Home » Ons aanbod » Voedingsbegeleiding

Voedingsbegeleiding

“A Mediterranean way of life”

Lekker eten en drinken. Wie is er geen fan van? Wij alvast wel. En dat lekker eten en drinken is genieten, moet leuk zijn en ontspannend en als extra kan het ook gezond zijn. Geen strijd van goed of fout, geen schuldgevoelens, geen stress, …
Gewoon genieten, alleen, met het gezin, in familieverband, op restaurant, tijdens een happy dag en evengoed tijdens een lastige dag.

En dat genieten doen we in balans. Want gezond eten is niet moeilijk. Voor gezond en gebalanceerd te eten moet je goed geïnformeerd zijn. Dat is in deze drukke maatschappij met een overvloed aan informatie niet evident. Verschillende “diëten” passeren de revue. Het Keto-dieet, het koolhydraat arm dieet, het proteïne dieet,… en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Honderden kookboeken gaan over de toonbanken.
Elk dieet heeft wel zijn waarden maar evengoed zijn valkuilen.
Gewoon gezond eten daarentegen is geen dieet. Het is een levenswijze. “A way of life”. Ook voor jou!

En deze “way of life” is voor ons de mediterrane voedingsstijl. De mediterrane voedingsstijl is een betrouwbare, evenwichtige voedingsstijll die vooral in de middellandse zeegebieden wordt gehanteerd. Spanje, Portugal, Frankrijk, Griekenland, Italie,….

Wat mag je op je bord verwachten?

Deze voedingsstijl omvat veel groenten en fruit, noten, peulvruchten, volle granen, magere zuivelproducten, olijfolie, gevogelte en vis. En… een matig alcoholgebruik. Geen verbod en geen overdaad. Zoals het met alles is in een gezond voedingspatroon.

Uiteraard wonen wij niet in een mediterraan land maar dat wil niet zeggen dat wij deze voedingsstijl ons niet eigen kunnen maken.
Binnen onze gezondheidsstudio hebben we het mediterrane voedingspatroon bestudeerd en passen we dit toe hier in onze huidige maatschappij op maat van jouw levenswijze.

 

De voordelen van deze “medditeranean way of life”.

  • Minder kans op hartfalen, CVA of hartinfarct.
  • Ontstekingsremmend
  • Verminderd automatisch het gewicht als dit nodig zou zijn.
  • Verlaagt bloeddruk en cholesterol bij verhoogde waarden.
  • Hogere levensverwachting
  • Heeft eigenschappen die anti-carcinogeen zijn.
  • Verhoogt je “happy” factor.
  • Verbetert het geheugen.

Ons lichaam is onze tempel. We hebben maar één lichaam. Hier moeten we het met doen.

Maar hoe?  

Een overaanbod aan voedingsmiddelen maakt dat het soms heel moeilijk is juiste keuzes te maken. Daar willen we je graag in helpen.  

We luisteren naar je vraag en helpen je op het rechte pad naar een nieuw en evenwichtig leven. Samen maken we een voedingsplan op of we reiken tips en tricks aan om de juiste keuzes te maken.  

Je staat er niet alleen voor. We motiveren je om het beoogde doel te behalen.  

“A Healthy outside starts from the inside”

Werkwijze

1ste gesprek:  

Hierbij luisteren we naar je vraag en stellen we vragen om een duidelijk beeld te krijgen over je voedingstoestand. We willen een beeld krijgen over levensstijl in zen totaliteit. Deze info betekent zeer veel om een correct en haalbaar voedingsplan op te maken of de juiste tips mee te geven.  

2de gesprek:   

Het voorgestelde voedingsplan wordt met je besproken. We overlopen de voedingsmiddelen die we gaan gebruiken om jouw nieuwe leven op gang te trekken. Je kan gerichte vragen stellen en bemerkingen geven waarbij we aanpassingen kunnen doen om het zo haalbaar mogelijk te houden.  

3de gesprek:  

We evalueren het voedingsplan dat nu iets geweldig in je leven is geworden. De aanpassing zal in het begin misschien even moeilijk zijn maar geef je lichaam even tijd om te wennen aan al dat goeds.  

Hierbij kunnen we bijsturen of aanpassingen doen die voor jou nodig zijn.  

4de gesprek:  

Na ongeveer 1 maand. Hierbij gaan we bekijken of dit jouw nieuwe leven is geworden. 21 dagen heeft ons lichaam nodig om aan iets gewend te geraken.  

 

Uiteraard staan we nadien blijvend voor je klaar om je te motiveren, tips te geven en verder te werken aan die “healthy lifestyle”.

Op onze blog kan je blijvend gezonde tips en tricks ontdekken.  

Bereken je BMI