Early bird meditatie

Als jij de dag nu eens kon beginnen met een heerlijk lange meditatie. Een moment dat je helemaal naar binnen kan keren. Niets hoeft te doen behalve dan te ademen en te focussen op je eigen lichaam en geest. Een moment om lastigere zaken in je leven los te laten en nieuwe frisse energie in te ademen.

Klinkt zo een moment niet heerlijk?

Elke donderdag geven we in onze yogastudio een “early bird meditatie”. Van 9u30 tot 10u30 kan je komen ontspannen op de mat en genieten van stilte en rust.

Na de meditatie stretchen we ons lichaam en oefenen we enkele ontspanningsoefeningen om dan te eindigen met een heerlijk tasje thee.

Wat doet meditatie met je lichaam?

Meditatie doet de stresslevel in je lichaam verminderen. Het vermindert angst en depressieve gedachten. Mediteren zorgt voor een betere focus en concentratie en zorgt voor een betere emotionele balans in je lichaam.

Meditatie kan bij sommigen als “zweverig” overkomen maar het heeft een zeer nuchtere kant. Als we goed gesport hebben laten we ons lichaam daarna even rusten. De geest werkt niet anders dan het lichaam op dat vlak. Onze geest is zeer veel overprikkeld. Het mooie aan meditatie is dat we ook de tijd nemen om mentale rust te nemen.

Meditatie kan geen problemen oplossen maar wel de manier hoe we naar die problemen kijken veranderen.

Meditatie helpt je om meer in dit moment te leven. De focus te leggen op hier en nu en kracht te halen uit het moment om meer energie in je verdere dag te leggen.

Meditatie moet je ervaren. Je moet het wat aanleren en jezelf eigen maken. De voordelen zijn eindeloos. De eerste keren kunnen wat lastig zijn, wat ongemakkelijk of stroef maar laat je daar niet door tegenhouden om verder te groeien in dit proces.

Kom het ervaren, leren of gewoon doen in onze studio!