Indian Summer in de Yogastudio! 21 augustus vliegen we er terug in! Na een goede drie weken de deuren van onze studio te sluiten voor onze gewoonlijke tripjes naar Spanje heb ik ontzettend veel zin om terug de matjes uit te rollen en jullie helemaal mee te nemen in de wereld van yoga, mindfulness, happy feelings en wat badass yogapraat! 😉

We starten met ons nieuw uurrooster. Op zich is er niet zo heel veel aangepast. We geven onze yogastijlen verder en maakten de Hathaflow iets pittiger door er wat Vinyasa yoga in te gooien. Woensdagavond heb ik vrij gehouden omdat ik merkte vorig yogaseizoen dat 4 avonden in de week lesgeven voor de kids niet altijd zo fijn was qua ondersteuning met schoolwerk en er gewoon te zijn. Dus we hebben iets meer lessen in de ochtend waaronder ook rugschool lessen. De Yin Yoga van donderdagavond is naar zaterdagochtend gezet en verder is het allemaal wat gelijkaardig gebleven. Ik hoop dat elk van onze yogi’s zijn plekje kan vinden in ons rooster.

Wat is nog een verschil? … Ik ga werken met maandthema’s. Rond die maandthema’s werken we in de lessen, rond dat thema komen er podcasts, blogs, workshops, …. en ik ga proberen elk maandthema op een iets specifiekere manier af te sluiten dan met een gewone les. Het is mijn bedoeling om net iets meer te kunnen aanbieden online en offline dan enkel de yogalessen maar ook echt kapstokken mee te geven om aan persoonlijke ontwikkeling te gaan doen en zo te groeien naar een gelukkigere versie van jezelf.

Ik heb er alvast mega veel zin in!

In dit blog doe ik de aftrap van het “Indian Summer” thema waar we het nieuwe yogaseizoen mee starten. Vanaf 21 augustus tem 21 september gaan we met dit thema aan de slag en ik vertel je hier waarom ik dit koos, wat de relatie van dit thema is met yoga en persoonlijke ontwikkeling. Wat ik hoop te bereiken bij mezelf en bij jou en wat je mag verwachten. Neem dus een tasje thee en lees rustig verder.

Indian summer, de betoverende overgang tussen zomer en herfst benoemen we met deze mooie naam. Indian Summer, een tijd van warme kleuren en zachte briesjes die ons uitnodigen om ons te verbinden met de natuur op een diepere manier. En wat is er nu een heel mooie manier om te gaan verbinden? Yes, Yoga! Tijdens deze mooie periode nodigt de aarde ons uit om te vertragen, te reflecteren en ons bewust te worden van de subtiele veranderingen om ons heen. De bladeren transformeren in een feest van kleuren en dit alles herinnert ons eraan dat verandering hoort bij het leven. Dat we verandering mogen toelaten en onze innerlijk balans hier aan mogen en kunnen aanpassen. In de praktijk wil dit zeggen dat we tijdens deze periode yogahoudingen gaan beoefenen die ons in de juiste kracht zetten om transformatie mogelijk te maken. Dat we dieper gaan ademen en we zachte bewegingen hiermee gaan combineren. We gebruiken een Indian Summer periode ook om dankbaarheid te voelen en te tonen. Dankbaar voor die spetterende zomer, dankbaar om te mogen transformeren en niet blijven stil staan in eigen groei en dus wat dichter terug naar jezelf te komen. Dankbaar voor een nieuw seizoen dat volgt. We proberen te verbinden met de natuur dus ik hoop geregeld ook nog enkele yogalessen buiten te geven.

Waarom ik dit thema koos? Omdat ik elke keer tijdens deze periode een bepaalde kracht voel in mezelf. Iets heel vreemd want ik ben een mega zomermens en heb eigenlijk niet graag dat de zomer verdwijnt maar anderzijds geniet ik ook van die rust waarmee de drukte van de zomer wat overgaat in de rust van de herfst. Ik vind dit misschien wel een van de mooiste periodes van het jaar. Ik ben nieuwsgierig hoe jij deze periode aanvoelt… Laat het me zeker weten.

Door rond dit thema te werken hoop ik voor mezelf en voor jou een periode te creëren van transformatie en balans. Een periode om even alles rustig te bekijken, los te laten en enorm te genieten. Genieten van die nog krachtige zonnestralen, genieten van herfstbriesjes en natuur, dat je anders gaat eten, de warmte van buiten ook letterlijk naar binnen trekt om daar op verder te kunnen gaan. Een uitgelezen moment om zowel ons lichaam als onze geest te voeden met zachtheid en kracht.

