Home » #Roadtothedream “Hoe het begon”

Lieve volgers,

Wat leuk dat jullie de weg naar onze blog #roadtothedream hebben gevonden. Onze eerste blog. Onze geschreven start van ons avontuur. Welkom!

Wij zijn Lindsay en Kristof, twee levensgenieters in hart en nieren, twee positivo’s die durven dromen en doen. Twee soulmates die ondertussen gehuwd zijn en ons leven delen in al zijn facetten.

De tittel van onze blog spreekt voor zich. Road to the dream. De weg naar onze droom. Want onze droom is volledig verhuizen naar het prachtige Catalonië. Naar het kleine dorpje l’Estartit, waar het authentieke Spanje nog aanwezig is en waar de natuur prachtig is. Voor ons is dat “thuis”. Een plek waar we helemaal onszelf kunnen zijn. Een plek waar we kunnen groeien, ontplooien, leren en ontdekken en vooral onze rust vinden. Na onze laatste reis naar l’Estartit nu in februari hebben we de knoop doorgehakt. De droom en het idee hebben we omgezet in het plan. We hebben het plan daar uitgewerkt, neergeschreven en een termijn op geplakt. Wij verhuizen naar Catalonië! We gaan onze droom achterna!

Maar hoe zijn we op dit idee gekomen? Hoe kwam dit tot stand?  Daar nemen we jullie graag even in mee voor we onze verdere avonturen aan jullie vertellen.

l’Estartit, een klein dorpje in een baai van Catalonië, een haventje, blauwe zee, heel breed zandstrand, verschillende plaatsen in het dorp met verschillende mensen. Het toeristische stuk, de chiquere haven, een klein achterbuurtje, de typisch Spaanse urbanisaties op de berg “Rocamaura”, natuurreservaat,… In een vorig leven stapte ik daar 14 jaar geleden voor het eerst uit de auto. Ik herinner me nog heel goed waar ik stond en ik keek om me heen. Wauw! dit was het. Hier was ik thuis. Geen idee hoe dit kwam, het gevoel was er direct. 14 jaar lang ben ik er naartoe geweest en telkens was het voor mij de hel om te moeten terug komen. Vele andere dorpjes en plaatsen bezocht in Spanje ondertussen, waar ook heel veel prachtige plekken bij zijn maar het thuisgevoel is enkel daar.

Kristof heeft ook steeds een sterke connectie gehad met Spanje en zijn verschillende regio’s. Vooral door de vele reizen in Spanje in zijn kinder- en jeugdtijd met zijn ouders en de vaste plek waar ze zich hadden gesetteld iets voorbij Alicante als 2de verblijf.  Toen ik Kristof leerde kennen was het even geleden dat hij Spanje had gezien en hebben we elkaars hand genomen en zijn we terug geweest naar het land waar het “echte leven” zich voor ons afspeelt. Kristof is een watersporter in hart en nieren. Vooral kitesurfer maar ook alle andere surf en watersporten zijn de revue al gepasseerd. Van zijn kindertijd tot nu. De kracht van de zee en de wind voelt voor hem als een speeltuin. Het is heerlijk om hem zo te zien als hij in zijn “surfvibe” is!

2 jaar geleden gingen we voor het eerst samen naar l’Estartit. Ik had met hem mooie plekken in Spanje leren kennen die voor mij nieuw waren en nu was het aan mij. De plek waar ik al 14 jaar meerdere keren per jaar naartoe ging wou ik hem leren kennen. En ik had stress!!! Echt waar… voor mij was dat thuis, ik ken l’Estartit op mijn duim. Ik ken de voor en nadelen. Het is geen mondaine badplaats maar een dorp waar alles niet zo nauw zit. Het is er niet het ganse jaar 30 graden. Het kan er wel eens wat kouder zijn en regenen. Maar over het algemeen is het er prachtig. Ik hoopte zo dat het voor hem ook klikte.

En mijn wens kwam uit!  Kristof leerde het dorp kennen, l’Estartit is een watersportparadijs dus dat kon niet anders dan goed gaan! Alles wat hij zo graag doet kan je daar ook effectief doen. Er is een kitesurfspot, kitesurfschool en winkel, veel surfers, duikspots,… We ontdekten samen plekken die ik nog nooit in die 14 jaar had gezien. We reden met onze auto van l’Estartit naar het noorden richting Frankrijk. We reden richting het zuiden naar Barcelona toe. We reden naar de bergen in het binnenland. We hebben de ganse omgeving gaan verkennen en er valt voor ons nog steeds veel te ontdekken. We gingen nog een aantal keer terug voorbije twee jaar en we voelden allebei hetzelfde. Dit is “the place to be”. Dit is waar we een totaal nieuwe start gaan nemen. Dit is onze thuis!

Zowel Kristof als ik hebben in ons leven momenten gehad dat we naar het buitenland wilden trekken. Het leven is voor ons niet hier onder de kerktoren. Toen we elkaar leerden kennen hebben we dit ook direct uitgesproken tegen elkaar. We wilden samen van 0 beginnen. Huisje, tuintje, boompje, …. allemaal oke , wij hebben geen grenzen, maar het buitenland was een vereiste voor ons verdere leven. En nu vonden we samen ook nog DE plek waar het mogelijk is. Van begin af aan hebben we gezegd dat deze plek hier in Grobbendonk een overgangsfase is. Een huis samen kopen en afwerken als spaarpotje, een zaak opbouwen, dochters klaarstomen voor het zelfstandige leven en plannen maken voor de grote overstap. Dit is wat we doen nu.

We hebben onszelf tijd gegeven om die overstap te maken. Niet halsoverkop ons ergens in storten. Mijn dochters, Ilke en Lenke, die week om week bij ons wonen zijn 12 en 14, zeer sterke, heel volwassen meiden waar we een heel goede band mee hebben weten van onze plannen maar we gaan ze niet in de steek laten. Ze hebben ook een geweldige band met hun papa en zijn vrouw dus daar komen we binnen x-aantal tijd wel uit hoe we hier mee om gaan.

Ons huis moet afgewerkt zijn en dan kunnen we dat financiële plaatje bekijken. Onze yogastudio is in volle groei en gaan we nog niet meteen loslaten. We volgen momenteel samen Spaanse les wat voor grappige en soms concurrerende situaties zorgt over wie al het meeste en vooral beste Spaans spreekt in bed ‘s avonds. Geweldig! We hebben al vele tips vanuit verschillende hoeken hoe we op voorhand al een netwerk opbouwen in Catalonië alvorens we effectief daar gaan wonen. We moeten geregeld naar daar gaan om dat netwerk effectief uit te bouwen en uiteraard gaan we proberen om daar zoals hier een yogastudio op te bouwen met bijhorend (beach)bar. Ook dat moet allemaal bekeken en ontdekt worden.

Je leest het. Het gaat niet op 1, 2, 3, maar we gaan ervoor! De knoop is doorgehakt. Het avontuur kan beginnen. Onze #roadtothedream is van start gegaan en we nemen jullie graag mee op ons avontuur!

Veel leesplezier!

Liefs,

Lindsay en Kristof

0 Comments

Submit a Comment

Share This

Share this post with your friends!