We maakten deze week het cirkeltje rond in onze Yogastudio!

Na maanden kan ik het uitspreken… naast onze gelaatsbehandelingen waar ik een korte opleiding rond gevolgd heb deze zomer was ik stiekem ook met iets bezig wat ook veel van mijn aandacht nodig had. Ook dat heb ik nu kunnen bestuderen, kunnen oefenen en mag ik nu naar buiten brengen.

Naast Yogalessen en gelaatsverzorgingen ontvang ik je heel graag in onze studio voor VOETREFLEXOLOGIE. Ik zat precies terug in de opleiding verpleegkunde. Ik volgde de opleiding online maar bij een deftige opleidingsorganisatie en heb er heel heel bewust niets van gezegd omdat ik eerst wou voelen als ik de opleiding rond had en een aantal keer gedaan had of het echt voor mij was. Gelukkig kon ik met mijn achtergrond als verpleegkundige al een heel aantal lessen wat luchtiger doorlopen.

Eigenlijk had ik het al heel snel door hoor maar toch dacht ik neen Lindsay, wacht even. Het is een alternatieve behandelwijze en ik ben heel medisch opgeleid maar het bleek voor mij een “kei schone” combinatie.

Toen ik me helemaal had verdiept in de materie zag ik alle linken met de medische wereld en kon ik heel goed aannemen hoe drukpunten aan onze voeten invloed kunnen hebben op de rest van ons lichaam.

Maar wat is voetreflexologie nu net?

Zoals ik al zei is voetreflexologie een alternatieve behandelwijze die stelt dat er reflexzones op de voeten zijn die corresponderen met verschillende organen en systemen in het lichaam. Het idee is dat het stimuleren van deze reflexzones op de voeten positieve effecten kan hebben op de overeenkomstige organen en het algehele welzijn. Als dat niet goed klinkt!

Ik geef je enkele kernpunten mee:

  1. Reflexzones: Volgens de principes van voetreflexologie worden verschillende delen van de voeten in verband gebracht met specifieke organen en lichaamsdelen. Bijvoorbeeld, de top van de tenen wordt geassocieerd met het hoofd, de bal van de voet met het hart en de longen, en de hiel met het bekkengebied.
  2. Stimulatie: Het doel van voetreflexologie is om deze reflexzones te stimuleren door middel van massage, drukpunttechnieken of andere manipulaties van de voeten. Het idee is dat deze stimulatie de energiestroom in het lichaam bevordert en blokkades opheft.
  3. Energiebalans: Wij, voetreflexologen, ja ik mag me zo noemen nu, geloven in het concept van levensenergie, zoals het geval is in de traditionele Chinese geneeskunde. Door de reflexzones op de voeten te behandelen, streven ze naar het herstellen van een evenwicht in deze energie en het bevorderen van genezing.
  4. Ontspanning en welzijn: Veel mensen ervaren voetreflexologie als ontspannend en kalmerend. Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is, ja ik blijf ook zeer ‘klassiek medische opgeleid’,  voor de specifieke claims van voetreflexologie, zijn er studies die suggereren dat voetmassages en -manipulaties gunstige effecten kunnen hebben op de algehele gezondheid en stressniveaus en daar heb ik een volledig geloof in.

Het is belangrijk om te weten dat voetreflexologie als complementaire (ondersteunende) therapie wordt beschouwd en niet als vervanging voor medische behandelingen. Ik ben en blijf nog steeds een verpleegkundige met een serieuze bagage aan medische kennis en ervaring, een Yogateacher die ook gelaatsverzorgingen geeft en nu ook een voetreflexologe en ik moet eerlijk toegeven. Ik ben daar zoooo trots op!

Ik vertel je dan ook graag van waar dat komt, dat idee! Zoals jullie weten als jullie mij al even volgen of mij kennen… Ik geef NIETS door in mijn gezondheidsstudio waar ik niet zelf de voordelen van ervaren heb. Die voordelen kunnen zowel lichamelijk of geestelijk zijn. Maar dit verhaal gaat al even terug! Het is komisch en mooi tegelijk en ik deel het met jou.

Tijdens mijn opleiding Verpleegkundige, ondertussen al 16 jaar geleden had ik een medestudente die haar mama was een voetreflexologe. Ik kwam met die medestudente heel goed overeen en onze paden kruisten elkaar zo eens af en toe in het leven na het afstuderen. Toen ik zelf in een heel moeilijke periode zat hoorde ik haar en vroeg ze me of haar mama me eens onder handen mocht nemen. Mijn zelfvertrouwen was verminderd, ik voelde me heel moe, zag door het bos de bomen niet meer enz… Ze zei me dat voetreflexologie me kon helpen, kon ondersteunen…

Ik dacht er even over na, was met men hoofd en lijf al helemaal in de yogawereld opgenomen en ik dacht ach ja… Wat kan het kwaad. Ik liet dus zelf een behandeling doen en dan moet je weten dat ik er eigenlijk niet tegen kan dat iemand mijn voeten aanraakt. Behalve mijn ventje dan. 😉 Toch kon ik ongelooflijk ontspannen bij haar. Ik kon even loslaten wat me vasthield. Was na de behandeling alles meteen opgelost? Neen, tuurlijk niet maar ik ben daarna nog enkele keren terug geweest en op de één of andere manier hielp het me wel verder.

