Lieve allemaal,

Ik moet nog twee yogastijlen in deze blog aan jullie voorstellen maar het is even tijd voor iets anders. Al dagen zit ik aan deze blog te denken.

Waarom? Omdat december me heeft uitgedaagd! December langs de ene kant, ik langs de andere kant. In het midden de lijn en bokshandschoenen voor ons allebei. Wie er gaat winnen? Geen van ons beiden! Of… allebei! De uitdaging zat bij mij aan twee kanten, privé en zakelijk.

Ken je het gevoel van drukte, overgave, mee gaan met de flow, weinig tijd, ‘het’ er elke keer maar bijnemen, gaan, gaan en gaan… De voorbije vier jaren zijn zo een beetje voor mij geweest. En ja, dit is wat persoonlijk wat ik hier ga vertellen maar het maak van mij ook een mens. Je stapt op een nieuwe trein in het leven en blijkt dat het een redelijk heuvelachtig landschap is waar de trein doorrijdt. Maar je gaat ervoor, je wilt naar die ene bestemming, je stapt niet af, je blijft in je wagon, hand in hand met de liefde, je pikt mensen op onderweg en je gooit er uit je wagon 🙂 (ow ja!), je reikt je armen uit naar anderen die met je mee willen rijden en je ondergaat het parcour. Plots komt die trein in rust en op een zachter pad. Heerlijk zou je denken. Ja hoor! Absoluut maar dan heb je plots tijd om te gaan zitten. Je hoeft je niet meer vast te houden, je kan rustig ademen, je mag tijd nemen. Je mag eens lachen naar elkaar en denken van ‘He! fuckers! Do it again!’ 🙂 (Neen, yogateachers zijn niet altijd op hun mondje gevallen. 🙂 )

Haha, ik leg het heel plastisch uit en moet er zelf om lachen maar dat is wel wat er is gebeurt deze maand. Er keerde een rust in ons leven na de turbulentie en plots kwam er tijd vrij omdat allemaal te plaatsen, te kaderen, te omarmen en los te laten. Wat een rollercoaster was mijn leven voorbije vier jaar lieve mensen. En van waar kwam die tijd nu plots? Omdat onze studio op een lager pitje draait in december. De cadeau van tijd? Ja hoor! Het zakelijk aspect maakte me gefrustreerd en boos maar gaf me wel die tijd erbij. Dus het cadeau van tijd en ruimte?! “tzal wel zijn!” Gevloekt om weinig volk in mijn yogalessen? Ja dat ook…

Nu op het einde van december maak ik even de balans op. Doe ik trouwens altijd hoor op het einde van het jaar. Even gaan checken bij jezelf. Wat heb ik geleerd dit jaar? Van mezelf, van de liefdes rond mij, van anderen… Waar wil ik dit volgende jaar nu naartoe?

En dan maak ik keuzes. Ik weet ook dat een nieuw jaar gewoon een ‘gemakkelijke’ basis is om te starten. Je kan elke dag voor je keuzes en wensen gaan. Daarvoor hoef je niet te wachten tot er een nieuw jaar begint. Maar het komt me nu eigenlijk goed uit. Die december maand heeft me laten nadenken. 2023, “Ik zen er”

23 is ook mijn geluksgetal. Mijn oudste dochter is geboren op 1 januari, dat is sowieso al speciaal los van het getal 23 , mijn jongste dochter is geboren op een 23ste. Ik had mijn eerste “date” met Kristof op een 23ste, ik trouwde met Kristof op een 23ste… Ik ben niet de vrouw van het bijgeloof maar dat getal 23 heeft wel iets! He! Ik schrijf deze blog nu per toeval op een 23ste! En… ik voel me 23! Haha! Ja absoluut!

Keuzes maken dus! Ik kies in 2023 in de eerste plaats voor absolute liefde in mijn huwelijk. Klinkt logisch? Is het voor mij ook. Daarnaast kies ik ervoor om mij enkel te omringen met mensen die ons graag zien en die wij op onze beurt een even warm hart toedragen. Ik kies ervoor om negatieve invloeden heel ver van me weg te houden. Ik maak de keuze dat ik onze twee kinderen hier een nog warmer nest wil geven, een mama te zijn met power en zachtheid. Ik kies ervoor om dat verleden geen invloed meer te laten hebben op mijn toekomst. Ik kies er evenzeer voor dat mensen die me nog in dat verleden trekken los te laten.

Ik kies ervoor om een dikke “fuck you” te geven naar wat me ongelukkig kan maken.

Ik kies ervoor mijn grootste glimlach meer te laten zien. Ik lach zo graag!

Ik kies ervoor om heel goed voor mijn lichaam te zorgen, innerlijk en uiterlijk. Want we hebben maar één lijf! Jij ook hoor! Zorg ervoor. Het is je tempel!

Ik kies ervoor om een goede en alerte onderneemster te zijn die van haar zaak een geweldige business maakt die in de eerste plaats andere mensen helpt een geweldige versie van zichzelf te worden en anderzijds ook de nodige financiële middelen geeft dat het leven (en ik) nodig hebben. Ik kies ervoor om de wereld te zien. Ik kies ervoor om af en toe tijd en ruimte aan mezelf te geven. Ik kies ervoor om zelf nog meer bij te leren over yoga en Ayurveda. Ik kies voor mijn yogi’s! Ja jij, op de mat…

Ik kies voor mezelf! Ik kies voor het leven. Waarvoor kies jij? Heb jij al eens stil gestaan bij jouw keuzes? Geloof me… het geeft je zoveel kracht!

En eens je hebt uitgesproken waarvoor je kiest betekent dat niet dat het steeds zo gaat lopen. Het leven geeft je uitdagingen. Maar goed. “Bring it on!”

Dus 2023! Schol! Op het leven hier en nu. Op de mat of daarnaast. Ik kies voor ons. Dit gaat ons jaar worden!  En dat van jullie! Doe me een plezier en schrijf eens op waar jij voor kiest in dit bijna nieuwe jaar. Heb je er al eens bij stil gestaan wat jouw doelstellingen zijn? Doen!

Om oep zen Antwaarps te eindige… 2023, ik gon volgende week een daanske placeren om te viere da ge der ze!

En aan december! Ik dacht dat we in een strijd zaten… We zullen vrienden worden. 😉

Fijne kerstdagen en een geweldig 2023!

Big love and energy! Tot in onze studio! Tot op de mat! We zijn er voor jou!

Create the energy you want to attract!

 

Share This

Share this post with your friends!