Mijn doelstellingen voor 2023! Het is eigenlijk grappig want ik ben momenteel een opleiding aan het volgen rond de zichtbaarheid van je bedrijf op het wereldwijde web en ik kreeg de vraag of je de doelstellingen voor 2023 die je aan het nastreven bent voor je onderneming nog in handen hebt en ja hoor. Ik ben nog helemaal in de flow. Want we gaan “efkes eerlijk zen” het blijft mijn maandelijks inkomen waar ik moet voor werken he. Er zijn mensen die denken dat ik dit doe als een leuke hobby en verder leef van de liefde maar ik denk dat we met een beetje gezond verstand ook wel mogen zeggen dat dit een onderneming is. Boekhouding, belastingen, strategieën, business plannen, toekomstperspectieven, cijfers, BTW aangiften,….

Voor alle duidelijkheid! I love what i do! Ik zou geen andere job meer willen doen. Je moet je voorstellen dat je jarenlang een hobby, een passie hebt gedaan en ook nog eens de nodige opleidingen voor hebt gevolgd en ineens kies je ervoor om dat om te zetten in een echte job. Een activiteit waar je nu meer dan 38 uur per week mee gaat bezig zijn. Dag en nacht EN dat je dat niet erg vindt. Het is een uitdaging, droom en een zegen tegelijkertijd lieve mensen. Echt waar!

Als ondernemer bekijk je op het einde van elk jaar je voorbije jaar kritisch onder de loep en maak je doelstellingen voor het komende jaar. Het is uiteraard de bedoeling dat je groeit met je onderneming. Ik heb het geprobeerd maar leven van de liefde…. Engie was er niet mee opgezet en Pidpa ook niet. 😉 Moesten wij geld verdienen met de liefde, we zouden schatrijk zijn. 😉

Dus, we moeten werken voor onze centen en met heel veel passie en enthousiasme. Daarvoor ben ik ook zo dankbaar. Mijn job voelt niet als een job. Geweldig!

Op het einde van 2022 schreef ik mijn doelstellingen met onze yogastudio op voor 2023. Via de opleiding die ik momenteel volg kregen we een link toegestuurd van mindvalley.com waarbij je online je doelstellingen even checkt zodat je na 1 maand eventueel kan bijsturen waar nodig maar… “ik zen goe bezig.” 😉

Omdat ik uiteraard ook jullie graag inspireer om te streven naar jullie meest gelukkige leven overloop ik even de 12 items die in de mindvalley aan bod kwamen. Misschien zet het ook jou aan het denken om bepaalde doelstellingen in het leven in handen te nemen, te versterken of keuzes te maken die jou net iets gelukkiger maken.