Toen ik Heal Your Health startte zei ik tegen mijn man dat het meer moest zijn dan Yoga. Yoga is een levenswijze, een levensovertuiging en die absorbeer ik elke dag en geef ik ook door in onze yogalessen. De bewegingen, de ademhaling, de krachtige of rustgevende asana’s. Het is heerlijk! Maar ik wou mensen meenemen in het totale plaatje van een sterke, gebalanceerde persoonlijkheid creëren en zich gelukkig voelen en zijn. Kunnen leven zoals het buikgevoel het aangeeft. Niets is zo fijn en ik kan het weten! Ik sta elke dag op met een gevoel van dankbaarheid. Ook al heb ik bij momenten door externe factoren ook *** dagen. Toch vul ik elke ochtend mijn hart met dankbaarheid door wat ik en Kristof hebben verwezenlijkt, door wat we doen, denken, zijn, hoe we leven hier en nu en waar we naartoe gaan.

Elk stukje persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk zorg dat je jezelf kan geven om datzelfde gevoel na te streven is een stapje dichter bij dat ook voor jou mooie leven. Tuurlijk krijg je dan nog wel eens een pandoering maar de manier hoe je dat aanpakt en hoe je jouw eigenwaarde en doelen voorop stelt is zo een mooie energie om negativiteit te verdrijven. En “Karma is a powerful force! 😉 ”

Onze Heal Your Health Yogastudio moest dus van begin af aan een echte gezondheidsstudio worden maar ik wou het opbouwen, voelen, zoeken, ervaren, …. En het moest echt zijn! Plus! Ik wou het ALLEEN  kunnen doen mits wat ondersteuning in het digitale werk dat gelukkig mijn man doet. Yogalessen geven was het eerste, ik bouwde wat op rond yogalessen. Yogatherapie, privelessen, happiness trainingen,… Zo hielp ik al velen mensen het stapje in de goede richting zetten. Dan kwam het tweede grote project en dat was de online Heal Your Health Academy. Wat een succes! Ik kon het niet geloven. Ik maakte online workshops rond yoga en burn-out, hormoonyoga, het Yoga afslankplan enz… Ook lossen Yogalessen en bundels kwamen in onze Academy.

Plan 3 werd ontwikkeld. Ik wou niet enkel van binnenuit naar buiten gaan werken maar omdat ik zelf een heel ‘ijdele’ ben en mijn lichaam aan de buitenkant goed verzorg wou ik dat ook doorgeven aan anderen. De buitenzijde ook de nodige aandacht geven heeft voor mij ook altijd veel betekend en mijn zelfvertrouwen verstrekt. Ik ging in de leer bij een schoonheidsspecialiste en begon naast Yogalessen ook gelaatsverzorgingen/massages te geven. Ook dat loopt als een trein en daar ben ik ook zo dankbaar voor.

Maar dan, plan 4, het laatste…. Ik wou nog 1 iets in onze studio waar ik zowel mijn verpleeg-technische aspect als het alternatieve kon laten samenvloeien. Met als doel om ontspanning te creëren, te kunnen behandelen op een alternatieve wijze en mensen kon helpen. Toen kwam mijn gevoel terug vanuit de eerdere ervaring voetreflexologie. Ik volgde online een opleiding, de eerste anatomische lessen waren een mooie opfrissing en door me er meer en meer in te verdiepen voelde ik de kracht om het door te geven. Het klopte… Dit was de laatste schakel die van Heal Your Health een echt gezondheidsstudio kon maken.

Een plek waar Yogalessen, gelaatsverzorgingen en voetreflexologie ervoor zorgen dat jij kan groeien als mens, kan ontspannen of in je energie kan komen. Een plek waar lichamelijke kwaaltjes een weg kunnen vinden naar herstel. (Zonder het de medische wereld teniet doet.) Een plek waar mentale spanning ruimte en eventueel een plaats krijgt. Een plek waar iedereen welkom is en waar ik met mijn rugzakje aan verpleegkundige kennis, Yoga ervaring en de zorg voor je uiterlijke zelf samen komen.

Hier is ook een plek voor jou!

Welkom!

Lindsay X

Share This

Share this post with your friends!