Lieve allemaal,

Een tijdje geleden dacht ik plots om in mijn blog #happyroadswithyoga al de yogastijlen even te beschrijven die we geven in onze yogastudio. Ik begon mijn reeks met Yin Yoga. De meest populaire stijl in onze studio. We hebben in deze ‘ratrace’ maatschappij allemaal nood aan rust en ontspanning. Vandaag schrijf ik voor jullie de volgende blog. En dat is… BUTI – Yoga! Oh jawel! Het zit in men bloed. Ik voel het! 🙂

Een half jaar geleden zoiets kwam er tussen mijn Instagram story’s een filmpje voorbij. Een leuke bende knappe vrouwen (lees: echte vrouwen) stonden te schaken met alles wat ze hadden en ondertussen ook nog yogaflows uit te oefenen. Ze sprongen en dansten en ik herkende zeer veel Vinyasa yoga in hun flows. Ik kon men ogen er niet afhouden en werd mee aangestoken door het enthousiasme dat ze uitstraalden. Uiteraard begon ik het op te zoeken. Wat was dat!? Ik kwam uit op een aantal websites rond BUTI – Yoga. Niets van te vinden in onze contreien, geen Nederlands geschreven websites en één van de adressen waar je BUTI – Yoga kon volgen was: 209 West Main Avenue Bismarck, North Dakota 58501. Mmmmm, even nadenken, neen, dat was geen optie. 😉

Ik liet het even voor wat het was maar eens het algoritme van facebook, Instagram en google je door heeft blijven de filmpjes komen he. Ik zag mezelf raar maar waar in die rol van BUTI – Yogateacher. Ik had het nog nooit gedaan maar goed ik zag het al wel. Ik denk door het ritme van de muziek. Ik hou ongelooflijk veel van yoga, ik kan de meeste stijlen helemaal tot mezelf laten komen en de traditionele yogamuziek hoor ik daar graag bij. De muziek uit BUTI – Yoga is helemaal anders. Ritmische, zuiderse klanken geven een yogales op die manier meteen een andere vibe. Ik ben in mijn kinderjaren opgegroeid in de dansschool van mijn moeder en een van de meisjesdromen was uiteraard ook om “dansjuf” te worden. Beweging en dans heeft altijd in mijn bloed gezeten. Op geen enkel feestje kan ik blijven stilstaan en sta ik meestal nog als laatste op de dansvloer. Ik dans de ziel soms uit mijn lijf en dat voelt heerlijk. Na enkele glaasjes roze wijn kan ik zelfs hip-hop, modern en klassiek ballet. 🙂 Geweldig he! In BUTI-Yoga zag ik plots mijn twee passie samen komen. Yoga en dans!

Om maar aantonen dat Gloria Estefan gelijk had. “The rhythm is gonna get you!

BUTI-Yoga is ontstaan door een idee van Bizzie Gold, een celebrity trainer in Amerika in 2010. Zij combineerde yogaflows met tribal dance en plyometrics. Plyometrics zijn cardio intensieve bewegingen die ervoor zorgen dat je uithouding wordt vergroot. BUTI – Yoga is redelijk intensief maar het voelt niet als een zeer zware work-out door de zovele verschillende bewegingen die je doet. Fun maken tijdens een BUTI les is ook een deel van de vibe en de stijl.

“Sweat with an intention” is de quote van BUTI. Een intentie gebruiken we tijdens de reguliere lessen ook. De belofte die je maakt aan jezelf om te groeien in een proces dat nodig is in je lichaam. Dit kan zeker ook in de BUTI stijl. Jezelf even in de bruisend kracht zetten om die intentie waar te maken.

Mijn vervolg is dat ik me had ingeschreven op de officiele BUTI – Yoga movement website in Amerika. Via die weg kon ik lessen volgen. Heerlijk was dat!  Wat een andere wereld van yoga ging voor me open. Het idee kwam in me op om de lessen zelf te geven in onze kleine Belgische studio. Maar ik was er nog niet. Ik had het uitgesproken dat ik het wou doen en Kristof moedigde me direct aan van doen Lindsay! Dat is iets voor u. Ik zeg ja maar in deze omgeving? Dit is Amerika niet en ik wou nog meer leren. Ik zag op die website ook het BUTI-Yoga teacher programma. Dit was een online training met theorie rond ontstaan, technieken, inhoud, lesopbouw alsook veel lessen zelf volgen. Vooral in replay dan want wij hebben andere uren dan Amerika uiteraard. Ik heb het programma afgewerkt en kreeg het BUTI-Teacher certificaat in mijn mailbox! Whoop Whoop! Het komt binnenkort hier aan de muur!

En voila… nu voelde ik wel dat het DE moment was. Ik was er klaar voor! Klaar om die vibes over te brengen op jullie. En oh jawel! It feels great! En ik droom hoor. Zoals ik met zoveel zaken in het leven doe. Ik visualiseer waar ik naartoe wil hiermee. Uiteraard wil ik mijn standaard yogalessen niet laten varen. Maar ik wil met BUTI buiten de yogastudio gaan. Teambuildings, evenementen, lesgeven in Antwerpse zalen, workshops en misschien zelf wel instaan voor het opleiden van BUTI yogateachers hier in Belgie. Alles op zen tijd maar ik heb er zoveel zin in!

In Nederland is ook iemand als ik. Eén yogateacher die BUTI yoga geeft in Nederland. BUTI sisters over de grenzen. 🙂 Het is zeer fijn dat er toch iemand is wat dichterbij om wat tips en tricks met te delen.

Wat BUTI met mij doet kan je wel lezen en voor de yogi’s die reeds hebben deelgenomen hebben zij het wel gezien. Maar wat kan BUTI met jou doen?

Wel,

Je sport, je beweegt in een up-tempo vibe, je danst, je verstrekt je spieren, je lacht, je bent zo gefocust op je movements dat je op die manier even naar jezelf toe keert als in een reguliere yogales. Je bruist van energie na de les en de calorieën vliegen eraf! Nog niet overtuigd? Kom het gewoon eens doen.

You will shine like a diamant!

Bizzy, you got competition! 😉

Love you all!

 

Share This

Share this post with your friends!