 1. Gezondheid en beweging: ja laten we nu niet onnozel doen. Hahah ik heb een redelijk actief leven. Ik kan soms enorm genieten van een avondje “zetelhangen”. Ik sta 5 dagen van de 7 te springen en shaken maar mijn lijf is dat op één of andere manier ook ‘gewoon’. Je zou zeggen dat ik zo dun als een grasprietje zou moeten zijn. Niets is minder waar hoor. Als ik nu los van alle yogalessen EN uren voorbereiding op de mat eens extra ging lopen zou mijn lichaam wel veranderen. Je lichaam wordt nu éénmaal gewoon aan wat je dagelijks doet. Als ik vroeger in de verpleging stond zeiden mensen van “alle Lindsay, jij hebt toch beweging genoeg?” Ja dat klopt maar niet genoeg om verandering te creëren. Dus op die categorie scoorde ik goed en ik leg mijn extra terug in het lopen! Voila… klaar.
 2. Intellectueel: De score was goed maar ook gewoon goed, ik ben geen mega slimmerik he. Ik ben goed genoeg. Er waren vragen bij of het leven mij genoeg intellectuele uitdaging gaf en ja hoor dat is wel zo. Ik leer elke dag bij vooral rond BUTI yoga maar evenzeer ook rond levensfilosofieën. Ik leer momenteel ook bij rond de zichtbaarheid als ondernemer. In maart start ik een volgende business opleiding. Ik laat mijn hoofd niet leegvloeien.
 3. Emotioneel: tja… dat is soms wat moeilijk. Ik ben eigenlijk een emotioneel gevoelig iemand. Er komt uit de score dat ik emotioneel wel stabiel ben maar dat er bepaalde issue’s mij sterker raken dan anderen. Ja, misschien is dat wel zo. Ik ben heilig beschermend naar wat mijn gezin betreft en wat mijn eigen emoties betreft merkt ik soms wel dat ik een bepaalde barrière heb opgebouwd wat me op bepaalde momenten minder toegankelijk maakt. Restjes uit een rugzakje dat ik misschien nog eens moet leegmaken. Is prima en volledig oke! 😉
 4. Karakter: haha ja daar kunnen we kort over zijn. Ik weet wat ik wil en het stond ook in de top 3, als tweede in de rij, van de meest sterke scores. Ik geloof in bepaalde zaken in het leven en kan daar heel hardnekkig in zijn. Ik heb een pittig kantje dat me soms ver kan brengen en daar ben ik eigenlijk heel blij om.
 5. Spiritueel: Spiritueel groei ik al jaren. Ik ben katholiek opgevoed maar dat heeft voor mij niet de spirituele lading. Spiritueel zijn is voor mij op dit moment in mijn leven meer het doel waarvoor ik leef. Mijn “IKIGAI”. De reden waarom ik elke dag uit mijn bed kom. Lees aub een boek rond jouw IKIGAI. Geweldige eye-openers.
 6. Liefde: ook daar kan ik kort in zijn. Wie mij volgt op de socials weet dat ik en Kristof een geweldig liefdevol team zijn met heel veel respect voor elkaar, met heel veel oprechte liefde naar elkaar, dezelfde dromen en dezelfde levens ideeën. We noemden onszelf vanaf dag 1 een dreamteam en we lieten dat ook tatoeëren op onze armen. Voor diegene die zich afvroegen wat die tattoo op mijn arm wil zeggen. Bij deze…
 7. Ouderschap: Yep, gevoelig onderwerp. Je zet je kinderen op de wereld om ze een geweldig leven te geven vol stabiliteit en liefde. Die liefde is geen probleem maar het is niet gelukt qua stabiliteit. Ik heb co-ouderschap met mijn dochters en er zijn weken dat het vanzelf gaat en er geen vuiltje aan de lucht is maar er zijn ook weken dat ik mezelf geen mama voel maar een wekelijkse babysit. Ik zeg het vlakaf zoals het is. Je kan geen ECHTE mama meer zijn of misschien net wel? Ik mis de helft van de opvoeding van mijn kinderen. Ik ben niet continu mama en oke…. ik geef ook eerlijk toe dat in de weken dat de meisjes niet bij ons zijn ik en Kristof enorm kunnen genieten van elkaar. Wij zijn vrij, wij zijn heel nieuwsgierig naar het leven en wij kunnen op onze 36 en 42 jarige leeftijd levensdoelen creëren waar andere ouders nog enkele jaren moeten op wachten. Dus hoe pijnlijk het soms ook is, het is als mens, vrouw en partner ook een bepaalde vrijheid naar het leven toe. Ik zou met de yogastudio NOOIT zover zijn gekomen als mijn meisjes altijd bij mij zouden zijn. Elke keer mijn meisjes weggaan bij ons hebben we even nodig om dat gemis op te vangen en elke keer ze terug zijn moeten we weer even elkaar loslaten en ouders gaan zijn. Kristof ontfermt zich ook als echte pluspapa over mijn dochters wat een heerlijk gevoel geeft maar echt mama of echt ouders zijn. Neen… dat zijn we niet, of wel… Ik weet het niet… of wel. Ik laat het in het midden en we doen ons best. Langs beiden kanten zijnde “papa en mama kant” willen we de meisjes een liefdevolle en geborgen leven geven. We doen het goed. Denken we… we doen het goed… weten we. ;-). En kinderen van ons beiden…. eerste keer dat ik er iets over zeg. Enkele mensen heel dicht bij ons weten dat. Wij kunnen die beslissing tussen die vrijheid en die verbinding niet nemen. Het is te moeilijk. We komen er wel uit. 🙂
 8. Sociaal leven: jaaaaa…. heerlijk! We love our friends! Vrienden, dat is familie dat je zelf kan kiezen. Voor alle duidelijkheid, wij hebben allebei geweldige ouders maar vrienden dat is toch iets speciaals. Echte goede vrienden dan. Je neemt de telefoon en je bent er voor elkaar. Ja, hier zijn we mee gezegend!
 9. Financieel: Een onderwerp dat niet kan ontbreken in een doelstelling onderwerp en zeker niet als onderneming.  Zoals hierboven gezegd kan je jammer genoeg niet leven van de liefde. Je moet voor jezelf bepalen wat jij nodig hebt om financieel een gelukkig en evenwichtig leven te kennen. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze dan. Sorry ik ga daar niet in mee. Geld is voor mij een ruilmiddel en geen statement. Iemand met miljoenen op de rekening is voor mij geen persoon waar ik meer naar opkijk. Het interesseert me niet hoeveel centjes jij op je rekening hebt staan. Het interesseert me wel hoeveel ik er heb opstaan. Ik vind het wel belangrijk om te weten of je oprecht bent als mens. Veel belangrijker dan de nulletjes op je bankrekening en ja, geld… Het is wat het is he. We hebben allemaal eigen doelstellingen. Wij gaan graag op reis naar overal en vooral naar Spanje. Wij gaan graag eten en zorgen graag voor onze me-time momenten, als mens, als koppel en als gezin. Wij willen graag een rustig financieel leven dus we weten wat ons te doen staat daarvoor. Keuzes maken en groeien in je financiële vrijheid is voor ons een belangrijk iets.
 10. Carriere: Hier ook een duidelijk omschreven thema voor mij. Ik doe ontzettend graag wat ik doe en dat kwam ook tot uiting in de scores. Ik ben een verpleegkundige in hart en nieren maar wat ik nu doe geeft me zoveel voldoening. Ga ik dit voor altijd doen? Ik heb geen idee. Ik weet niet wat het leven en wat de toekomst brengt. Doe ik NU wat ik enorm graag doe en wat me vrijheid, liefde, centjes en voldoening geeft? Ja hoor! Ik zou voor niets anders willen ruilen.
 11. Levenskwaliteit: We hebben een dak boven ons hoofd en de nodige luxe dus ik denk dat hier in onze maatschappij wel een goede levenskwaliteit is in het algemeen. Het financiële aspect zorgt ervoor hoe sterk die levenskwaliteit kan uitbreiden. We streven naar een kwaliteit van leven waar we ons goed in voelen.
 12. Levensvisie: dat is mijn ‘numero uno’ in de top drie van de mindvalley bevraging en dit had enkele jaren terug echt onderaan gebengeld als ik de bevraging toen gedaan had. Ik weet nu op dit moment potverdekke heel goed waar ik naartoe wil met mijn leven. Ik heb hard gewerkt aan de creatie van dat beeld. Yoga heeft me daar heel erg in geholpen. Je mag echt de kracht van een sterke levensvisie niet onderschatten. Manifesteer het! Geloof erin en je zal zien dat het naar je toe komt. Je, je moet er voor werken en het vereist discipline, energie en tijd maar het voelt zo goed om te weten dat het leven dat zich vormt het leven is dat je voor ogen had. De yogastudio, de liefde, de buitenlandse plannen,….