En zoals ik al zei, misschien kan je deze periode ook eens wat anders gaan eten. De Indian Summer brengt een overvloed aan seizoensgebonden voeding met zich mee. Denk aan knapperige appels, sappige peren en een scala aan kleurrijke groenten. Dit is het moment om te profiteren van de lokale oogst en je maaltijden te vullen met voedzame en energieke ingrediënten. Denk aan het bereiden van rijke stoofpotten met herfstgroenten, het maken van hartverwarmende soepen en het genieten van vers geplukte bessen als tussendoortje. Combineer met kruidenthee en al het lekkers dat gezond is en dat je lichaam en geest kan voeden en kalmeren. Ik ga deze periode ook geregeld receptjes delen of tips en tricks geven hieromtrent.

Terwijl je geniet van het heerlijke eten en drinken dat dit seizoen te bieden heeft, herinner jezelf eraan om bewust te eten en te genieten van elke hap. Dit is ook het moment om je yogabeoefening te integreren met je persoonlijke ontwikkeling. De fysieke en mentale voordelen van yoga kunnen je helpen om in balans te blijven en je voor te bereiden op de komende herfst. Gebruik je yoga-mat als een plek van thuiskomen en groei, waar je zowel lichamelijk als geestelijk sterker wordt.

Tijdens de Indian Summer, terwijl de natuur een sierlijke dans van verandering uitvoert, kunnen we ook onze eigen dans van groei en zelfontdekking omarmen. Door bewust te eten, te genieten van seizoensgebonden lekkernijen en tijd te nemen voor persoonlijke ontwikkeling, kunnen we ons verbinden met de natuurlijke ritmes van het leven en een diepere betekenis vinden in deze prachtige overgangsperiode.

Wat gaat er nu net gebeuren hier tijdens onze lessen en online. Ja ook online neem ik je mee want onze studio draait nu eenmaal op de twee facetten. Online en offline en dit gaat zeer mooi hand in hand.

  • We gaan uiteraard yogalessen geven die in teken staan van kracht, dankbaarheid en zachte flow
  • Na elke les, ook de niet – yogalessen maar rugschool of figuurtraining, krijg je de kans om zelf even op te schrijven waar jij dankbaar voor bent. Dat kan je anoniem doen of met je naam eronder. Die briefjes houden we bij in een grotere doos en worden voorgelezen tijdens de savasana van de XL Yogales van de herfst – EQUINOX.

(Herfst- EQUINOX is een moment dat meestal op 21, 22 of 23 september valt en waarbij de zon zich recht boven de evenaar bevindt waardoor dag en nacht ongeveer even lang zijn op de meeste plekken op de wereld. Daarna verschuift de zon van Noord naar Zuid waardoor de dagen hier korter worden, nachten langer en de temperaturen dalen. De herfst-equinox heeft historisch gezien veel culturele en spirituele betekenissen en het wordt vaak gevierd in verschillende culturen over de hele wereld. Het symboliseert de overgang van de zomer naar de herfst, wanneer de natuur haar kleuren verandert  en het kan geassocieerd worden met thema’s van oogst, dankbaarheid en verandering.)

  • Op 21 september houden we dus een XL Yogales, ik hoop echt buiten in de natuur, om de herfst – equinox te vieren. De dankbaarheidsbriefjes zullen deel uit maken van de les dus aan jou de keuze of je jouw naam hier op vermeld. De les zal 1,5 uur duren en sluiten we nadien af met thee, zoals altijd, maar ik breng ook iets lekkers mee. En… de les blijft dezelfde prijs houden van een gewone les van 1uur. De rest is een cadeautje van mij. 🙂
  • Na elke les kan je specifieke kruidenthee drinken die je goed opwarmt van binnenuit.
  • Online maak ik deze periode 4 lessen die ik buiten ga opnemen om zo ook te verbinden met de natuur.
  • Ik maak enkele blogs en podcasts rond dit thema. (Herfstvoeding en kruiden, mindful genieten van de Indian Summer, zorgdragen voor je huid tijdens een transformatieperiode, yoga & meditatie tijdens een Indian Summer.)
  • Ik hou dit onderwerp ook levendig op via de social media en zal je bij momenten aan het denken of aan het doen zetten.

 

Voila, als dat geen hele boterham is om mee aan de slag te gaan tijdens het eerste thema van het nieuwe yogaseizoen! Ik sta te popelen om jou te mogen inspireren en vooral hoop ik dat ook jij tijdens deze Indian Summer periode hetzelfde gaat voelen dan dat ik steeds voel deze tijd van het jaar.

Liefde, energie, rust en een persoonlijke kracht waardoor je gaat stralen!

Ik wens het je toe! Boek je les of blijf ons volgen op Facebook en/of Instagram zodat je niets mist van deze boeiende periode! Je mag onder deze blog of op onze socials ook laten hoor als je er zin in hebt, wat je het meeste aanspreekt of hoe jij zo een Indian Summer periode meestal ervaart.

Veel liefs,

Lindsay

Share This

Share this post with your friends!