Home » Mindfulness training

Mindfulness training

Nogal wat mensen lijden aan stressklachten. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een ernstige lichamelijke ziekte of ze kunnen veroorzaakt zijn door andere stressvolle levensomstandigheden en gebeurtenissen, thuis of op het werk. Stressklachten uiten zich lichamelijk en psychisch. Dat kan gaan van lichamelijke ongemakken tot depressie en burn-out.

In mindfulnesstrainingen reiken we je de tools aan om beter met stress om te gaan. Lichaam, gevoelens, gedachten en communicatie zijn daarbij belangrijke thema’s.

Wat de psychologische en lichamelijke gevolgen zijn van stress, wordt vooral bepaald door de manier waarop je er mee omgaat. Dit heb je voor een groot gedeelte zelf in handen. Bij stress zal het niet de dokter zijn die je kan zeggen wat goed voor je is. De bal ligt bij jezelf.

Elke week houden we op donderdag ochtend een mindfulness training. Iedereen is hier welkom en we snijden een thema aan dat ons allemaal aanbelangt. Tijdens deze training gaan we in de groep bekijken hoe anderen hier mee omgaan. Hoe jij hier zelf mee omgaat en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we stabiel blijven staan in die onderwerpen die ons raken.

Het is vooral een rustig samenzijn met elkaar waarbij we elkaar ondersteunen, luisteren en in combinatie met ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, tips en tricks sterker in ons leven te staan en te weten dat we niet alleen zijn.