Het besluit:

Mijn top vier krachtigste doelstellingen waren: 1. levensvisie 2. Karakter 3. gezondheid en beweging en 4. liefde

Waar ik mijn doelstellingen scherper moet maken was het financiële maar daar heb ik eind 2022 wel heel bewust iets opgeplakt dus daar ben ik me bewust van. Ook de combinatie van alle yogalessen hier in de studio behouden of een minimum hier behouden en met de overige naar iets druk bevolktere regio’s trekken is ook iets dat op tafel ligt. Wij weten dat een continue stroom van 10 lessen per week aan 12 yogi’s in deze omgeving niet mogelijk is en willen we de financiële doelstellingen behalen moeten we inzetten of zaken naast de lessen hier in de studio. Geen paniek hoor. Alles blijft nu zoals het is en we hebben nog paadjes klaarliggen om te volgen als we voelen dat die continue stroom zich niet manifesteert.

Het ouderschap scoorde ook niet zo hoog maar dat is een persoonlijk iets natuurlijk. Met een andere blik op de situatie zou de score misschien hoger liggen. Ook in dat proces weet ik dat ik nog kan groeien.

Voila se… Nu is het jou! Hoe voel je jezelf bij deze onderwerpen. Het is misschien wel fijn om zelf eens te gaan stilstaan bij deze 12 onderwerpen. Los van het feit of je nu een onderneming hebt of niet… Persoonlijke ontwikkeling is zo ontzettend belangrijk.

Veel plezier ermee en laat me eens weten wat jij als persoonlijke doelstelling hebt neergezet.

Liefs,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!