt is van schoonheid en transformatie. In deze periode nodigt de natuur ons uit om onze zintuigen te openen, te vertragen en bewust te zijn van elk moment. Maar hoe kan je die periode nu echt mindful doorkomen en er alles uithalen wat je nodig hebt om heel bewust in die kracht te staan, die transformatie te voelen, te beleven en er optimaal van te genieten. Want… transformeren kan ook zeggen dat je dingen gaat voelen die je wil loslaten, dat je een meer drastisch besluit wil gaan neerzetten, dat je iets wil aanpassen,…

Ik geef je in dit blog tips en tricks om deze heerlijke periode vol liefde tegemoet te gaan.

  • Ademhaling: Een van de krachtigste manieren om mindful een periode van transformatie door te gaan is bewust gaan ademen. Zittend in de warme zonnestralen of wandelend door een kleurrijk bos, breng je aandacht naar je ademhaling. Voel hoe de lucht je lichaam binnenstroomt en weer verlaat. Elke ademhaling herinnert je eraan om in het moment te zijn, om de frisse lucht van het heden in te ademen, zorgen en gedachten los te laten,…

Heb je wat extra ondersteuning nodig qua bewust gaan ademen en ademhalingstechnieken om stress of onrust onder de knie te krijgen? In onze Heal Your Health Academy heb ik een korte mini workshop staan die je verschillende ademhalingstechnieken aanleert. Ik geef je het linkje mee: https://www.healyourhealth.be/webshop/yoga-video/yoga-losse-lessen/ademhalingstechnieken-voor-minder-stress/

  • Yoga: Uiteraard!!! Terwijl je je lichaam beweegt in verschillende houdingen, herinner je jezelf eraan om bewust te zijn van elke beweging, elke uitlijning en elke sensatie. Dit brengt een gevoel van eenheid tussen lichaam en geest, en leidt tot een dieper begrip van hoe onze innerlijke gevoelens veranderen, net zoals de buitenwereld dat doet.
  • Mindful met je gedachten omgaan: Tijdens zo een Indian Summer periode komen er dus veel gevoelens los in ons lijf en hoofd. Ik ervaar dat zelf ook regelmatig en dan is het gaan zoeken hoe we die gedachten of een plaats geven, of uit ons systeem werken. Dit kan bijvoorbeeld door rustig te gaan mediteren, door te schrijven, door te wandelen in de natuur,… plan voor jezelf enkele keren per week een kort moment in om even alle gedachten te laten uitstromen op een manier dat het voor jou fijn is.
  • Ga bewust om met kleur: Ja, i know, je zal denken kleuren? Maar of je het nu gelooft of niet… Kleuren kunnen je mindset beïnvloeden. Probeer om zoveel mogelijk “aarde kleuren” te dragen en in je omgeving te verwerken. Warm rood, terra cotta, oranje, goud – geel, olijfgroen, bruintinten, crème kleuren,… Probeer een balans te vinden tussen de warme en levendige tonen van de Indian Summer en kleuren die jouw eigen unieke uitstraling benadrukken.
  • Maak natuurwandelingen: Maak regelmatig tijd vrij om in de natuur te zijn, zoals wandelen in kleurrijke bossen of langs mooie paden. Neem de tijd om te vertragen, diep adem te halen en je bewust te worden van de natuur om je heen. Je kunt ook meditaties in de natuur doen om je zintuigen te activeren en het moment te omarmen. Op 21 september geef ik een herfstequinox les op een hopelijk heel fijne plaats. Ik ben nog verschillende plekken aan het bekijken want ik wil echt een magische les geven. Schrijf je alvast in via onze website. Donderdag 21 september 19u – 20u30 en we sluiten de Indian Summer samen af met een lekker theetje en heerlijk ‘koekske’.
  • Ga eens wat creatiever aan de slag: Neen, ik ben absoluut geen creatief wonder. Wel op bewegingsvlak maar niet in de vorm van tekenen en knutselen maar ik vind het tijdens Indian Summer periodes wel heel aangenaam om bijvoorbeeld een vaas te vullen met natuurelementen die ik ga zoeken in de tuin. Doe eens ne keer zot! 😉
  • Neem wat tijd alleen: Neem regelmatig momenten van stilte en alleen-tijd om te reflecteren. Dit kunnen korte pauzes zijn waarin je gewoon zit en observeert, zonder afleiding van GSM of anderen. Maar het kan ook dat ene momentje zijn dat je alleen in de tuin zit te kijken naar de vogels, dat prachtig bloemstuk bij elkaar aan het zoeken bent of een goed boek leest in de nog krachtige zomerzon.
  • Eet seizoensgebonden en gezond: Dat is nu geen mega geheim waar ik mee afkom natuurlijk. Dat weet je evengoed als ik. Toch geef ik het je graag mee. Denk aan warme soepen, verse groenten en vruchten die in deze tijd van het jaar beschikbaar zijn.
  • Wees dankbaar: Elke ochtend dat je uit bed stapt neem je een momentje om dankbaar te zijn. Eventueel ook als je gaat slapen. Spreek het uit, schrijf het op, … Probeer je zinnen eens om te draaien. Ook ik betrap me hierop als ik zoals nu net van Spanje terug kom. Ik durf iets negatiefs uit te spreken en dan denk ik ook van: ‘Neen Lindsay,…. zeg het anders…” Deze dankbaarheid oefening kan je helpen om bewust te zijn van de positieve aspecten van je leven, zelfs te midden van verandering.

 

Zo…. een heel aantal tips en tricks om op een heel mindfulle manier door die periode van Indian Summer te komen. Ik hoop dat ook jij de magie van deze periode mag ervaren en als een sterke persoonlijkheid de herfst kan instappen over enkele weken. Maar he, we zijn er nog niet he! Geniet maar met volle teugen van deze laatste zomerweken.

Ik maak van dit blog ook een podcast. Onze podcast kan je vinden op Spotify en is genaamd: Paradise Life. In de podcast komt deze info ook terug maar vertel ik er telkens veel meer persoonlijke voorbeelden bij die je nog meer kunnen inspireren.

Ik wens je veel liefde en transformatie toe! Geniet van een prachtige Indian Summer!

Liefs,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!