Voetreflexologie

Ontspannen: het is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Wat als die wandelingen, yoga- en meditatiesessies en extra nachtrust geen echte wonderen verrichten? Dan kan voetreflexologie misschien wel helpen om meer rust in je hoofd te brengen. Bovendien blijkt deze ontspannende behandeling een weldoener te zijn voor nog tal van andere kwaaltjes.

Voetreflexologie of reflexzonetherapie is een pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat voeten, maar ook handen en oren, in verbinding staan met alle organen en lichaamsdelen. Aan de voetzool kan men afleiden met welk corresponderend orgaan of deel van het lichaam iets aan de hand is.

Energieblokkades wegwerken

Reflexologie vindt haar oorsprong in het oude China, waar de theorie van qi vandaan komt. Qi staat voor vitale energie, en die stroomt volgens de Chinezen door elk lichaam. Ervaart iemand stress? Dan resulteert dat in blokkades van die energiestroom, wat uiteindelijk tot ziekte kan leiden. Voetreflexologie kan die blokkade wegnemen door het corresponderende punt in voet, hand of oor te masseren.

Waarvoor kan voetreflexologie helpen?

Voetreflexologie kan ingezet worden bij een aantal (chronische) klachten, denk maar aan burn-out, stress, slaapstoornissen, fibromyalgie, hormonale disbalans, maag- en darmproblemen, reuma, hoge bloeddruk, pijnvermindering, …

Naast al deze klachten kan voetreflexologie ook je lichaam ontspannen, wat me-time geven of een kleine detox geven aan het lichaam. 

Een weetje! 

Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk om deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door je nieren en via urine uitgescheiden waardoor de balans wordt hersteld. Daarom is het ook belangrijk om na een voetreflexologie sessie voldoende water te drinken.

De behandeling

Voetreflexologie kan een éénmalige verwenning van de voeten en uiteindelijk van het ganse lichaam zijn maar je kan ook in de vorm van een behandelplan enkele weken na elkaar gaan werken op een bepaalde klacht. We starten dus een eerste behandeling met een kort intake gesprekje zodat we even kunnen peilen naar je verwachtingen. Daarna krijg jij een heerlijk voetmasker aangelegd dat even kan inwerken terwijl jij de tijd kan nemen je tasje thee klaar te maken. Aan te komen in de ruimte, tot rust kan komen,… 

Vervolgens starten we de reflexzones van de voeten te masseren en oefenen we met de handen een zachte druk uit op bepaalde zones. In algemene functie voor ons lichaam of in functie van de behandeling van klachten. Om af te sluiten verwennen we jouw voeten nog even met een voetenscrub alsook een zachte crème om als laatste in te masseren. 

Afspraak maken? 

Voel je nu dat dit voor jou wel eens iets heel fijns kan zijn? 

Stuur een mailtje naar info@healyourhealth.be of contacteer ons via de gekende kanalen. 

 

Neem contact op via Whatsapp voor een individuele afspraak of voor meer info alsook kan dit via info@healyourhealth.be

*Je kan een gemaakte afspraak kosteloos annuleren tot 24u voor aanvang van de afspraak. Nadien vragen we een annulatie vergoeding van 25 euro.