Home » Ons aanbod » Jongerenbegeleiding

Jongerenbegeleiding

Al even geven we binnen onze yogastudio kinder en tieneryoga. We werken hierbij met ons lichaam om onze geest tot een staat te krijgen waarbij we rust voelen en helemaal kunnen zijn wie we zijn.

Tijdens mijn job als verpleegkundige ben ik geregeld in aanraking geweest met kwetsbare jongeren en heb ik ondervonden hoe belangrijk het is om met hen in gesprek te gaan.

In onze yogastudio was kinder en tieneryoga voor mij dan ook een evidentie. We hebben al snel de gewoonte om onze jongeren in een vakje te steken. Maar er speelt voor hen in deze maatschappij meer dan dat.

Jongeren komen zeer veel groot en stoer over maar we ondervinden ook in de yogalessen dat er geregeld een ander kind – tiener – puber achter deze façade zit.

Daarom willen wij binnen Heal your Health onze schouders mee steken onder het mentale welzijn van onze jongeren. Dit doen we heel laagdrempelig en op een manier dat ze zich “thuis” en goed voelen. We proberen heel oplossingsgericht te gaan werken. Reiken tips en tricks aan en geven een luisterend oor.

Want hoe goed we als opvoeders (ouders, grootouders,….) ook onze best doen. Sommige gevoelens zijn soms gemakkelijker te bespreken met anderen en daar is niets mis mee. We willen jongeren verder helpen om stappen te zetten in hun verdere leven en dat begint bij de wijsheid over zichzelf.

Hoe gaan we te werk?

 

Gesprek 1:
Zowel de ouders als de jongere zullen deelnemen aan dit eerste gesprek. Zo kunnen we samen de hulpvraag bepalen en een traject uitstippelen. Ben je 18+? Dan kan een intakegesprek ook zonder je ouders.

Gesprek 2, 3, 4,…. (afhankelijk van de nood wordt het aantal gesprekken bepaald)
Tijdens deze sessie zullen verschillende methodes gebruikt worden om tot inzicht te komen o.a. gesprek, creatief coachen, psycho-fysieke training (yoga houdingen zijn een optie,…) ademhalingsoefeningen, visualisatie, , … .
Na elk gesprek bespreken we wat aan de ouders meegedeeld kan worden.

Eindevaluatie:
Na enkele sessies plannen we een moment om samen met de ouders te evalueren. We blikken even terug op de afgelopen sessies en bepalen hoe we het verder aanpakken. Ben je 18+ kan een evaluatiegesprek ook zonder je ouders.