Home » #roadtothedream ons plan!
Jaaaa, het is nog eens gelukt. Even de tijd gevonden voor mijn schrijvers”talent” boven te halen en jullie verder te laten meegenieten van onze #roadtothedream.

Allereerst moeten we zeggen dat jullie reacties op onze blog zo hartverwarmend zijn geweest. Het gaf ons meteen het gevoel van ja!, we hebben de juiste keuze gemaakt. Al wisten we dat diep van binnen ook, toch is het fijn om te horen dat de mensen rondom ons ons een warm hart toedragen. Hoeveel mensen ons niet gestuurd of gezegd hebben dat ze zo graag dezelfde keuze hadden gemaakt. Weet lieve mensen dat het nooit te laat is om jezelf helemaal los te laten en te ontplooien. Er zullen altijd honderden redenen zijn om het niet te doen maar er zijn duizenden andere redenen om het wel te doen. En dat is met alle keuzes in het leven zo. Twijfel en angst zijn onze grootste vijanden maar met de juiste energie en liefde wals je die twee zo omver en kan je jezelf ongelooflijk dankbaar zijn dat je de stap gezet hebt.

Ondertussen gaat onze Spaanse les door, al merken we dat we tussen het werken door toch te weinig tijd vrijmaken om er degelijk mee bezig te zijn. Werkpuntje voor ons allebei. 🙂

Onlangs hoorden we van goede vrienden dat zij een koppel kennen hier uit Grobbendonk die net zoals wij de droom heeft nagestreefd. Toevallig dat deze mensen ook uit Grobbendonk komen (alle, ik noem mezelf niet “van Grobbendonk” hoor. 😉 )  en nog toevalliger dat die mensen een eigen B&B zijn gestart op 15 min van l’estartit! Ik heb die mensen dan ook onmiddellijk gecontacteerd en uitgelegd wat ons plan is. Met veel plezier willen ze ons alles vertellen over hoe zij het aangepakt hebben en ons tips geven. Super dankbaar zijn we hiervoor en hopelijk kunnen we snel terug richting Estartit.

Maar wat is dat plan nu net? Ook die vraag kwam geregeld over de lippen van onze volgers. En voilà, we doen het hier uit de doeken.

Wie me een beetje kent weet al direct wat mijn passie is: jawel Yoga! En mijn man! 🙂 Wij zijn elkaars passie! (Mijn oudste dochter gaat weer wat denken als ze dit leest.) Uiteraard zou ik in Catalonië zeer graag yoga willen geven. Daarnaast hebben Kristof en ik wel een HoReCa achtergrond. Ik heb als kind nooit anders gekend en Kristof heeft na zijn koksopleiding ook een tijdje zijn eigen restaurant gehad. Kristof is ook zoals jullie al weten een watersporter dus ook die optie nemen we mee in ons plan.

Als we ons concept moeten omschrijven is dat een “bohemian” beachbar waar op geregelde basis yogalessen worden gegeven en waar er surflessen kunnen gevolgd worden. Dat zou super zijn en ons ultieme doel. Geregeld maken we typisch Spaanse hapjes, drankjes of gerechten waar we nadien tegen elkaar van zeggen dat dit op onze kaart moet. Kristof vraagt me dan telkens of ik het receptje heb opgeschreven? Elke keer zeg ik dan terug dat het allemaal in mijn hoofd zit, wat niet altijd zo is. Dus hij heeft een punt. Ik moet het opschrijven. Sorry schat!

Een beachbar met dromenvangers, riet, natuurkleuren, surfbordjes, beachdecoratie, boeddha’s en geen “dikke nekken” gedoe. Mijn excuses voor de uitspraak maar wij houden niet van fake. Puur zijn, echt zijn en leven volgens je gevoelens en overtuigingen zijn een sterke waarde bij ons en nog sterker bij Kristof. Het leven draait niet om gezien worden met dure auto’s, grote huizen en veel geld. Uiteraard willen we allemaal een comfortabel leven en daar moeten we voor werken. Uiteraard gaan wij graag op restaurant en eten we graag lekkere dingen, uiteraard gaan ook wij graag winkelen en uitstapjes doen.  Dat geldt voor ons allen. Maar dat doen we allemaal voor onszelf en niet om andere te laten zien wat we allemaal doen. En zie jij het anders? Dat is prima! Helemaal goed. Wees vooral gelukkig. In welke overtuiging jij ook zit. Wij hebben de onze zoals iedereen zijn eigen leven leidt.

En laat dat nu net de levenswijze zijn die ze in Spanje hanteren en waar we ons helemaal in kunnen vinden. Helemaal jezelf kunnen zijn. Geen onderlinge concurrentie maar samen leven. Heerlijk toch?  Als hier de buurman of vrouw een nieuwe auto koopt is onze eerste uitspraak “amai, die hebben geld te veel zeker?” Ja dat kan! En dan? Last van? Wij niet. Laat iedereen zijn eigen leven leiden en als je zo gefocust bent op andermans leven dan stelt je eigen leven niet al te veel voor. Voilà. Dit gezegd zijnde.

Een bohemian beachbar. Kristof noemt me steeds zijn Bambi. I love it! Hij nam dat mee in zijn huwelijksgelofte toen we trouwden en het is een zeer fijn gevoel. Hij is mijn beer. Sterk en beschermend. Dus onze beachbar zal waarschijnlijk als naam een “Bear&Bambi Beachbar” worden. Of iets dat daar aan gelinkt is. Klinkt toch heerlijk. Niet?

Zie je dan voor je al zo een bohemian bar met yogalessen, surflessen, lekkere cocktails, tapas, wijntjes, biertjes, olijven, enz… ? Wij wel. Dat is ons plan. En neen, dat gaat ons niet meteen allemaal lukken. Ja, we gaan dat moeten opbouwen. We gaan moeten bekijken als we daar zijn hoe we dat gaan realiseren. Maar zonder concept kan je niet werken naar een doel. We visualiseren ons hoe het er moet uitzien en we werken naar die realiteit. Misschien draait het anders uit. Misschien veranderen onderweg nog van concept maar je moet ergens starten. In het duister tasten doen we niet, of toch niet in onze droom. 🙂 Want ik en Kristof weten nu eenmaal heel goed wat we willen en ook wat we niet willen.

Dus dat is ons plan! Enkele van onze vrienden hebben zich al spontaan aangeboden om te komen helpen. Jullie reacties zijn geweldig. Sommige yogi’s stellen al spontaan yoga retraits voor. Komt ook helemaal in orde.  Mijn oudste dochter komt reeds met de ideeën om met haar vriendinnen naar ons te komen in de vakanties. Daar eens stapje in de wereld te zetten. Ik zeg oke, maar ook helpen he. Prima mama, maar niet te veel he. 🙂

Het leeft, in ons hoofd, in ons leven, bij onze familie en in onze omgeving. We worden gesteund en aangemoedigd en we krijgen er vooral bakken energie van.

Dat is dus ons plan en he!  Heb jij een goede naam voor onze beachbar? Iets dat past in het concept, iets dat past in onze troetelnaampjes voor elkaar maar toch de nodige stoerheid uitstraalt? Laat het ons weten! Wie weet ben jij wel diegene die de naam van de beachbar in Catalonië van Kristof en Lindsay heeft bedacht.

You never know!

 

0 Comments

Submit a Comment

Share This

Share this post with your friends!