Lymfedrainage (medisch of in een afslanktraject) 

 

Manuele lymfedrainage betekent letterlijk: “Manueel = met de handen” en “Drainage = draineren/afvoeren” van overtollig vocht. Door manuele lymfedrainage kunnen de beschadigde of inactieve lymfebanen in uw lichaam weer geactiveerd worden waardoor hun functie kan herstellen.

Wat is het lymfestelsel? 

In ons lichaam vervoert het lymfestelsel vloeistof door de lymfevaten waarin eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen zitten.

Deze vloeistof noemen we lymfe. Lymfevocht speelt een belangrijk onderdeel van de afweer tegen ziekten, infecties en bij het opruimen van afvalstoffen. Ook zorgt het lymfestelsel ervoor dat het vochtgehalte in het lichaam in evenwicht blijft. Lymfevaten hebben eigen spiertjes die “pompend” werken. Door deze pompende werking wordt het lymfevocht als het ware vooruit geduwd. Door kleine klepjes in de lymfevaten wordt voorkomen dat de lymfe weer terugstroomt. Wanneer er een deel van het lymfestelsel beschadigd raakt door bijvoorbeeld een operatie, bestraling of een infectie, kan er lymfoedeem ontstaan. Door het vasthouden of blokkeren van lymfevocht zwelt een bepaald lichaamsdeel op. Dit wordt lymfe oedeem genoemd. Oedeem begint vaak met een gevoel van spanning in de huid door zwelling van bijvoorbeeld de armen, voeten, enkels, benen, de buik, heupen en de knieën. 

Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek waarbij we met specifieke handgrepen de beweeglijkheid van het lymfvatenstelsel activeren en stimuleren. Door zachte, ritmisch pompende bewegingen in het oedeemgebied neemt de afvoer van lymfevocht via de lymfevaten toe.

Voordelen manuele lymfedrainage

+ Omvang verminderen
Het activeert en stimuleert de eigen beweeglijkheid van het lymfvatenstelsel. Dit vergroot de afvoermogelijkheden van lymfe.

+ Stimuleert de vernieuwing van de huid
Het bevordert de wondgenezing/littekenvorming en herstel van de lymfevaten.

+ Het verstevigt de huidspanning
Door de verbetering van de celstofwisseling verbeter de kwaliteit van de huid en normaliseert de huidspanning.

+ Het reinigt van binnenuit
Door de masserende beweging wordt de afvoer van toxische afvalstoffen versneld.

+ Versterkt het immuunsysteem
Het vergroot de activiteit van de witte bloedcellen. Witte bloedcellen, ook wel bekend als leukocyten beschermt je lichaam tegen infecties met bacteriën en schimmels.

+ Verlicht het zware benen en geeft een ontspannend gevoel

Nadelen manuele lymfedrainage

– Tijdrovende behandeling
Om een zo groot mogelijk resultaat te behalen is de frequentie van het aantal behandelingen dat u moet ondergaan hoog.

– Vermoeid na behandeling
U kunt na de behandeling wat vermoeid zijn.

– Darmen worden geactiveerd
Door de lymfedrainage massage kunnen uw darmen gestimuleerd worden waardoor u na de behandeling wat vaker naar de toilet moet.

 

Wie heeft baat bij een lymfedrainage?

Iedereen die begaan is met de gezondheid van zijn/haar lichaam heeft baat bij een lymfedrainage!

Kan jouw lichaam of huid wel een grote schoonmaak gebruiken? Dan ben je zeker gebaat met een goede lymfedrainage. 

Een lymfedrainage is dé perfecte anti-age behandeling en is bovendien een goede manier om je huid en lichaam een boost te geven.

Vochtophopingen verminderen, je doorbloeding zal aanzienlijk verbeteren en de massage zal voor een egale huid en gezonde glow zorgen. Je lichaam wordt door de lymfedrainage flink opgeschoond en opgehoopte afvalstoffen en overtollig vocht kunnen door de behandeling goed worden afgevoerd. Deze massage zorgt dus voor een echte detox van je lichaam en huid, waardoor jij niet alleen van buiten, maar ook van binnen flink zal opknappen.

lichaamsbehandeling is de oplossing voor mensen die vocht vasthouden, moeizaam afvallen of uitzonderlijk snel aankomen. Blokkades in het lymfestelsel veroorzaken namelijk een slechte verbranding, wat betekent dat er meer vet wordt opgeslagen en afvallen moeilijker gaat.

Wat maakt dat je hiermee kan afslanken?

Het doel van een afslankbehandeling is om opgeslagen vetten en afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen. Dit kan enkel en alleen door ons lymfesysteem. Indien we dus eerst het lymfesysteem gaan ontdoen van de opgeslagen toxinen kunnen nieuwe vrijgemaakte afvalstoffen beter afgevoerd worden. Op deze manier ondersteun je het ganse afslanktraject in je lichaam. Tijdens de lymfedrainage in kader van afslanken gebruiken we ook speciale thermische gels die inwerken op de huidcellen en sneller afvalstoffen en vocht gaan draineren alsook pakkings die dat thermisch effect nog gaan vergroten. 

We besteden ook veel aandacht aan de buikzone. Waarom? 

Onze buik is een belangrijk centrum in ons lichaam. We verwerken er ons voedsel en er vinden allerlei belangrijke processen plaats. De buik is het kruispunt in ons lichaam waar alles samen komt: de energie die door het lichaam stroomt via het zenuwstelsel, de bloedvaten en het lymfestelsel. Rond 70% van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Met een oppervlakte van 200 m2 is de darm het grootste afweerorgaan in het lichaam.

Een juiste verhouding van ‘goede’ ten opzichte van ‘slechte’ darmbacteriën is belangrijk. Medicamenten als antibiotica, cortison, hormonen en schadelijke stoffen uit de voeding en het milieu kunnen deze verhouding verstoren. Er ontstaan dan darmproblemen. Naast onder meer buikpijn, een vol gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping kunnen elders in het lichaam problemen ontstaan doordat, zoals gezegd, het immuunsysteem grotendeels wordt aangetast.

Spanning, zorgen en stress stapelen zich op en worden zelden afgevoerd. Deze verstoringen veroorzaken fysieke verstrengelingen en knopen van de zenuwen, bloedvaten en lymfeklieren. Er ontstaan blokkades die voelbaar zijn als knopen of harde, pijnlijke gebieden. Het resultaat is een geleidelijke obstructie van energiecirculatie die tot een ongekend aantal kwalen kan leiden zoals: spijsverteringsproblemen, constipatie, opgeblazen gevoel, slapeloosheid, krampen, lichamelijke vervuiling door de opbouw van toxinen, slechte huidkwaliteit en het onvermogen tot gewichtsverlies.

Na deze behandeling voelt u zich als herboren, vol nieuwe vitaliteit.

 

 

Neem contact op via Whatsapp voor een individuele afspraak of voor meer info alsook kan dit via info@healyourhealth.be

*Je kan een gemaakte afspraak kosteloos annuleren tot 24u voor aanvang van de afspraak. Nadien vragen we een annulatie vergoeding van 25 euro.