Ketogeen eten, ik doe het wel eens tussendoor.

Mijn voedingspatroon is eigenlijk het eiwitrijke, mediterraanse voedingspatroon dat ik helemaal uit de doeken doe in het Yoga Afslankplan. De online cursus die je kan vinden in de Body & Soul Academy. https://www.healyourhealth.be/webshop/workshops/het-yoga-afslankplan/

Maar tussendoor durf ik al wel eens een weekje echt KETO gaan eten. Veel gezonde vetten, maximum 45gram koolhydraten per dag en veeeel groenten. En zo dus dit eitje als ontbijt.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 1/2 courgette
  • Lenteuitjes
  • 1 tomaat
  • Blaadjes spinazie
  • Gemalen Mozarella
  • kruiden (peper, zout, kurkuma)
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Klein scheutje volle room indien gewenst.

 

Bereiding:

Ik snijd de courgette en de tomaat in plakjes en bak deze in goed wat olijfolie. Dan snij ik de lenteuitjes en strooi deze erover. Even de courgette wat laten gaar worden en de blaadjes spinazie erover en laten krimpen.

Roer de eitjes door elkaar in een apart potje en kruid met peper, zout en kurkuma. Voeg eventueel een klein scheutje volle room toe. Als de groentjes klaar zijn zwier je dat gemixt eitje in de pan tot dit klaar is. Overstrooi met wat gemalen mozarella en bieslook. Als laatste overgiet ik mijn eitje nog met wat olijfolie.

Dit eet ik zo… zonder brood of ik neem er 1 of 2 sneetjes KETO brood bij.

Smakelijk!

Share This

Share this post with your friends!