Hormoonyoga workshop

Wat is net hormoonyoga?

Hormoonyoga helpt je, zoals het woord het zegt, je hormonen in balans te houden alsook je emoties.
Onze hoeveelheid vrouwelijke hormonen fluctueert continu in ons lichaam en zoals elke vrouw onder ons het geweten zal hebben danst dat humeur mee op de golven van die hormonen. Je kan opstaan en de wereld aankunnen alsook opstaan en denken dat de wereld gaat vergaan en dat jij de schuldige bent. (Yep, klinkt dramatisch maar je herkent je er zeker in!)

Het fijne van hormoonyoga is dat je door middel van de juiste houdingen de flow van je hormonen wat kan sturen, onder controle kan houden en je minder last hebt van die ‘moodswings’.

Hormoonyoga werkt op ons klierstelsel en heeft als grootste doel het vrouwelijk hormoon ‘oestrogeen’ naar omhoog te brengen qua werking.

Vanaf 35 jaar verminderd de natuurlijke aanmaak van oestrogeen maar op deze leeftijd merk je daar amper iets van. Eens vrouwen richting menopauze gaan worden de symptomen wel opgemerkt in de vorm van dunnere haren, nagels, meer zichtbare rimpels, neerslachtiger, …

Hoe vroeger we onze flow van hormonen dus kunnen sturen hoe meer ons lichaam die natuurlijke aanmaak van oestrogeen zal boosten en hoe meer we dit proces van verminderde aanmaak kunnen verminderen.

Welke voordelen kan hormoonyoga hebben voor jou?

  • Verminderen van klachten van het PMS (Premenstrueel syndroom)
  • Ondersteuning van de hormonen na een bevalling
  • Vruchtbaarheid vergroten
  • Verminderen van klachten bij de overgang (menopauze)
  • Positief effect bij IFV
  • Emotionele balans terugvinden
  • Minder moodswings
  • Sneller in een positieve energetische vibe komen

Wat houdt deze workshop hormoonyoga juist in?

We bekijken een stukje theorie rond de hormoonhuishoudingen in ons lichaam. Bespreken de voordelen van hormoonyoga en hoe je hormoonyoga kan integreren in je dagelijks leven.

Het tweede deeltje van de workshop bevat puur praktische houdingen. We leren houdingen, verfijnen ze, voelen welk effect ze hebben, proberen uit, ….