Jullie inspireren, ik doe het enorm graag! Elke keer als ik die fijne, liefdevolle en begripvolle reacties krijg op mijn story’s op Instagram en Facebook krijg ik zo een voldaan en energiek gevoel. Heel erg bedankt daarvoor! Jullie zijn geweldig!

En vandaar deze nieuwe blog. Ik neem jullie graag mee in het leven van een yogateacher die een eigen studio heeft, gelukkig getrouwd is, twee puberdochters heeft, een puberhond, een kat die spoorloos is, kippen die ontsnappen, leuke vrienden en een familie met ook zijn familie issues,… Iemand (ik) die ook nog wil blijven groeien en bijscholen in  de yogawereld, iemand die veel dromen heeft maar waar ook niet steeds alles over roosjes loopt, … Uiteraard heeft 15 jaar yoga zijn invloed op mijn levensstijl en de manier waarop ik in het leven sta. Je voelt veel meer aan, je bent je bewuster van je gedachten, je weet wanneer je jezelf rust moet toekennen, je haalt meer waarde uit het leven en je stelt meer zaken in vraag, je durft sneller voor jezelf opkomen, je gaat bewuster met je lichaam om en vooral je geniet meer van het leven zonder de 1000 regeltjes die de maatschappij ons oplegt, we kunnen kritischer zijn en je leeft meer volgens gevoel.

Naast al deze positieve kanten is het leven van een yogi of yogateacher soms ook gewoon eens “shit”. De eerste persoon die tegen mij komt vertellen dat er nooit eens een put op het pad van “perfectie” komt geef ik mijn vriendelijkste glimlach met de ogen van oke, “dream on”, want als je zo leeft gaat de put ooit zo diep zijn dat je even diep kan vallen. Ja, wij worden ook wel eens uit ons lood geslagen en reageren niet zoals het hoort maar goed. We zien het dan weer als een mooie levensles.

En ja, het nadeel van een yogamind? We zeggen het hoe we het denken, wat niet iedereen apprecieert. We zijn rechtdoor. Niet slecht bedoelt maar we durven zeggen waar anderen schroom voelen of iets meer gereserveerd zijn. Steeds met de beste intenties om onze overtuiging over te brengen dat het ook anders kan. Mensen die ons pad komen boycotten zijn eraan voor de moeite want Yogi’s zijn geen dartele engeltjes met bloemen en vlindertjes in het haar die engelenstof voor je voeten komen strooien. Laat dat stigma nu maar eens de wereld uit gaan. We zijn geaard of werken daar toch aan. Elke dag en niet per se op die yogamat maar ook doorheen de vlagen van een gewone dag.

Yogi’s zijn dames en heren die proberen mee te surfen op de golven van het leven. Die heerlijk kunnen dobberen op zee, een golf nemen en denken oke, dat hebben we gehad. Die een tsunami over hen krijgen, heel hard zwemmen, borrels pakken en bovenkomen als “een verzopen kieke”, eens roepen of huilen, de luchtmatras nemen en bekomen. Yogi’s zijn mensen die bewust omgaan met lichaam en geest en oefenen, werken en proberen om de mooie dingen des levens te vergroten en nog meer van te genieten en die de moeilijkere zaken dmv ademhaling, lichaamswerk en een rustigere geest aan te pakken. We lachen, we huilen, we voelen, reageren, we ademen, we vallen en staan weer op maar vooral we leven met alles erop en eraan. We blijven eeuwige student van het leven. Want alles is energie, alles is vergankelijk en geef toe, niemand weet toch hoe het allemaal echt moet in het leven.

Waarom wil ik jullie nu meenemen op mijn pad? Sommige zaken die ik zal schrijven zullen persoonlijker zijn dan andere maar ik gun echt iedereen het pad van het mindfull leven. (oke niet echt iedereen, maar toch velen 😉 ). Ik wil jullie inspireren en laten voelen hoe wij het doen, hoe onze levensfilosofie is in bepaalde zaken, hoe we yoga meenemen in ons leven. Ik vind het ook heel belangrijk dat ieder zijn zelfvertrouwen groeit op een manier dat het oprecht is en blijft. Want wij mensen zijn allemaal gelijk met ons eigen krachten, energie, aandachtspunten enz. Als ik ook maar iets kan toevoegen om jouw zelfvertrouwen te vergoten, hoe klein het ook is, doe ik dat heel graag. Als ik ook maar iets kan toevoegen om je lichaam meer in de aandacht te zetten, om je gezonder te doen eten, om je sterker in het leven te zetten, doe ik dat nog liever. Vanuit mijn ervaringen, vanuit mijn yogamind, vanuit de yogafilosofie,….

En als ik je kan laten lachen met mijn Antwerpse humor word ik nog gelukkiger. Want ja, de dames en heren in onze lessen horen wel eens een “Antwaarps” woord uit mijn mond ontsnappen. Roots kan je niet verstoppen en ik zou ook niet weten waarom. Ik woon al jaren in de kempen en woon er graag maar ik ben ook een trotse Antwerpse chick en dat blijf ik heel graag.

Voila,

We zijn gelanceerd! Onze #happyroadswithyoga blog is de wereld in gestuurd. Share the blog, share the words, elke stap die we kunnen zetten naar een mooiere wereld is een stap vooruit en die eerste stappen liggen bij ons zelf.

Elke nieuwe blog zal ik ook melden op onze socials. Geef ook gerust je feedback hier op de blogpagina of via Facebook en/of Instagram.

De volgende blog zal gaan over hoe yoga in mijn leven is gekomen. Nieuwsgierig? Ik kan niet wachten. Schrijven is therapie, ook voor mij!

Big love!

Lindsay x

Share This

Share this post with your friends!