Nog 14 dagen en we zijn ermee weg! 14 dagen naar huis… Ja dat voelt echt zo. Die plek daar aan de Middellandse zee voelt meer thuis dan hier in de kempen of zelfs in Antwerpen wat toch de meeste jaren van mijn leven mijn vaste thuis is geweest en het komt zo net op tijd want ik heb precies en beetje ademruimte nodig.

Het leven als ondernemer is zoals ik soms zeg in onze lessen “surfen op de golven van het moment”, gaan gaan gaan, nieuw idee hier, nieuw idee daar, punt X uitwerken, punt Y uitwerken, enz… Wat loopt laten we draaien en wat minder gaat moeten we pimpen of aanpassen. Pas op, ik vind die vrijheid en creativiteit zalig he, het zijn alleen heel pittige weken en ik run het momenteel zo goed al alleen. Soms kan Kristof ondersteunen maar die heeft het zelf heel druk met zijn job en de afwerking van oprit en tuin dus er komt heel veel op mij wat we anders al eens verdelen. De dochters zijn ook zeer aanwezig de laatste periode wat super is natuurlijk maar dan moet ik de aandacht tussen ondernemen en moederen wat verdelen. De examens starten woensdag wat ook veel van me vraagt voor onze jongste dochter. De opendeuravond op 31 maart, enkele workshops nog gepland, mijn eerste gratis webinar op 29 maart, de yogalessen en coachings,… Het is nen boterham zenne! Maar nogmaals, ontzettend dankbaar voor alles wat op mijn pad gekomen is en ook al voelt het nu als veel om te dragen, ik weet dat ik kan doen wat ik graag doe en dat deze periodes ook weer voorbij gaan en afwisselen met terug wat rust.

Waar zit ik nu al een heel weekend op te broeden? Awel, ik geef naast mijn yogalessen ook coachings voor zelfvertrouwen en energie. Ik doe dit ongelooflijk graag en ik merk dat er zeer veel mensen nood aan hebben. Maar wat voel ik nu? Mensen geven dat uiteraard niet graag toe dat ze een tekort hebben in hun zelfvertrouwen en uiten dit op een andere manier. Dit heb ik geleerd en ondervonden in de tijd dat ik nu al mensen begeleid. Ze geven dit naar mij toe meer aan als “Ik vind weinig rust in mijn hoofd”, “Ik zie mezelf niet graag bezig”, “Ik ben enorm opvliegend”, “Ik kom niet graag onder de mensen deze periode”, “Ach, het zal wel niets voor mij zijn”, ….

Ik ben zelf iemand die nogal snel zeg wat ik denk en er ook geen probleem mee heb om vlakaf punt A of B uit te spreken maar we zijn niet allemaal hetzelfde, al een geluk.

Ik vraag me dus af, omdat mensen het gemakkelijker vinden om met ommetjes of met wat ze op dat moment voelen effectief uit te spreken, hoe ze zich het beste geholpen voelen om komaf te maken met dat laag zelfbeeld.

Misschien moet ik de vraag naar mezelf koppelen of naar jou, mijn lieve lezer hier.

Als ik naar mezelf zag jaren geleden in een situatie waar mijn zelfvertrouwen werd weggeknikkerd dan had ik op dat moment het meeste nood aan iemand die me terug stabiel in de grond zette. Die me terug gezond leerde eten, die me terug deed bewegen, die zorgde dat ik terug ook het uiterlijke deel van mijn lichaam ging verzorgen en die me liet lachen en me complimentjes gaf. Daar had ik nood aan want ik was alles even kwijt.

Ik speel de vraag door naar jullie. Voel jij je aangesproken als het over een verminderd zelfbeeld gaat of wil je jezelf even verplaatsten in zo een situatie? Waar zou jij nood aan hebben? Wat zou je verwachten van mij als verpleegkundige, yogadocent, iemand met ervaring rond dit onderwerp en als huidig Duracell konijn? Hahaha, mijn energie stroomt nu als nooit tevoren en van een verminderd zelfvertrouwen heb ik amper nog last omdat ik kan leven in een flow met mensen rondom mij waar liefde overheerst maar ook omdat ik me minder en minder aantrekt van wat gezegd wordt als het gaat over wie ik ben en wat ik doe.

Als jij mijn zou contacteren wat wil je dan dat er gebeurt als je hier in onze studio komt om te werken aan dat negatieve zelfbeeld?

Een kleine sidenote: online of offline?

Laat het me even weten als jullie willen? Dat mag hieronder als reactie, via facebook, Instagram of mail, ….

Ik ben heel erg nieuwsgierig en zie dit als een manier om mezelf bij te scholen om optimaal mensen te kunnen begeleiden.

Een iets kortere blog dan anders maar wel iets waar ik dus al een heel weekend mee in mijn hoofd zit. Ik laat het er even uit en stuur het de wereld in. Laat jullie reacties maar binnen stromen.

Veel liefs en maak er een geweldige maandag van!

Lindsay

Ik schrijf trouwens deze week nog een kei happy en positief blog over “lente-geluk!” Hou onze socials in de gaten dan zie je de blog wel verschijnen en kan je jezelf opladen met lentevibes.

Share This

Share this post with your friends!