Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is altijd één van mijn favoriete Yogastijlen geweest. 

De discipline voor je lichaam deed me altijd terugdenken aan de tijd dat ik danste en dat alles moest kloppen. Het hogere tempo waardoor je in je eigen flow geraakt en zo je lichaam, geest en ziel in elkaar kan laten vloeien. 

Maar wat is Ashtanga Yoga net? 

Ashtanga Yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Het einde van elke oefening vormt het begin voor de volgende oefening, het loopt dynamisch in elkaar over. Je beoefent de houdingen dus niet los van elkaar, maar als geheel. Er is bijvoorbeeld ook geen uitgebreide meditatie aan het einde van de practice. De houdingen zijn allemaal vloeiend, en met de ademhaling, met elkaar verbonden.

Wat zijn de voordelen van Ashtanga Yoga?

Het hoge tempo van de oefeningen biedt een groot voordeel. Omdat je snel moet schakelen tussen de oefeningen blijft je lichaam namelijk in beweging.

Het constante bewegen zorgt ervoor dat je bloedsomloop op gang komt en de afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Ook komt de spijsvertering op gang. Verder wordt de innerlijke kracht en stabiliteit bevorderd. Ook zorgt het voor een verbetering in je flexibiliteit. Omdat je constant bezig bent blijft je lichaam namelijk warm. Het voordeel hiervan is dat je spieren hierdoor beter kunnen uitrekken waardoor je leniger en flexibeler wordt!

Ashtanga Yoga zorgt door inspanning dat het lichaam veel calorieën verbrandt. Het is dan ook een geschikte Yogasoort om af te vallen.

Is Ashtanga Yoga geschikt voor iedereen?

Als je van een fysieke uitdaging houdt en het fijn vindt om elke keer dezelfde serie houdingen te doen, dan kan dit heel geschikt voor je zijn!

Wanneer je op zoek bent naar een meer rustige vorm van yoga, wanneer je vooral yoga doet om te ontspannen of wanneer je bepaalde blessures of ziektes hebt, is Ashtanga Yoga niet geschikt.

Zin in deze mooie Yogastijl die wat ingaat tegen de traditionele stijlen? 

Kom bij ons Ashtanga clubje en maak connectie tussen je lichaam, geest en ziel tot de mooiste versie van jezelf.